Monday, October 26, 2009

449 : and it's getting more and more absurd


Salam sume..

Dua hari ni aku diprovoke dengan maha hebat. Sampaikan kawan-kawan aku yang berdua pun meroyan sama bila aku menceritakan perihal provokasi ni. Tu baru cerita tu, gaknye kalau alami sendiri, mau putus urat marikh. Urat marikh sape? Ntah.

Aku macam dah tak larat nak cerita. Nanti disalah faham lagi. Tapi apa yang aku nak cakap - untuk kawan aku itu - my wayangmate as per say.

Aku bukan taknak jumpa kau lagi ok. Sebagai kawan, aku takde hal pun kau nak ade gf ke ape (walaupun dulu sebelum aku kata 'ok' untuk ajakan kau menonton wayang tu kau kata kau takde gf). Itu hak masing-masing kan. It's your life, it's your happiness. And as a friend, of course I'm happy for you.

Jap jap. Yang aku nak speaking ni pehal??

Aku sakit hati bukan sebab aku jeles kau ade gf kaaa.. ataupun sebab aku ada hati dengan kau kaaa (see, aku tulis jelas-jelas supaya tak payahlah aku nak jelaskan lagi pasni). Aku sakit hati bila :

1. Kau ade gf senyap² tapi tang cari pasal, tetibe je aku plak terbabit sama. Aku ni dah la tak tau mende, tak pasal² je.

2. Ok laaa dia baik. Ok la tu kan. Tapi bila kau kata 'dia baik..dia takde pun kuar² dengan lelaki walaupun dia orang KL'. Ok I got it. Dia baik. Abeh aku ni yang kuar² dengan lelaki ni, jalang ke?? Sekarang ni aku kuar dengan kau, sebab kau ajak. Bila aku kata ok, aku plak yang jahat dalam ini gambarkah?

3. Kau kata dah insaf.. nak jaga hati gf kau pasni kan..? Untuk aku, kalau dah insaf, bermaksud perkara-perkara yang buat kau rasa bersalah pada gf itu takkan diulang lagi, betul? Dah tu yang kau ajak aku kuar lagi ni kenapa pulak? Ni insaf ke tak ni?

4. Gf kau dapat tau yang kita kuar sebab kawan-kawan dia bagitau kan? Ok fine. Then boleh lak kawan-kawan gf kau yang 'baik' tu kutuk aku macam laa diorang kenal aku. Ok fine. Part yang aku PALING BENGANG sekali. Diorang tu kutuk aku satu hal, masalahnya kau tu kawan aku - sikit pun takde rasa nak backingkah? Bukan aku suruh kau pegi tumbuk ginjal diorang pun. Tapi jangan laa 'paksa' aku ni pasrah je dengan kata-kata diorang.

Adakah sebab kawan-kawan gf kau tu anak tan sri, mampu beli kamera harga 10k - aku takleh nak pissed off kat diorang? Ingat kalau kaya tu, selambe je boleh hina orang macam tu? Budak-budak tu mampu beli kamera mahal pon sebab pakai duit bapak dia laaa..Kau ni apsal eh? Takkan sebab takutkan diorang tu sume, sanggup ilang kawan?

Ke kau tak kisah pun kalau takde kawan macam aku. Ye kot.

Lepas tu, nak ajak aku keluar lagi. Nak buat apa? Kalau kau tak kisah kene kutuk, itu hal kau ok. Aku SANGAT-SANGAT AMBIL KISAH MENDE NI. Aku memang takleh terima kalau orang yang tak kenal aku langsung, bole mengata aku camtu. Dan yang paling menyedihkan, kawan aku sendiri pun taknak bela aku neh. Siap kata aku emo lagi.

Haduih.. Manusia. Aku jadi pelik sangat. Kau yang aku kenal, bukan macam ni weh. Tetibe je jadi camni, aku serius ah rasa tak paham. Tapi takpe.

Oh btw, semalam yang aku dok sial-sialkan tu, bukan kau eh. Tu khusus buat kawan-kawan anak tan sri gf kau tu. Sekian.

*tarik napassssss... lepasssss... hmmmffppsss*

Buat masa sekarang ni, memang takde hati la nak jumpe kau. Esok-esok tatau la - aku ni kan lembut hati, macam laaa tak tau.

Malas nak pikir.

35 comments:

oranglidi said...

first??

oranglidi said...

masy2.. besar sungguh dugaan lu..


hm.. camane nk ckp ye?.. hahaha. sepak je laki tu.
lempang je ginjal kawan2 gf die yg bajet kaya tu..

bek lu kwan dgn wa yang orang kmpung nii.. (walaupun wa mmg muda. hahaha)

lu xyah layan dah die tu. wat pecah kepala je pikir.. Biar je die dgn hidup dia.. kalu wa pun putus urat marikh dan urat halkum sekaligus macam ni.. cis..

masy ttp budak baik!

Masy said...

oranglidi,
ye ko org 1st! hahaha

tension ko tau. aku rasa aku ni dah abes budi pekerti dah nk ckp elok2, last2 tpaksa la aku maki gak smlm.

dia kawan aku weh. utk masa skrg ni aku nk ignore je dulu. byk lg mnde lain nk buat huuh

mekasih! orglidi baik gak! pandai buat agar2 laici lak tu! hahahha

rya said...

ignore je dia lama mana boleh kak. yela kawan tu kawanla jugak tapi kalau dah dia je nak kita pikir how to deal dengan situasi dia, walhal dia macam sengaja remeh2kan prasaan kita, kawan apa cam tu? hati kita tanggungjawab kita (eh tagline cam familiar) kak. sekian.

mamarempit said...

salam...kawan ngn kucing lagi bagus....

ape punye kawan macam tu...lempang je laju²...

Masy said...

rya,
takpe, kita wait n see. ni drama gak ni. nk tau gak ape kesudahanya hehe (cube tenangkan ati neh)

salam mamarempit,
kawan dgn panda laa best ;)

hanisakura said...

ala k.masy. jgn kawan jer ngan org camtu.. happara.. kwn cam hampagas! ..huh!

CT NORAMIZA said...

ee x bestnya klu jadi cmtu, kalau saya pun tension gak

Masy said...

hanisakura,
ermmmm.. sesekali ade kawan camni pon bagus gak. leh test sejauh mana kesabaran (walaupon akak ni panas baran gak neh) grrrrrrrrrrr

ct noramiza,
kan kan kan? huuu~

Mr PenyuBiru said...

psstt..psstt...aku pun malas nak pikir gak.hik3..

Masy said...

penyu,
ko mmg malas hahaahhah

macha_sezs said...

erk. ni dah tahap boleh buat 2 episod dalam GossipGirl ni.

sabar~sabar~

Mak Su said...

camner nak buat, buat bodoh jer lah :(

Masy said...

macha,
d best part is - bila aku defend diri aku, ade yg rasa mcm aku ni salah pulak. salah ke aku defend diri sndiri? huhuhuh

maksu,
buat tatau jelah....

Lee Novotny said...

Noks, dah namanya jantan hah camtu lah jadiknya... cakap tak serupa bikin sangatz!! **matilaa sexist!!! :P

Masy said...

lee,
hahahaha sexist ye :)) takpelah.. i salah paham kot.. hmmmmmm~

en_me said...

hi akak masy.. ekeke

Masy said...

en_me,
ye encik me.. hehe

HEMY said...

baik kuar ngan aku kan baby..sah2 dh tau aku ada tunang..wpun ko tetiba tersentap aku ngan caringnya kata baju tak muat..ekekeke

kalau aku..time dh lmbut ati pn tak kuar dh ngn dia..semaksss...

Erina Asmawani said...

sedih kan kalo jadik camni..kite rapat ngan laki tu, kire cam bestfriend, tapi bile dia dah de gf tetibe dia berubah..dia pentingkan gf die je sampai perasaan kite dia tak jaga..tp bila time susah, time gaduh2 ngan gf baru nak cari kite..ena pun kompius la kak..org laki mmg gini ke bile dah de gf??

P/s: Sabar je la kak, karma is waiting for them.

Masy said...

anul,
tu lah. ahahahaahah.

eh aku tgh lembut ati ni. tetibe rasa nk pk balik la lps ko ckp cmtu hehe

erina,
dlm kes ni mmg dia da ade gf sblm kenal akak. x kisah laaa kan.. klu awal2 clarify kan senang. pastu akak pon dah ok, dah la kan. ni mcm nk suruh akak naik angin je ni.. ntah apsal tah. masuk angin ke per??

p/s: :) biarlah..

ber_uwang said...

tu lelaki ke jantan....
kalau lelaki suruh dia gi goreng telor
kalau jantan .. sepak aje

kaxx said...

jangan layan sangat laki-laki macam tu. sini layan laki-laki macam aku. hahaha

Masy said...

ber_uwang,
hehehehe tak perlulah aku jawab bagi pihak dia

kaxx,
lelaki cam ko tu camne plaks?? :p

ad3ck said...

Kak, bitau siapa dia? Biar saya putuskan urat Marikh dia. Hmmmmffss

mya said...

nak komen, tapi taktau nak komen apa. ermm...

Masy said...

ad3ck,
heheheh ko jgn.. kwn ko jgk tu :))

kak mya,
takpe kak.. keadaan ini mmg di luar kawasan utk dikomen ;)

macha_sezs said...

heh. biasa la tu.

kadang2 kita (read:bijak pandai) kena faham betapa wujudnya makhluk2 bodoh macam ni.

Masy said...

macha,
mengelirukan. tp takpelah, ku terima dgn hati yg terbuka *sambil mengepal penumbuk* hahahhah

Anonymous said...

is he a blogger, masy?

Masy said...

anon,
yup.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

ooooo..kak masy mrah

atutt..atutt..

hahaha.


sabar kak

Masy said...

hazerin,
aummmmmmmm marah niiii hahahaahahaha

Anonymous said...

His words are so very familiar.. i was also accused as "tidak seperti 'dia' (his gf kengkononnyer) yang menjaga tingkah laku"..

Poor him..! Sepandai-pandai pretender.. akhirnya kantoi jugek..! Baper ramai lagi orang yang dia buat drama agaknye,kan? Damn!!

Masy said...

cik anon,
biasalah, skrip. i'm sure there's a lot of explanation behind this. tp bila i tanye, mesti akan berbelit2 ke tempat lain. so..

let it be. heh.