Monday, November 02, 2009

452: @}+----

Salam semua..

Ada macam-macam cara untuk mengorat. Dan macam-macam cara tu jugak yang pernah la aku rasai pengalamannya. Tapi dalam banyak-banyak cara tu, ade gak cara yang paling tipikal orang gunakan untuk mengorat yang tak pernah aku rasa.

Bagi bunga.

Maksud aku, bagi bunga yang macam ni..

Rasanyalah tak pernah.. errr.. i mean, dari lelaki la. Hahaha.

Bunga pertama yang aku dapat daripada seorang mamat adalah masa aku form 2 la kot. Sekuntum bunga ros (ka mawar kaa tatau la) warna merah. Daripada seorang mamat yang aku tak berapa nak berkenan walaupun ade laa member seasrama aku dulu selalu dok mengendap beliau. Tak paham aku. Muka boleh tahan la.. cuma tak berapa nak tinggi je huehehehehe. Masalahnye samseng sekolah gak tu. Camne laa ade samseng leh minat kat aku ni, pelik betul.

4 tahun gak la dia try, malang memang tak berjaya. Kesian, tapi kesian jelah.

Nanti kang ade plak yang tanye, kenapa rijek? :p weekkk~

Ntah ler. Tak kenan di hati dan jiwa. Takat jadik abang-abang je bolehlah. Nak jadik boipren? Errrrrr....

Cuma satu jelah kebaikannya bila kau bertakhta di dalam hati seorang samseng sekolah (walaupun fizikal dia langsung tak menakotkan - at least untuk aku la). Kebaikannya adalah.. kau tetibe akan berada di zon selamat sebab lelaki² sengal yang lain tak berani nak ngorat kau. Dalam kes ni, aku la ye tak. Asal adeeee je sape-sape tahan aku kat tangga sekolah ke, tahan kat tengah jalan ke, mamat samseng ni cam Clark Kent plaks tetibe moncol dan menghalau anasir² jahat ni sume. Hehe.

Pernah jadik, ade sorang mamat ni kaco aku dan aku sangat-sangat tak suke laaa itu budak. Dan untuk pertama kali dalam 2 tahun tu, aku mintak tolong kat abang samseng ni - soh dia setelkan je. Aku tak pernah pon tunaikan hasrat dia kalau nak dating, tetibe je aku mintak tolong kat dia. Ingat lagi, masa nak jumpa tu - siap dia bawak 8 orang member sebagai saksi. Kaget jap aku tengok dia datang ramai-ramai.

ni apsal bawak ramai-ramai ni?
errrr dorang nak ikot, dorang tak caye Mas nak jumpe abang hehehe

Siot je!

Tapi kesianlah mamat yang kaco aku tu. Nyaris kene tumbuk je. Sori² huhu. Aku sebenarnya soh encik abang ni gi cakap kat mamat tu, yang dia tu abang angkat aku, tu je. Ni dia gi bawak kekawan dia pegi serang plak. Bengong. Hu~


Sebenarnya nak cite mende lain. Terpesong plak karangan ni. Hmmm~

45 comments:

macha_sezs said...

aku...aku...

tak tau nak komen ape.

Jard The Great said...

aku penah gak alami benda neh.. ahahaha....

mase ku darjah 5 lagi wei.. laki tu samseng tingkatan 1.. lelaki2 lain kat kawasan perumahan tu seme tak berani nk ngurat aku.. adehh..

en_me said...

ghitewww..

Masy said...

macha,
terkedu sudah?? :D

jard,
geli je darjah 5 hahahaahhahah

en_me,
gitew2 hehe

Mr PenyuBiru said...

aku rasa cam mamat tu je yg aturkan org tuk tahan ko kat tangga.pahtu tertiba muncul tuk selamatkan. taktik lama la weii.hihi

kimisai said...

kalau gua gua bagi bunga silat jerk..boleh ???
hahah

Masy said...

penyu,
hahaha oit aku pon ade tpikir camtu gak masa tu. lantaklah, bkn bkesan pon tunjuk hero dpn aku heheh

kimisai,
ade tak bunga silat bernama bunga lily? klu ade, bole la :p

mamarempit said...

nape ek...kite kenan kt orang lain..tp org lain yg "usha" kite...mencikkkkk....(tp tu dulu laa...

oranglidi said...

wah.

wa dulu ade bdk pmpuan antr bingkisan.. sampai skarang wa x tau sape bagi. cis.

Masy said...

mamarempit,
oh.. tu biasa.. nak wat camne, kita ni bkn taste org yg kita suka. hukhukhuk~

oranglidi,
kire ko kacak la ni? kui3 :D

Erina Asmawani said...

kalo dah name genster..dengan geng2 dia sekali dia angkut..kesian mamat tu, mesti balik nangis..gambar beruang tu lawak la kak masy..haha

semut api said...

mamat tu mesti keturunan hang jebat...tapi jebat tinggi dia 175cm..

KAKTINY said...

ko ni kan masy.. jadi rebutan gak eh baby ni yer.. hahahha

noor afzan said...

samseng minat mas..
ahaha..
best tuh..
sib baik le die x paksa2 kan..?

Masy said...

erina,
kwn2 dia mmg muka xleh blah, penuh rasa kagum hahahaha

semut api,
betul2 :) hahahha

kak tiny,
taklah rebutan pon kak..heheheh

noor afzan,
xleh paksa pon. wpon samseng tp dia sedar yg chenta tu xleh dipaksa. wakakakkakakakakkka

kaxx said...

oh. samseng hati bunga-bunga. macam aku lah. hahaha

~natasha~ said...

hehehe.. best kan kenang2 balik kisah lelame... ahaksss

KAMATO said...

seronoknya...masa sekolah dah ada body guard

Masy said...

kaxx,
aikkk mintak2 bukan ko laa yg aku cite ni huahahahaha

natasha,
time ingat2 ni best la.. time kejadian tu rasa nk lari jauh2 je hehe

kamato,
ade pro n kons gak.. kdg2 laki tu kite ske gak per, tp dorg takot nk dekat. sadis woooooo huhuh

achik said...

samseng2 pun skali nak ngorat bagi bunga ros lagi.. auwww so sweetttttt.. ;p

Shankly said...

sbt pasal bunga ..
pasal mengorat ..
aku penah bagi bunga kat tutor ..
hahahahahaha
mcm siot jer.. nasib baik dah ujung semester ..

Masy said...

achik,
tu laa pasal.. tu blom cite dia 'hiaskan' pencil case dia dgn nama akak hahahahahahahah

yaman,
ecehh jiwang gak ko eh hahaahhah

pakbear said...

akhirnya 'samseng kepala botak' dari batu berendam yg bawak lari hari masy. hahahohoho....

Lee Novotny said...

Tu diah ..sujudssss nak ambik port safe dengan cara dating ngan Ketua Samseng kampung Dusun! LOL

p/s mak pon ada beri bunga kat sorang awek masa mak kat M'sia dolu dolu...what was I thinking?????

Masy said...

bear,
huahaahahahhhah siot jeee..! ala cite lama sudah *sob sob* hahaaha

lee,
yesss.. mrasa!! ahahaahaha

p/s: serious??? i wonder who!! ;D

Mak Su said...

maksu cuba mencari2 maksud tersembunyi di sini tapi tak jumpa, bunga pun tada, pokok pun tada... :)

aNoi said...

8 orang member sebagai saksi??

Giller ramai saksi kena ada! hahhaa

Firol said...

perempuan simbolik bunga dberi bunga..


lelaki simbolik kumbang..nape perempuan tak bagi kumbang...

Masy said...

maksu,
hahaahahahhah

anoi,
akak siap kira tu! sbb dorg berkerumun keliling akak. hampeehhh~

firol,
masalahnya..

bunga bukan sekuntum = senang nk cari bunga byk2 kuntum

kumbang bukan seekor = bkn senang wooo nk tangkap seekor kumbang, apatah lg klu harimau kumbang.

bole ke jawapan camni? huhuhu *biol*

Zareda Norman said...

uihhhsss takootttt siotttt

moment said...

chomelnye alasan dia..
"dorg tak caya , Mas nk jumpe abg.."
aiseh!~

Sharif John said...

Kakak garang pn mintak tolong samseng? ape kes?

Masy said...

kak zar,
takot dgn sape tu hehehehheh

wafa,
hahahhhahahaha comel laa sgt :p hehe

john,
errrr umur 14 thn blom tserlah kegarangan, masih malu² manje auuuwwww hahahha

didi said...

teringat cite melayu ntah ape tajuk nyer...

"dalam hati ada taman" hihihihihi

ingat tak?? kak mas kan ulang tayang ayat ni beberapa ketika dulu... ;))

Masy said...

didi,
hahahaahahah ingat2.. tu cite Dunia Baru klu tak silap akak ;))

k.e.r.i. said...

hanya samseng meminati samseng.
muahahaha

Masy said...

keri,
cisssssss hahahahahaha

*~ aRaBeLLa ~* said...
This comment has been removed by the author.
*~ aRaBeLLa ~* said...

huaaa...senaseb..aku pon ade samseng sukulah minat aku..gilos..tapi besenye yg samseng sukulah minat musti la gadis paling hot kat sukulah kan kak masy??


pssttt tgk status fesbuk..ptpn tgh kejor ka? ekekekke

Masy said...

arabella,
oo ye ke? akak x rasa hot la plk time tu, selekeh je. tp agaknya la kot. kire taste dia tinggi la? wakakakakkakaka

ha'ah laaa.. sipisipien (PTPTN) tu huhuhuh

arianna adrizal said...

aduh gaduh2 plak. hilang la 'wajah keibuan'. wahahahhahahaha~

ad3ck said...

kalau bagi bunga pinjaman bank kak rasa ok tak?

Masy said...

anne,
wakakakkkkakaa sioottt je =))

ad3ck,
pinjaman ke? takmo laa.. itu sume dunia je :p weeeekkk~

HEMY said...

pergh ni entri kena letak tag "gadis hensem"..aahahaahaha

Masy said...

anul,
hahahahaha sabo jelah :D