Tuesday, November 10, 2009

455: benda bulat yang digaduhkan itu pon tak kata pape


Salam sume..

1st of all, congrates utk pasukan bola sepak N9 yang berjaya menumpaskan pasukan Kelantan - aku agak dengan bergaya laa kot. Personally, malam tu aku tak berapa nak layan bola, dapat keputusan pon masa dok online fesbuk (thanks Kak Ila bagi pinjam brotben malam tu hehe). Apatah lagi bila aku pon tatau nak sokong mana. Cuma dalam hati, ku tak mahu Kelantan menang walaupun aku tak sokong N9. Hahaha. Tapi di dasar hati pulak, ada rasa mahu bagi kemenangan pada pasukan Kelantan. Itu pon sebab aku harap kes-kes terbakau sana sini, rusuhan la pebenda laaa tak berlaku kat Stadium Bukit Jalil in case Kelantan kalah.

Lerrr.. sekali kalah pulak! Lantaklah kan, bukan team Melaka pon hehe. Masalahnya dah tentu laa bukan pada pemain, tapi penyokong². Itu pon aku ade rasa sedikit ragu - ntah ye ke tidak penyokong Kelantan yang bakau kusi tu sume? Ntah-ntah ade laaa warga asing kaa yang menyamar jadi penyokong Kelantan, mau sabotaj dorang nye pasukan, who knows? Memandangkan pada malam yang sama, ada penyeluk saku Indon yang menyamar jadi penyokong pasukan Kelantan diberkas, rasanya tak mustahil gak benda-benda lain boleh berlaku.

Aku takde laa nak backing ke ape. It just.. ntah. Tapi kalau betullah deme orang Kelate sendiri yang perangai camtu, aku nasihatkan.. Lepas ni, KALAU la pasukan korang dibenarkan dan berjaya pulak ke final cam aritu, sebelum pegi tengok dan bersorak tu.. bawak²lah solat maghrib sesiap. Mana laa nak tau kan, kot laaa sebab tak semayang jadi gitu. Kot laa.

Bola je ko.. Itu pon sampai nak berbakau-bakau.. Dah tu kalau dah bakau leh rampas balik Piala Mesia tu, ok la gak. Ni kang silap haribulan langsung kene ban (kalau takat penyokong je kene ban, memang patut la, ni kalau pemain pon kene ban - ko nak tanggung ke belanja anak bini dorang? wah emo di situ). Deme daripada elok bole tengok bola kat padang, kang kene tengok bola kat kaki orang je pon apa barang ye tak?

Nah amek la bola ni sorang satu, print saiz AO pastu lekat kat dinding bilik memasing. Toksah gaduh-gaduh. Mahal ni bola Adidas, sape nak bagi kan kan?

Aku harap, lepas ni penyokong-penyokong Kelantan - beringatlah sebelum bertindak. Ni aku kopipes daripada Ohbulan.com.


Malu weh bila orang cakap cenggini. Haaa ni kang jangan gi bakau serambi plak. Ada baiknye gi sapu sampah kat bawah rumah tu, dan bakarlah sampah sarap ok?

Sekian..~

28 comments:

Mr PenyuBiru said...

design bola tu cam tuala wanita jer.aku takut nnt biler print bola tu dan tampal kat dinding,nnt org pikir lain plak.haha..

KAKTINY said...

sedih la tgk keadaan camtuh.. betul ckp baby tu.. kalau bab bakar2 pastu buleh rebut balik piala tu, berbaloi gaks..

tapi.. kaktiny mmg menyampah tul la kat penyokong2 FANATIK nih..
nak jer tanya skit.. KALAU MENANG, KORANG ADA SHARE KE YG DPT JUTA2.. dan kalau kalah korang kena bayar ke gaji pemain tuh??... KALAU JAWAPANNYA TIDAK..

"KEJADAHNYA KORANG MELALAK MENGAMUK CAM PERANGAI ISI PERUT N***** TUH???" (dh aku plak tumpang maki dan dapat habuan dosa memaki hamun nih!!.. huhuhu..)

oppsss.. ampun baby.. kat sini plak kaktiny meluah perasaan.. hehehhe..

mamarempit said...

heee.....part semayang tu mama sokong....ye la.kalo dh batur sblom magrib, nk masok stadium....asar ke mane....isyak kemane..megrib lesap...:P

Masy said...

penyu,
ah ko ni. ku tampal gak tuala wanita kat mulut ko kang baru tau hahahahaha

kaktiny,
tu laaaa.. dorg yg terlebih tamadun ni patutnya dok umah diam2. takpun dok kat kelantan tu tolong mangsa banjir lg bagus. ni dok bakau2 stadium, umah kat kg dah hanyut dlm banjir huhuh

mamarempit,
tau takpe hehehehheehe

didi said...

tang part jem kat jalan KL nih uih..............
hehe.panjang tu;)

achik said...

ni cam marahkan nyamuk kelambu dibakar la ni.. dlm kes ni marahkan kalah bola kerusi stadium dibakar.. hohoho..

apa la nak fanatik2 sangat.. ;p

Masy said...

didi,
heh jem tu tokleh ckp ape lg laa hehe

achik,
klu brani bakar diri sndiri laa ye tak hahaahahahhhha

pB said...

dorang buleh solat jamak ....

sebab travel lebih dari dua marhalah

hi hi hihi

zonaku said...

hhhhhhhhhhmmmmmmmmmmm.........

nyampah sesangat kan?

Masy said...

kak pB,
patutnye lg la kene byk2 sabau sbb baru solat td kan. hehehehe ala takat kalah, bukan mati pon isk2

zonaku,
mek kesalsss sgt (wah ngade2 je) hehehe

Sharif John said...

hei.... teruk2

ber_uwang said...

he he pasukan n9 den monang.. suko den...sedih MU kalah..waaaaaa

Lee Novotny said...

perangai macam hampeh..tu lah dia, a beautiful game (played by gorgeous guys ops!) boleh jadi buruk...kerna nila setitik lah ni..bengap! bahalol! Ops matilaa emo

Masy said...

john,
jgn folo tau perangai camni hehe

ber_uwang,
hahahahahahahha balance gtu!

lee,
itu laa pasal.. padahal nama pun game kan.. mesti laaa ade yg kalah. takmo kalah kalu, dok tepi padang je opss luar stadium je hehe

moment said...

heheh tak tgk pn sbnrnya..
tapi happy sbb n9 menang.. haha

emosi kan.. anything can happen...

kaxx said...

ni nama dia bersorak kampung tergadai.

green said...

majulah sukan utk negara~~

ad3ck said...

kak, perasan tak corak kat bola tuh? macam biasa tengoklah. ;p.

en_me said...

ad3ck ~ lambang kewanitaan mainan lelaki tewww.. ehehe

Masy said...

wafa,
aikk mestilah hepi ye, piala pulang ke kampung kekdahnya hehe

kaxx,
team kalah, duit royalti minyak tergadai - boleh?

green,
..dan harap2 pemikiran penyokong pon boleh laa maju skek klu x maju sgt. hehe

ad3ck,
ko ni kan, sama laa mcm penyu :p

en_me,
ni lg sorang! hahahahah :p

dance4life said...

dah ler n9 bg kelate cuti utk meraikan kemengangan n9, tu pun nak ngamuk jugak..hihihi..diorg ptt bkr si sathianathan,bkn kerusi stadium tu.."itu bkn coaching, itu croaching"hahaha...

Masy said...

dance4life,
ngamuk laa bagi sehari je.. bagi laa sebulan. hahahaahahha

Mak Su said...

masa tu x dpt tgk sbb ujan, almaklumlah, guna satelit.

tup tup jer NS menang dah 3 - 0, yahuuu!

lepas tunggu sat, 3 -1 .. ok ler tu. tekejut tgk ada org kecoh2 nak padamkan kebakaran

Loyer Lelaki said...

hanjeng tul la yg komen pasal serban tu. cerita pasal bola nak kaitkan ngan serban apsal?

Masy said...

maksu,
suka la tu ye! :)

loyer,
kat bawah2 tu mmg ramai yg maki budak yg ckp psl serban tu. huhuh~

Firol said...

tgk ka rumah sempat solat..boleh baring2...kalau boring boleh tgk bola EPL plak

k.e.r.i. said...

dari sudut positif : semangat kesukanan yang tinggi.

Masy said...

firol,
bkn takat sempat solat, bila2 leh pi dapor amek air, pi jamban klu sakit perot dll. hehhehe

keri,
semangat kesukanan tu bagus, tp cara ditonjolkan tu salah. gituuuu tonjol katanya hahaahhaah