Friday, November 13, 2009

456 : Kalau laa..

Dua malam lepas, aku diajak oleh Anul untuk menonton screening filim 2012. Tiket free yang dia dapat dari Nuffnang (lepas dia join contest laa.. klu takat cam aku ni yang letak iklan je tak join contest, verangan le nak dapat teket free) ade lagi satu. Haha yeahuuhuhu rejeki gua *nari poco-poco*

Tayangannya nun kat Cineleisure. Aku tau tempat tu tapi nak gi surang-surang cam gentar, so berpakatlah untuk car pool (bukan pole dance ye :p) dengan Anul. Biasalah... ai ni walaupun jahat, kuar dengan macam² lelaki (beruang dalam minda : kawan² lelaki pon kira macam lelaki lain gak laa.. demi menampakkan kejahatan aku), tapi kalau tempat-tempat gini biasanya aku pergi secara berjemaah, yakni diiringi rakan-rakan ye sengkawan sekelian. Tak percaya? Tak puas ati? Gi meroyan kat status YM. Eh.. macam nak terpesong dah ni. Ok ok pulang ke pangkal jalan.

Punya laa aku membesit sebab Anul kata nak sampai kat sana pukul 8.30 malam - which is memang itulah waktunya time aku parking kete - tetap jugak kecundang untuk mendapat sebarang door gift kaaaa sebinier kaaaaaa. Dapat teket je kau. Boleh laa.. *sambil pijak² jaket 2012 yang Jard dapat malam tu huhuhuh* Katanya start 9.30 malam, end up pukul 10 lebih gak baru start. Dalam hati baby amatlah gusar kerana sebelum subuh esoknya, baby nak berangkat ke JB. Hukhuk~

Tapi bila dah start, hilang sume masalah ketombe (tipu tipu). Aku tatau laa nak bagi berapa bintang sebab kalau nak bagi, ku kene la compared dengan cite lain, contohnya Day After Tomorrow kaa, Sinking Japan kaa, Hannah Montana The Movie kaa atau paling kudut pun Lembing Awang Pulang Ke Dayang.. tapi aku tak tengok cite-cite tu. Ok la. Aku bagi 7.5 bintang, bole gtu? Sepanjang menonton, ntah berapa banyak perkataan 'demmit' yang aku dan Anul tuturkan. Hahaha! Mek serem, rasa nak pulang tang tu gak dan solat isyak. Hu~

Gambar² posing hanya ada selepas kejadian. Sebab tak sempatlah. Lagipun dah laa nak masuk dalam panggung, henpon pon takleh bawak. iPod, MP3 yang takde kait mait dengan cetak rompak pon takleh bawak. Ape cer laa eh? Eksklusif sangatlah tu. Pada malam kejadian, beberapa figura yang tidak asing juga berjaya dikesan. Antaranya Roslin Hashim dan mengkawan beliau (ada rasa nak kutuk la haha), Jojo Struys (Jard, memang kompem dia ok. mataku tajam tau) dengan ade lagi sorang mamat OIAM ni.. ape tah nama dia. Aku cari-cari gak kot laa ade Faizal Hussien kaa dalam lautan manusia tu, namun ku hampa.

Akhirnye sume selesai menjelang pukul 1 pagi gak. Dan di saat ku menghampiri ruang pembaringan, dah pukul 1.45 pagi - which is aku cuma ada masa kurang dari 2 jam untuk tidur. Dan yaaa... aku takleh tidur pon malam tu. Tidur² nugget ayam je. Huhuhu~

Aku masih mengantuk. Sikitlah.

Oh ye. Tajuk entry ni kan pasal 'kalau'. Apa yang kalaunye?

1. Kalau la boleh dibuat, aku bukan setakat nak block IP je (memandangkan block IP orang pun takde gunanya, sebab akal manusia kan tak terbatas. kalau dah dasar bz bodi tu...) - aku nak invent satu device yang boleh block fingerprints makhluk² yang tidak ingin aku benarkan ke sini. Walau mereka berada di Korea hatta di dalam kerak bumi sekalipun, asalkan mereka cuba² nak masuk blog aku je - mereka akan dirijek dengan penuh hurmat apabila fingerprints mereka dikesan. Gitu.. ada sape² nak cipta ka benda ni?

Persoalannya sekarang : ade line tenet ke kat dalam kerak bumi tu?

potong! potong! potong! *bunyik kompang*

2. Kalaulah boleh aku dapatkan no akaun mereka, sekarang jugak - RM25 aku bank inkan dalam akaun. Oh bukan RM25 je, RM50 la. Anne pun nak pulangkan jugak, betoi tak Anne? ;) Ape laa.. orang nak bagi duit pon takmo, mentang-mentang laa aku bukan anak Tan Sri, orang pandang lekeh je kat duit aku eh? Sedih ai sambil menitiskan air mata lalu tersedu-sedan menjadi syair cintaaaaaaaa :p
amek! amek! amek! *bunyik kompang - budak² yg sama haha*

Insyaallah. Esok plan Cameron Highlands plak dengan John. Jom!

20 comments:

Jard The Great said...

yay! ku dpt baca entri neh!! tak kena ban!! ehehe..

kak jeles ek ku dpt jeket? ehehehe

poyaty said...

sape yg nak kena ban tu kak masy?

hope bukan diriku.

ahahaha.

nk ikuttt cameron!!!

Masy said...

jard,
akhirnya!

jeles arrrr mau nye tak huhu

poyaty,
ade laa.. heheehhehe

jom2!~

achik said...

akak nak no akaun saya ke? saya sudi terima duit tu.. ekeke.. \($_$)/

dua belas said...

hepi jer tengok muvi...
Jennifer body tak pernah tengok ke?

Masy said...

achik,
boleee.. tp lps tu kene block dgn akak, nk ke? ;p ehehehe

dua belas,
cite best :)

dah..... tgk cite tu laaaaaaaagi hepi. sgt² :) lalalala~ dh tgk ke cite tu?

Erina Asmawani said...

sok take xtra care tau..musim ujan ni..have fun akak yg macho ;)

oranglidi said...

esok camerooonnn???????????

wa exam

Masy said...

erina,
wonggeh cik hadek manes :)

oranglidi,
alaa sje laaa tu nk ngelat bawak agar2 laici :p hehehe

ad3ck said...

oo kak, saya tengok 2012 malam niiiiii!!! ;p.

yOnnA said...

potong!potong! potong je kepala manusia2 lahanat mcm tu! HAHHAHHA. padan muka kena block. means akak da removed la kan? hee

2012..ramai kate kecut perut tgk. seram sgt ke T__T

Masy said...

ad3ck,
selamat menonton! :D

yonna,
hahaahhahah yup. removed and block. selamat jalan anasir2.

2012.. serun. seram+gerun. huhuhuh

joegrimjow said...

ahaa
akan melihat ujung minggu ni!

zonaku said...

nak ikoooottttttt!!!!!!!!!!!

tp aku ada keje sampai mlm
huhuhuhuhuuuuu........


er... aku nk tlg book untuk kwn aku p tgk mlm ni pun x blh...hehehhehe.. sian dia

Masy said...

joegrimjow,
yeaahhhh slmt menonton ;)

zonaku,
alahai sadisnyeeeeeee hehehehee

Mr PenyuBiru said...

wow! ko ade skandal ngan tunang orang ek.haha..

arianna adrizal said...

mmg btl nantok tu. lena ja dpn tv yg memekak tu. meh daku mengkomen pulek.

betul! setuju2.. potong2. sila jgn muncul dpn aku. tu je laa permintaan terakhir. hu

PAP said...

potong..potong..potong...

kasi potong dia punya!

die punya line telefon daaa....

nota kecik: sori buat lawak bangang pagi2 ni...

zino said...

lama tak singgah sini.... macam ada masaalah je ni..

Masy said...

penyu,
saje arr tu ahahaaha

anne,
tu laa. bole plk tdo dlm keadaan yg bising itu.

setuju!setuju!setuju! *bunyik kompang*

pap,
hehehe takpe2 :)

abah angkatku zino,
ade laa sket2.. hehe