Monday, November 16, 2009

457 : Hujan di luar kotak

me @ Cameron Highlands kelmarin. ku buat muka tak puas ati sebab mamat belakang tu mengantoikan aku yang sedang nari² gumbira kat situ. cissssssssss biadap! hahaha


Salam sume..

Projek kembara (gitu namanya aku buat sendirik tanpa pengetahuan penganjur) berjalan dengan terdengkot-dengkot. Means.. taklah selancar yang diharapkan. Kebanyakannya atas faktor cuaca - yakni hujan secara meriah ye. Namun begitu, jungle trekking yang dirancang tetap dijalankan - cuma aku laa yang tak join hahahaha. Tetibe rasa macam tahpape plak aku ni. Errkk~

Apepun as penganjur, rasanya John dah berusaha sehabis baik :) no worries hadek, kakak tak carotkan ko :)) tapi lenkali kene sit down n tentukan hala tuju sebelum bergerak, ok? Memudahkan semua orang konsepnye. Tapi apepun, thanks a lot. John pandai masak wooooo.. 1st time mamam daging half cook, sedap² ai loikkke. Nanti buat lagi tau!

Gambar-gambar banyak kat kamera dorang la. Kali ni malas betul aku nak kuarkan kamera.. err.. bz bz hahaahaha.


Tapi terkilan betul tak dapat mandi kat Lata Iskandar - at least dapat cecah montot pon jadik laaa. Tak dapek atas sebab :

1. gerak lambat, so masa lalu kat Lata Iskandar tu dah malam pun
2. hujan! hujaaan yang turun tak seperti mutiara pon... hukhukhuk

Maka atas sebab cuaca jugalah, plan untuk camping dibatalkan (wo aku hepi je pasal ni, sebab aku ni ngade² sket klu bab toilet. biasalah, pembuangan terurus laa katakan) and end up stay kat Puncak Arabella tapi bukan si Arabella ni punye laa eh :p Kos untuk penginapan dan BBQ ialah RM20 sorang. Murah kan? Sila dengki lalala~

Apepon, kita melihat dari sisi cerah (bright side).

Jo, Adrian dan Mila. Aku tak pernah kenal dan jumpe dorang ni. So.. ok la tu. Ehem. Seperti biasa. Dorang ingat aku baya dorang okeh lalalalala. So, panggil kita Baby jelah eh? Hahahaah~

Apepon, aku masih lagi trauma dengan kejadian malam ahad aritu. Sampai takleh nak cerita sekarang. Nanti²lah ye. Hehehe (huhu). Korang jengahlah blog Jard untuk maklumat lanjut tentang aktiviti kali ni. Dia rajin (dan mampu) sebab siap boleh apdet blog via hp kat sana. Dasar blogger tegar! Hahahahaha!

33 comments:

poyaty said...

wah..berhujan-hujan di Cameron

mesti sejuk gilos kan kak?

bestnyeee

semutapi said...

...

kaler pink....


:)

Masy said...

poyaty,
bole tahan laa hehehe

semutapi,
;) hehehe

zonaku said...

aku jeles ok... tp terpujuk sbb ujannnnn.... yes! korang n ketunjit y leh jeleskan aku.......
(dasar jeles kan?)
dan hujan di hati ku y macam mutiara berderai!

ber_uwang said...

salam baby

Masy said...

zonaku,
x pyh jeles lah.. hehehe. aku kasik can ko pujuk ati ni hahahhaha

ber_uwang,
salam ber.. hahaha

Zareda Norman said...

romantik.. hujan di CH.. sambil minum teh tarik di lereng bukit...

HEMY said...

boring gak bila ujan merencatkn plan..tp tak leh kutuk gak ujan..kena petir kang

tp mmg trip cmtu kena betul2 terurus so smooth and masa yg pendek pn boleh buat byk benda

apa pn still fun kalau kita leh fun kan diri

Masy said...

kak zar,
wah klu kena dgn orangnye, mmg romentik la kak. tp klu sorg peluk diri sendrik, nanges uols. hahahaaaa

anul,
haa tau takpe. da tau da skrg musim ujan, pasrah jelah..

ku cuba utk tidak memikirkan apa2. so senang nk adapt. heheheheheh

macha_sezs said...

baby?

ah.malas aku nak komen.

hahaha~

Mak Su said...

gi CH di musim ujan? huhuhu,sejukk. terrrr terrr terrr (gigil)

maksu blogger ketar, tak reti nak apdet blog guna henpon, sbb gua guna public phone . oops!

Masy said...

macha,
eleh jeles arr tu hahaahhaaha

maksu,
klu x hujan mesti x sejuk. x syiok plak. so hujan tu kasik can laa kita ade sebab pakai sweater ehehehehehe

kaxx said...

aku duduk bilik pun dah rasa macam dekat sana. ni kan pula nak keluar. haha

Jard The Great said...

pasrahhh....... tp jumpa kengkawan yg besh2.. rasa tak rugi laa.. hehehe

Masy said...

kaxx,
tu kata2 org dengki senornye aku tau tu hahaahhha

jard,
insyaallah, x rugi pape :)

joegrimjow said...

dara2
auuww

Mr PenyuBiru said...

adeh! dah tau musim hujan pergi jugak. tapi tu lah, lihat dari tepi cerah(wpun kiri kanan pipi ko tak cerah), ko dpt alami kejadian malam ahad.kalu ko tak pergi,tak dpt la ko alami kejadian tu kan.


p/s: aku tgh memahami apa yg aku komen ni.haha

Masy said...

joe,
waaahh teruja nampak hahaha

penyu,
tu laaaa kan? kire ade hikmah la tu? hahahahaah

p/s: aku cepat paham, so aku paham ape ko ckp :p hehe

yOnnA said...

kakak ni.letak gambar pon malas! T__T huh.

nak update versi kakak.mesti lawak sampai gelak guling2 hahah

best x gather dgn blogger? :p

moment said...

sy pun cepat paham... jadi sy paham jugek!~ hikhik

Masy said...

yonna,
mcmana nk letak klu nk amek pon malas haha. asik posing kat kamera john je lalala~

bole la. x lmbt nk warm up, so senang hehehe

wafa,
bagus! inilah generasi yg kita mahukan haahhhhah

babymiLosh said...

akaxx~weee...

terharu gamba mila masuk muka belog ini (walaupun objek berlapis tak tercover) hahahaha~

yeah.. sungguh amat2 seronok dpt kenal aweks2 atoz ijo yg sungguh da bomb.. huuuuu~~

nice to meet ya ye akak.. ehh.. baby.. eh.. akak baby.. eh.. apa2 je la.. heeee~

p/s: bebunga itu sudah selamat mengalir2 di kulit mulusmu?

Lee Novotny said...

ahhh Cameron Highlands..what a lovely place... a cool retreat for us Malaysians kan? Tapi mak pon hengat last time mak kat sittew pon ujan jah...kuat bebenor ujanm..mujur dinch banjir heheh banjir atas bukit, bleyy???

Masy said...

mila!~,
hehehehe terharulah ye, lama2 sket tau hahahahah

yeahh nice 2 meet u too mila-bila-chenta :)

p/s: blom lagi, ade kat umah kak ila. mlm ni kot nk g amek heheheheh *aummmm malunye*

lee,
yelah noks, nk gi UK cam u tak daye laa i hahaha. ujung2 thn ni mmg dah musim, nk wat camne hehe. tapi jgnlah smpi banjir kat atas nun. itu dah mcm kiamat je *arkkkk takooott*

en_me said...

sonoknyerrr..

Masy said...

en_me,
bile dpt rasa sejuk tu, mmg seronot laaa hahaahah auumm

achik said...

bestnyaaaa.. x ajak pun! ;p

Masy said...

achik,
eleehhh ajak jumpe kat bawah ni pon tak ikot,inikan pulak smpi ke CH sanun hehehe

YobSumo said...

oh kau pun pergi... ramai betul bloggers yg ikut... satu U ke apa ni?

kakLuna said...

aku jeles dengan korang.

dah. abis citer.

Masy said...

YobSumo,
pegi.. semua blogger je, takde pape ikatan dan persamaan melainkan seIslam dan semelayu kekdahnye :) heheeh

kakluna,
pls don't. hahahaahaahha

Ms Minnie said...

hahaha....

Masy said...

kak ila,
suke ko eh hahahahh