Wednesday, November 18, 2009

458: cinta kita pecah!


Salam sume..

Masa di Cameron Highlands aritu, John tanye - kenapa akhir² ni entry aku berbaur emosi je. Takut katanya. Mau tak takut, alangkan aku gelak-gelak pon dia dah gelar aku kakak garang - apatah lagi bila aku meroyan. Mujurlah tak dipanggil aku kakak gila ke terencat akal ke. Jangan ok hadek, nanti kakak emosi *sambil bersedia menggonggong betis beliau* Hehehe gurau sajork.

Ok laaa.. memandangkan aku pun terasa cam mellow - sebab cuaca sekarang kan sejuk cam Korea time winter sonata, hujan la katakan (motif kaitkan cuaca dengan mood pon tatau), maka mari kita panaskan suasana tanpa perlu membuat sebarang aksi panas.

Dalam entry yang ni, aku tukarkan aku-kamu kepada saye-awak. Apa kata.. kalau kita memelayukan lagu omputeh plak. Oleh kerana aku tengah sukak gilak lagu Pusiketdol ni, aku translate lagu dorang jelah eh. Untuk entry ini, aku menggunakan website Citcat Green Zone atau dalam bahse melayu - Citcat Zon Hijau. Oh ye, aku langsung tak ubah apa-apa. Apa yang diorang translate, itu laa yang aku tampal kat sini.

Ok Pusiketdol, pukul ia! (hit it!)


Rahsia - Kucing Anak-Anak Patung

Oooooh ooooh

Saya tidak pernah hendak anda untuk kuat

Saya tidak pernah hendak anda untuk menunjukkan di luar kesalahan-kesalahan saya

saya tidak pernah diperlukan menyakiti, tidak pernah diperlukan berkekuatan

Cinta saya untuk anda cukup kuat anda harus pernah mengetahui


Saya tidak pernah hendak anda untuk penghakiman

Saya tidak pernah hendak anda untuk mempersoalkan apa saya membelanjakan

Saya tidak pernah untuk meminta bantuan, saya menjaga diri saya sendiri, saya
entah mengapa anda fikir anda mendapat satu tunggu sebentar saya

Dan ia sedikit lewat untuk perbualan-perbualan
Di sana bukan apa-apa sahaja anda boleh lakukan

Dan mata saya mencederakan, tangan menggigil, jadi melihat saya, mendengar saya


Saya tidak mahu

Tinggal minit satu lagi

Saya tidak mahu anda

Untuk mengatakan satu perkataan

Rahsia, rahsia

Tiada cara

Saya mendapat ungkapan terakhir

Kerana


Saya tidak mahu

Adakah ini lebih lama
Saya tidak mahu anda

Tiada apa-apa dibiarkan untuk suara

Rahsia, rahsia

Saya telah sudah pun bercakap

Cinta kita pecah

Kesunyian Bayi Diam


Saya tidak pernah hendak pembetulan anda

Atas segala daripada bagaimana saya perbuatan untuk apa saya berkata

saya tidak pernah hendak kata-kata, saya tidak pernah diperlukan mencederakan,
saya tidak pernah hendak anda berada di sana setiap hari


Saya minta maaf untuk cara saya membiarkan

Semuanya saya mahu apabila anda bertambah baik

Tetapi saya akan tidak dipukul, pecah, tak kalah

Saya tahu di sebelah anda bukan di mana saya kepunyaan


Dan ia sedikit lewat untuk penjelasan-penjelasan

Di sana bukan apa-apa sahaja anda boleh lakukan
Dan mata saya mencederakan, tangan menggigil , jadi anda akan mendengar
apabila saya bayi suara


Saya tidak mahu

Tinggal minit satu lagi

Saya tidak mahu anda

Untuk mengatakan satu perkataan

Rahsia, rahsia

Tiada cara

Saya mendapat ungkapan terakhir

Kerana

Saya tidak mahu

Adakah ini lebih lama

Saya tidak mahu anda

Tiada apa-apa dibiarkan untuk suara

Rahsia, rahsia

Saya telah sudah pun bercakap

Cinta kita pecah

Kesunyian Bayi Diam


Tidak lebih perkataan

Tiada lagi bohong

Tiada lagi menangis ooh ooh

Tiada lebih sakit

Tidak lebih tercedera

Tidak Oh Oh Yeah lebih menjengkelkan

Kerana..

Hush Hush
tu bukan soh diam ke? Rahsia pulak dah...

27 comments:

Mr PenyuBiru said...

setahu aku gelas je kalu jatuh boleh pecah. maybe cinta gelas kut,sebab tu bleh pecah.hihi

joegrimjow said...

ku pon tengah palat cari identiti
aigooo

Masy said...

penyu,
tu laaa heheheh

joe,
aisey men... mcm tu skali eh hehe

achik said...

'kesunyian bayi diam' <-- bayi tu yg x tahan tu.. ;p

hahahahahahaha..

ber_uwang said...

cinta kita pecah? la baru menaruh harapan

Masy said...

achik,
bayi katanya kan. hahaha

ber_uwang,
pecah sudah.. berderai.. umpama cermin yg terhempas ke bumi... fuuhh~

Zareda Norman said...

masy

macam macam ler ko dik... hehehhe

moment said...

xsampai tahap 'cinta' kan... kasih je.. huhu kasih bior la bersepai.. huhu

Masy said...

kak zar,
heheheheheeh takde idea laa kak nk wat entry :)

wafa,
ni direct translate je ni.. err klu nk relatekan dgn kejadian sbnr, tahap 'kasih' pon takdek :p cuma berada di zon selesa je - cam wafa gak laaa kan kan.

aik ni kang org len baca, kompius plak ahahahaahahah

macha_sezs said...

Saya tidak pernah hendak pembetulan anda


dia cikgu ke?

zonaku said...

hhhhhmmmmmmm......

tp mmg la aku rs musim ujan ni buat org emo.. aku pun sgt2 emo nie

oranglidi said...

hahahhaaha.

rilek2,, senyum2 sokmooo!

ymn said...

actually sya x penah dengar lagu tu ..
sbb












sya jarang dgr radio .. nnti sya google.. : )

Masy said...

macha,
aku rasa laa.. tp patutnye bagi jelah cikgu dia wat pembetulan, betul tak?

zona,
sejuk2 ni bikin org syahdu je.. hukhuk tak pasal2 plak huuu~

oranglidi,
hehehheeh aku tgh senyum ni :D

Masy said...

yaman,
dipersilakan gugel ye :)

HEMY said...

aku jadi terencat akal baca lirik ni..gampanggg

Jard The Great said...

kucing anak2 patung?? ahahahaha

Masy said...

anul,
hahahahah rilek2 :))

jard,
tau takpe haahahhhh

Lee Novotny said...

hahahah giler translate lagu hush hush nih..I love the dance version...patutnya kumpulan Kucing Anak Anak Patung ni kalau taks erik serik datang Mesia, silalah nyanyi lagu ni (the translation one lah!)..sure HAVOC ualzz!!!! :)

moment said...

iya2.. betul! zon selesa!!
hati2 dengan ZOn Selesa anda... sbb bulih jd zon yg paling tak selesa buat anda! haha

kaxx said...

membudayakan bahasa kita. bagus-bagus.

noorlara said...

watpe nak gigit jari sampai putus tu masy kang cacatle plak, ape ape le hadek ooi asalkan bahagia

mrozaidi said...

gigit je orang tu balik...

Masy said...

lee,
hahahaahha camne la gaknye klu dorang nyanyi lagu ni versi BM plak eh. mau satu stadium pengsan hahahah

wafa,
hehe. dah jadik zon menyesal plak, bole? hihihi

kaxx,
yup aku mmg bagos lalalala~

kak noor,
jari org lain la kita gigit kak, hehehehe thanksss :)

mrozaidi,
tolong buatkan bole? :D

Mak Su said...

payoh beno mindaku ini nak paham :(, tapi maksu tetap shuffel dengan riangria untuk lagu ni

Masy said...

maksu,
hahaha teruskan shuffle :)

Kyuubi_85 said...

if direct translate dari omputeh ke malay, pelik pula bunyinya... tergelak aku baca.. :D