Wednesday, December 02, 2009

463 : livin' la vida LOCA

Salam semua..

Aku rasa, kesenyapan dan kediaman kadangkala satu bahasa yang paling mudah untuk difahami. Tapi bila terkena kat diri sendiri, itulah satu-satunya perkara yang buat kita tertanya dan teraba-raba. Hep.. baik-baik sket tangan tu, jangan nak meraba pulak.

Orang kata, diam tu tanda setuju.
Tapi kata aku, kadang-kadang tu diam bukan sebab setuju, tapi sebab tak tau macamana nak cakap tak setuju dengan cara yang tak melukakan hati orang.

Orang kata, diam tu pintar (err.. ni KRU yang kata)
Tapi kata aku, ada masanya berdiam tu menjadikan kita bodoh dan sesat.

Orang kata, diam-diam ubi berisi.
Tapi aku kata, kalau ubi memanglah berisi. Kalau manusia? Takut kang diam-diam rupanya dah mati.

Orang kata, diam besi - berkarat.
Tapi aku kata, emas tu pon romannye cam besi. Dia diam gak, tapi takde pon karat.

Orang kata, ko bole diam tak??
Aku kata, errkk..~

Ada masanya, memang aku memilih untuk diam. Walaupun aku jarang berdiam. Dan ada masanya jugak, aku akan jadi terlebih sabar. Terlebih berdiam. Akhirnya sabar dan diam itu menjadi senjata yang makan tuan - membunuh aku secara senyap.

Takpelah..

Dan aku juga sedar, banyak yang aku lepaskan bila aku memilih untuk diam dan simpan. Bila aku rasa sedih, cemburu dan terluka - dan kemudiannya memilih untuk diam - sememangnya hanya aku yang menanggung padahnya.

Apepun, aku rasa tetap dan masih lagi ok. Memandangkan kalau aku memilih untuk berdiam itu adalah atas pilihan aku sendiri. Bukan saje-saje berdiam untuk menampakkan aku cool ke, atau nak tunjuk baik depan orang dan menampakkan orang lain jahat di mata orang lain pulak. If I do something, I'll do it to please myself. Errr but of course sometimes I did anything to please someone dear to me - almost anything.

A quiet personality sure isn't what you need to attract attention.
-Bill Budge-

Tapi aku bukan attention seeker, got it? Orang lain tu tatau la aku. Lalalala sambil menebas rumput di laman jiran dengan jujur dan telus.

Ok dah. Sebenarnya nak cite mende lain tapi jari aku ni suke melalut yang bukan-bukan.

*tarik napas... hembussss.. hmmmffssss* Dengan nada yang tak marah dan tenang, aku mulakan ayat ni ye.

Macam ni lah kawan-kawan.. Aku tau ada antara korang yang kenal aku, dan malangnya aku tak kenal korang sebab korang yang tak kenalkan diri. SMS je tak sebut nama, takkan terus expect aku kenal kot? Ko ingat ko DIVA? - Adik : drama Sutun. Apa salahnya bila aku tanya elok-elok, jawab je. Rasanya sape² yang kenal aku, tentu dah tau - kalau aku kata aku takkan layan lagi bila soalan aku tak berjawab, I really mean it bebeh.

Nak main tarik tali, pi main dengan Elyana.

♥ ♥ ♥ main tarik tali malu untuk memulakan luahan hati kita lalalalala ♥ ♥ ♥


So, ade sape-sape nak ngaku ada SMS aku raya haji aritu?

33 comments:

en_me said...

diam jerr.. ehehe

matahari said...

It's not me :)

(sori, tgn ni tak reti dok diam, nak gak komen)

Masy said...

en_me,
wekkkk :p hehe

matahari,
:) kompem eh?

takpe2, tgn yg x reti diam mengomen elok2 sy alu2kan ;)

pB said...

kak pB biasa kalau marah tersangat marah , kak pB akan diam seribu bahasa.

Tetapi

dalam hati , suara suara yang berkata kata penuh memenuhi dada

Mr PenyuBiru said...

punyerlah panjang mukadimah, rupanya nak tanya sape yg sms ko je.hik3..

meh sini aku ngaku.aku yg sms ko walaupun aku tak tau no henpon ko.ngeh3..

Masy said...

kak pB,
hmmm kdg2 sy camtu la kak. tp mulut je diam, dlm hati melantang2 marah hehehehe

penyu,
well... terer kan aku drag² cite? :p

oooo ko upenye.. meh sini aku conteng cengkerang ko dgn rancak, mau? :p hahaha

KAKTINY said...

ko punya entri mmg gurindam jiwa tul ler...

ropanyer... kisah org antar sms tak bagitau nama eh..

no. kaktiny ko ada kan.. ropa kaktiny ko kenal kan.. sah ler bukan kaktiny kan kan kan kan.. kehkehkeh....

achik said...

kdg2 lebih baik utk berdiam.. kdg2 lebih baik untuk tidak berdiam..

err, saya diam skang.. :)

oh2 lupa, bukan saya yg sms.. ;p

Masy said...

kaktiny,
hehehehehehe yee sy kenal akak dan ade nomo akak, kompem bkn akak :D

achik,
ikut time gak laa..kan kan

dah nomo akak pon takde camne nk sms, btoi tak? ;)

didi said...

setuju sangat sume kategori diam tu..bukan attention seeker ye *sambil buat muka xcaya* jiran akak ada ke rumput? pokok bunga pun xde kan. 'kumbang' ada kan..huhahahahahahahah~ lalalalala~ nak datang rumah kak mas *gedik kan? (mesti kang akak cakap: 'akak x cakap..'

hmmmffssss..disebabkan saya tak sms akak masa raya haji (sebab speechless) saya dengan ini mengucapkan selamat hari raya aidiladha. banyak ke korban thn ni?

diam.tapi otak x diam.

achik said...

saya ada la nombor akak.. ;)

Masy said...

didi,
akak bkn attention seeker, but been seek by the attention - bole? HAHAHAHHAHA diva sgt

dtg laa jom2 tgk wayang

achik,
aik ade ke? apsal akak xde nomo achik???

HEMY said...

ko tak diam pn aku tau ko berisi..ahaha

arianna adrizal said...

siot je anul. hahahahha~

btw, sy la yg sms akak raya aji aritu. hehe

Masy said...

anul,
nk kene lempang tau dia ni. sibbaik laaaaa ade seswatuh yg menahan hasrat aku ni hahaha

anne,
ngade2 eh, meh sini cubit!~

Shankly said...

ohh .. .
pasal sms tu akulah .. siot jer..

b4 aku change to 010 aku guna 016 rmmber??
hahahaha ..

itu aku punya supplementary number
..jgn marah nnti kena jual ..

Masy said...

yaman!!!!
lenkali jawab laaa aku tanye, sibbaik aku berbaik hati tak maki, klu tak freeee je kan kan?

tak marah pon. tp sbb dah byk kali jadi camni, menyampah laa kan. ok ok aku save la no ni. mengada betoi :p

yg org lain tu, bila nk ngaku weh???

joegrimjow said...

diam ni tgok keadaan
kena diam
diam
;)

ku xanto msg
hehe

Lee Novotny said...

The best ever thing to do, IMHO, is to stay calm, diam..tapi at the same time, tetappp menten Diva dan aura Diva ittew tetappp menyerlah..bleyy?? That's the best of all! Gitu! :P

Masy said...

joe,
dlm surau kene la diam, sape bising2 lempangkan je hahahaha *tetibe

kompem bkn dirimu adik hehe

lee,
yeaaahhhh that's how we deal with it. menten menten hohohhoho

Mak Su said...

errr, not me, not me. maksu pemakai public fone.

.millalara. said...

takde henpon. huuu~

diam2 ubi berisi. ouhh.. tak suka phrase itu.. tetttt~~

Masy said...

maksu,
hahaha ok ok, noted ;)

milalara,
aikk takde hp? abeh yg dok ailebiu ailebiu dlm kete kak ila aritu guna ape, mesin fax?? ;p

berisi tu yg x sedap didengar tu hahahahahaha!

Jard The Great said...

waa.. secret admire???

yg penting bukan aku.. ehehe.. siapa la tuu..... yakin die baca entri neh tak?

Marjina said...

Kak masy,

klo ada yg termkn cili pastu ngaku kat comment box nih...saya tabik spring toing toing toing!

::Diam itu juga ibadah::

Masy said...

jard n marjina,
dah ade yg ngaku tu.. hahaha

silekan tabik kat dia hehe

Firol said...

ilmuwan islam banyak berdiam dan hanya berkata benda-benda penting..

kita ni mengata merapu meraban...

Loyer Lelaki said...

.......................................................................................
( ni komen aku dalam diam)

Ms Minnie said...

aku la yg sms ko baby oiii.. hahahahaha
wei aku suka kuku elyana

Masy said...

firol,
sah la kita ni bkn ilmuwan islam hukhuk

loyer,
................................
(aku bls komen ko dlm ati)

kak ila,
byk laa ko :p meh sini kalerkan kuku aku skalik hahaha

zino said...

diam tapi dalam hati nak biar orang paham setuju terima ke apa..... takut tak menjadi sebab orang akan tafsir diam tu benda lain.. nyesal nanti..

Masy said...

abah angkatku zino,
aik.. lain mcm je tu hehehheh

金瓜米粉Jason said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社