Monday, December 14, 2009

466: my life is a series of lessons i need, happening in perfect order. saje boh tajuk entry panjang² hahaha

Ya.. Jumaat lepas, Selangor cuti. Apa aktiviti gua?

Dah lama tak gi Sunway Pyramid. Itu pon atas idea Zonaku. Harapkan aku, nak yang dekat-dekat je haha. Walhal macam laa jauh sangat pun SP tu dengan Shah Alam. Plannya untuk nonton muvie..

Anul kensel last minit – kuar sendirian dengan segerombolan perempuan bukan muhrim mungkin menimbulkan fitnah kepada pemilik title tunang orang neh. Poyo je ayat aku ni hehe. Takpe, mebi next time.. err.. ntah bila la tu?

zona, aku letak wig ni ko marah tak? nak kaber mata ko tu hehehe

Gigih tu pakai heels, berjalan dari pagi sampai petang. Ni sume Anne la punye pasal. Menderita kaki gue. Tapi syukurlah aku beli mende alah yang alas kasut tu apetah namanye, kalau tak... belum tengahari aku dah kena beli selipar kot. Oh ye, kasut tu laa yang Kak Ila bagi raya aritu hehe~

Gi nonton.

Pilihan kami yang pertama ialah Ninja Asassin. Tapi ade yang midnite je. Motif laa sangat nak tengok midnite tapi pagi-pagi dah sampai kan.. So plan bertukar kepada Storm Warrior. Yaaa.... patutnya aku dapat tengok free je cite ni tapi dah takdok rejeki, kena laa beli (hukhuk – sambil pandang Anul – hahaha).

Nak mintak aku komen cite ni ke? Aku suke je. Aaron Kwok dan Ekin Cheng masih lagi hot di mataku walaupun dah berumur. Ehem. Chentaku bukan di atas kertas, chentaku getaran yang sama. Begitu ye. Eh kejap. Pasal cite ni. Aku suke la.. tapi, macam ade sambungan lagi je. Huu...~

Lepas tayangan, gi solat. Tunggu Wafa tiba dan pegi makan. Jalan-jalan lagi dan bersurai. Oh thanks Zona untuk menda-menda tu, lom guna lagi hehe.

sekali lagi terpaksa mengalter wajah mulus cik Zona, ko tak marah kan kan?

Sabtu.

Rancangan pertama gagal. Takpelah, dah boleh agak (hu..). Rancangan kedua turut gagal, pun dah boleh agak (huhu..). Apa nak buat? Tetibe je aku bingkas dari pembaringan lalu membuat keputusan drastik untuk ke Puchong – nak betulkan tinted kereta gua yang dah dibanjiri gelembung udara.

Untung jugak aku walaupun tiba kat kedai dalam pukul 11++, tapi akulah kastemer pertama yang hadhir. Oleh kerana masih di dalam warranty, Fahrin dianugerahkan perkhidmatan percuma sajark. Dah laa free, siap tukau plak terus tinted tu – gelap sket. Tu kalau tukau satu kete kan bagus, barulah matching.

Anganan begini dinamakan, ’diberi betis, mahu drumstik’.

Namun begitu, malang tetap mencemburui Fahrin. Lalu terkantoilah kesan hentaman pada badannya tatkala beliau dikeluarkan dari kedai tersebut. Kete aku kene langgar ke, atau melanggar? Ahhh.. tak kiralah.

tergamak kao wahai pelanggar.. musibah bakalan menimpamu tao!! aku menjaga beliau bagai menatang minyak Ron97 yang penuh selama 4 tahun ni, sukati ati apak sedara jiran koo je pi kucup tubuh beliau eh? grrrrrrrr~


Sapelah yang kejam tu huhuhuhuhuhuhuhhu.

Yang tercalar dan luka itu adalah hatiku. Bak belati berachon yang ditusuk secara brutal tepat ke jantungku yang sedang dag dig dug dengan bertubi-tubi. Lantas aku pun menangis airmata darah yang jumlahnya menyamai 15 baldi secara pukal.

*nanges*

Apapun, kesakitan dan keperitan jiwaku tidak menghalang aku dan Anne untuk keluar menonton lagi malam tu, kali ni My Spy pulak menjadi pilihan. Blog sape aritu aku baca dia kata dia senyum je tengok cite tu? Tapi aku gelak sungguh-sungguh ni. Tak dinafikan laa ade lawak yang tak payah gelak (itu pun ada orang kat depan aku tu gelak sampai hilang pertimbangan), tapi overall ok la. Takde laa sampai keluar dari panggung dengan kekesalan yang sarat di dada. Tidak. Insyaallah.

Beberapa minggu yang tinggal sebelum tibanya 2010, aku cuba untuk susun jadual supaya aku boleh amek cuti. Aku dah apply pun, kiranya nanti tiap-tiap minggu aku akan kerja dua tiga hari je. Tapi nampaknya kena rombak balik. Hmm..

Jom, ada sape-sape free nak ikot aku pusing-pusing KL? Pusat Sains tak jejak lagi ni, Muzium Negara pun belum. Pegi sendiri kang *tetibe*

34 comments:

zonaku said...

waaaa... x ajak aku......

er...er... nk jenjalan??? nak itot nak itot nak itot...

x marah pun.... kalau x edit marah la....
hehehehehhehe

matahari said...

wakaka...menarik gak tu pegi muzium...last skali g masa darjah 6...lepas tu bole pegi skali tugu negara, masjid negara, dll yang sewaktu dgnnyakan? ;)

Masy said...

zona,
ko rajin ke nk dtg shah alam memalam weh? kitorang gi nonton kat bkt raja je hehehe

nanti la kita setup bebetul

matahari,
bole bole bole. tp tugu tu x payah laa.. bkn ade aktiviti ape pon heheeh

Erina Asmawani said...

hahah..gambar kak zona dlm sume pics mmg comel..pasni nak join..nak..nak..bukit raja dokat jo..hehe

Jard The Great said...

lenkali ajak aku bila aku coti wei.. ahaha

Mr PenyuBiru said...

aku syak awal ashaari dah kucup tubuh fahrin ko tu.haha..

Masy said...

erina,
hehehe well.. haa.. bole2. bawak ABC Fradoo dlm panggung bole x? ;))

jard,
ajak je tp kensel last menet pon tak guna.. lalalalala~ hahah

penyu,
apsal awal ashaari plak yg menjadi taruhan ni?? isk2 hehe

noor afzan said...

ayoo..accident ka?
sian dia..
fahrin ye namanya..=)

sian tepek nama kat dahi..
err..apekah motif tulis nama hidangan sekali?
haha~

imahlenggok said...

kan...GIGIH kan kau masy?

Masy said...

afzan,
tatau la eksiden ke ape, tau2 je dah berbekas. hmmmm

hahaha saje je, sbb malas nk cite dlm entry heheh

kak imah,
errr... sy guna term anda2 sume, tak marah kan? huhuhuuu~

HEMY said...

hmm..muzium..dh pergi masa darjah 6..ahaha..tp kalau takde mende nk wat leh je..weh..jom ar taman burung..kalau yg ni aku gagahkan gak pi..tak dpt lagi shoot taman burung

tu dia..4 dara pungutan..segan la beb kalau aku sorg je..time bersembg tak segan tp bila suasana senyap baru ku rasa segan tawww

arianna adrizal said...

ye sy tau dahi luas tanda bijak ;p tp takyah la tepek di situ. pendengki tu. hohoho.

ehem, cantek bj.. :D

pB said...

taman burung dah cantik sekarang

berbaloi baloi kalau ke sana

Masy said...

anul,
best gak, aku pon x penah gi lagi taman burung tu. jom2. nanti aku bgtau skedul aku hahaah

xdenye sempat nk senyap pon.. berbunyik je. time kunyah mknan je senyap hehehe

anne,
dah kat situ je yg nmpk relevan hahahaahahahahaha

tgk laa sape pakai :p yelah2. oit sume.. aku pki baju anne laa hahahhaha

pB,
baeekkk... kak pB mau folo? kita ajak laa ila skali hehehe

macha_sezs said...

wah. tinggi juga anda.

:)

Hafidz said...

Heh, masy kasi review la citer storm warrior tuh. huhu =P

Masy said...

macha,
err tak la pun. aku nmpk tinggi sbb zona tak brape tinggi. hehehe opsss

hafidz,
takmo la.. kang sume org tensi plk. tp cite tu best. cuma ade laa scene2 yg mcm Kungfu Panda sket. hahahahaahhhahhah serius ni~

*~ aRaBeLLa ~* said...

aiseyy aritu zonaku ade gak roger tapi kebetulan aku lak balik kpg maklum le selangor cuti..heheh
btw nanti kalo de gath lagi roger aaa..gi taw la awal2 InsyAllah bulih join..hee

Lee Novotny said...

Aiyooohh si Aaron Kwok masih ado kah??? Dialah yang mak rembes rembesan tatkala mak masih di tanahair tatkala dolu dolu..mak oiii jaman tok kadok yaamatz! **pitam!

p/s sejukkkk hati mak...walauponnn bz sebz bz nyer bersosial bagai tapi solat tetapppp tidak dilupai :)syabbas bette!

Fatt Chin Choy said...

ajak ler aku secara beramai2
mana tau free

kereta ko umpama jantung ko ek
hehe

Masy said...

arabella,
haaaa.. tau dah.. hehehe. yg mlm td nye occasion tau tak? occasion katanya hahahahh.

lee,
adeeeee.. kacak dan tampan mcm dedolu gaks hihihih. gi laa nonton Lee, kat UK takde ke tayang cite tu?

p/s: hehehehe mekasih2 :)

FCC,
mlm td ape cer kensel last menet? :p apa kata pasni ko plak arrange... shah alam laa eh eh? senang sket wakakakakka. btw, nanti la aku ajak, ko tak gi siap ko

err.. umpama injap jantung je. hukhuk

ymn said...

sya keja.. penat bkeja ..

cuti mean.. rehat kat umah jer .. family value ..huhuhuhu

Zareda Norman said...

sunway lagoon ramai org tak cuti sekolah ni??

Masy said...

yaman,
family value cam maxis pakej plak hehehe

kak zar,
mana2 pon ramai org kak.. apatah kat sunway lagoon hehehe~

oranglidi said...

wa turun kl khamis ni.


wa pun x tahu motif statement ini

yOnnA said...

nak pergi muzium negara!!!! nakkkkkkkkkkk T____T kakak belanja yonna boleh? agaggaa mesti kena lempang.

eh apa ni nama kereta fahrin? curik nama bf yonna T__T malas ah kawan ngan akak

GhOsToNe said...

besh2 jenjalan!!!

Masy said...

oranglidi,
jgn lupe bawak agar2 laici.

wa pon tatau ape motif stetmen ni voley? ;)

yonna,
cuti laa.. jom kita ronda2 kota metrofulus ni..

ello... dia yg amek nama bf akak ni okeh :p lalalala~

ghostone,
mmg besh! lg besh klu ade duit byk, leh gi obersi teros! :D

Loyer Lelaki said...

lu punya cerita , macam diari org kerajaan..byk betul masa mudamu terluang..hahahha

Mak Su said...

maksu nak gi planetarium ler... jenjalan ngan baby w

Masy said...

loyer,
masa muda tuuuuu.. tetibe ade pujian plak terselit di situ yaaa.. hehe. ko jgn, kang org gomen tensi plak tgk org swasta cam aku bergaya gomen. hahahahaha

maksu,
sy pon x pnh smpi planetarium tu. giler ah jakun huhu

joegrimjow said...

jom2
pusing kl jom2

bulan 7 ni
ok?

moment said...

shuda update!~
hikhik

Masy said...

joegrimjow,
bole insyaallah klu xde aral melintang pukang. pastu bila nk bawak pusing2 Sheffield? ;) hehehe

wafa,
berita faham, roger n out! hahaah