Monday, December 28, 2009

469: aku apdet walaupun ku cuti. hebat bukan? ;) dan rasanya ini entry terakhir dlm 2009

Salam sume :)

Sape-sape yang ada menambah (add) aku di dalam fesbuk mungkin ingat tentang status aku yang pernah menyebut pasal wishlist untuk besday baby yang akan datang. Dan akhirnya langsung aku tak tulis pun apenye wishlist aku tu hehe. Somehow, I fell it’s inappropriate to tell everybody about it. Macam aku mintak-mintak pulak.

Dalam pada berfikir-fikir, aku terperasan dua barang yang sentiasa mendampingi aku itu sekarang berada di dalam keadaan tenat. Agak tenatlah, takde la nazak sangat. Atas sebab tu, aku pun takde la ajar diorang mengucap. Mulanya macam nak tunggu sape-sape bagi la konon (sebab gerak ati aku mengatakan ade orang yang macam nak bagi). Tapi bila mengenangkan YES ni selalu je abes sebelum besday aku, risau la plak. Mana la tau, kot aku je rasa orang nak bagi, last-last kang takde plak. Berposak la nak tunggu bulan brape tah baru ade sale balik. By dat time, barang-barangku yang mengalami susut nilai tu pon ntah-ntah dah jadi baja kompos.

Tengok, purse aku dah mengalami kecacatan kekal dah. Ini pun bday present gak ni, 2 tahun aku latam sampai cedera parah. Hehe i love you sayang *tetibe

So, berdasarkan gambarajah di atas, dapat disimpulkan bahawa kondisi tubuh beliau sememangnya melayakkan beliau ditukar ganti, bukan? Kebetulan pulak lepas aku, Anne dan Kak Ila gi nonton Sherlock Holmes dan solat – seperti biasa dah tentu la kami akan terjebak ke lembah pershoppingan. Terjebak je, bukan terjerumus pon :p Maka setelah menjamu mata, tibalah saat-saat yang mendebarkan iaitu money spending.

Huhu.Pikir dan pertimbangkan. Akhirnye, setelah muhasabah diri dan analisis kewangan serta keadaan semasa – selain analisis SWOT (sile gugel kalau berminat nak tau ape maknanya) turut diaplikasikan dalam proses membuat pertimbangan – maka keputusan dicapai dan purse kilat rona hijau bertukar tangan. Sistem barter pun berlaku. Aku bagi duit, salesgirl bagi purse. Suka sama suka. Munasabah betul tindakan ni kan.

Kaler ijau ni.. moga perpindahan ini akan memberi ong terhadap kehidupan baby *ntah ape la kene mengena tukau purse dengan ong. Hmmmmmmm~

Abis kisah memakbulkan kehendak sendiri.

Lepas aku belek barang-barang aku (mana yang dapat la, nak belek sume kang tak jadi keje plak), aku dapati ade satu hal.. Tatau la perangai ke, habit ke atau dah memang takdir Ilahi. Aku agak sensitip dan terlebih kasih sayang pada kepunyaan aku yang kecil-kecil. Contohnya sepit rambut, getah rambut dan jarum peniti yang ade kepala warna-warni tu. Ni contoh la..

Sepit ni dah berapa tahun tah aku guna. Bukan takat rongak, siap dengan retak menanti batu belah batu bertangkup dah ni. Tapi ntah la kenapa, inilah sepit rambut yang bertahan tak rosak dan tak hilang. Harap janganlah jadi pape. Aku ni bukannye reti beli sepit rambut banyak-banyak buat back up.

Getah rambut. Pun dah ala-ala mintak nyawa hahaha. Aku bukan takde beli getah rambut lain. Ada.. tapi semuanya hilang. Ini je yang tak ilang. Misplaced tu ade la. Tapi setakat ni alhamdulillah jumpe balik. Hehe.

Benda-benda kecik. Kalau aku salah letak dan terhilang – pastu bila cari tak jumpa – sebenarnya jauh dalam hati aku sangat rasa kehilangan dan murung. Cam over la plak kan? Tapi aku ni macam ni lah. Apatah lagi yang kecik-kecik ini laa yang sentiasa bersama aku doplohpat jam.

Mungkinkah aku terlalu memerhatikan benda-benda kecik, sampai ketiadaan yang besar pulak tak aku endahkan?

Ok. Tiba-tiba hilang kata-kata. Tamat.

28 comments:

Mr PenyuBiru said...

gerak hati ko berasas sebenarnya sebab aku nak hadiahkan purse tu.tapi since ko dah beli, so tak jadilah aku nak hadiahkan.hadiah lain pun aku xnak hadiahkan jugak sebab ko dah beli purse tu.hahaha..

ber_uwang said...

nanti pak cik beli kan getah skerap nak ....

dua belas said...

i luv u too..

;)

Masy said...

penyu,
takpe.. ko belikan henpon je pon takpe nyu. aku x memilih hehe

ber_uwang,
bole je hehehe

dua belas,
thankss :)

kawie2020 said...

hehehhehehe..purse tu cacat ek.. naper aku tgk cam seni jer.. bleh pakai lagi tuh.. hahahahahaha

HEMY said...

tu dia...melepuh..punya nk tunjuk punggung baby hottttt...melepuh dompet letak poket punggung tu..wahahahaha

Masy said...

kawie,
seni katanya. nanti aku framekan. hehe

anul,
wehh.. aku simpan dalam henbek laa.. ingt purse pompuan cam lelaki ke nk letak kat montot. mengong nye budak hahahahah

ad3ck said...

tah tah saje je kak rosakkan purse dan sepit itu untuk dijadikan alasan kukuh untuk beli baru. ehehehehe ;p.

Jard The Great said...

ahaha... sengal2 komen org kat sini.. takpa kak.. ku doakan purse baru leh bertahan dmpi 5-10 tahun.. takyah beli yg baru da.. ehehe

achik said...

siannya cik purse, sampai melepuh dikejekan.. ;p

Masy said...

ad3ck,
kang akak soh ko belikan henpon utk kata2 fitnah tu kang baru tauuuu haaaa :p haha

jard,
mmg sengal! eh klu rosak pasni nak cari org belikan laa hahaha

achik,
means akak betul2 pakai dia hahaha

Shankly said...

hahahaha ..
1 - klu nak soping guna aah crdt card. bleh adjust financial.

2- naper x beli yg catalog punya. pompuan bukan kah byk kwn yg sll bawa buku catalog. tu pun bleh adjust financial ( bayar 2 3 kali)

3 - selamat tahun baru. happy new year.

Zareda Norman said...

tak salah kalau hadiahkan untuk diri sendiri.. hehhehe

Firol said...

GETAH SEKERAP TAK LEH

moment said...

kilatnya kuku..

rajin tu gosok menggosok..huhu

Masy said...

yaman,
1. aku takde kredit kad n tak berminat utk ada. nanti belanjawan tak terkawal. huhu tp klu ko nak bagi, aku ok je. hoho

2. katalog? ntah. aku lg suke survey sndiri kat kedai. SEED tu.. ok wat. tgh sale 60%. murah2 sbb tu aku bli haha

3. selamat thn baru gak :)

kak zar,
ye betul.. kebetulan plk tgh sale. rege asal 100++ terus turun jadi 51 hengget je. berbaloi-baloi :)

firol,
klu hasil jualan getah sekerap, aku terima

wafa,
tgh dtg mood aritu. dah lama tak kilatkan heheehe *sambil hulur tgn, soh wafa kilatkan lg*

Erina Asmawani said...

aloloh..ciannya kakak kite ni, mehla kak kite belikan akak sepit ngan getah baru..hee

KAMATO said...

moga2 purse baru itu akan di murahkan rezeki dan sentiasa menerima not2 besar untuk disimpan didalamnya

Masy said...

erina,
takmo takmo akak nk henpon baru lalalala~

kamato,
yaaaaaaaaaaaaaaa moga2 makbullah hendaknya doa tu ye. amiiinn~

Mak Su said...

maksu kena beli sikat, sikat maksu asik kena songlap. baby w pun pandai... pinjam jap ye, pinjam jap ye.

en_me said...

kilatnyerr kuku ittewww.. ekeke

Masy said...

maksu,
pinjam jap tp tak pulang2 ye hahahaha

en_me,
biar kuku kilat, jgn kepala yg berkilat. hehe

ad3ck said...

"biar kuku kilat, jgn kepala yg berkilat. hehe"

erk kepala kak berkilat ke? :|

~reenbabe :: Love Me Or Hate Me said...

Syabas Bette!! Atas pembelian purse yang baru... moga2 dapatlah purse baru berkhidmat lama untuk tuannya yang chanteque..hiks!
Analisis SWOT...hmm...mek salu kena buat tuh lepas pekse....

Masy said...

ad3ck,
isk ko ni.. ke situ plak dia cesss hahah

reenbabe,
tengkiu2 *sambil lambai² ratu* heheheh harap2 tahan lama laa..

:)

k.e.r.i. said...

dompet aku dah tengok.
melecur seluruh badan.
bogel siap.
hahaha

oranglidi said...

bagi wa lah beg lama tu.

Masy said...

keri,
ko mmg.. suka melacorkan barang sendiri hahahaha

oranglidi,
mana bole! tu adiah sebeday aku tu. kene simpan hehehe