Monday, January 11, 2010

474: Marbanya Entry Ini huuu~

Malam tadi aku masih lagi berfikir-fikir nak letak nama baru untuk blog aku ni - merangkap url baru la. Dah dapat pun, tapi tetibe terkenang Nuffnang. Macam akan mengganggu aliran tunai je kalau aku tukar url, betul ka Penyu? Ini soklan serius ni. Huuu~

Hingga itu, biarlah sesi tukar nama dan pecah tanah ni pending sat. Banyak menda aku kene ambik kira ni padahal kalau nak diikutkan, takyah kira laaa tukau je. Tapi takleh.

Cite lain.

Sabtu dimulakan dengan sesungut jurus ke 2 dalam makrifat dunia. Aku memang jarang kene sesungut ni, so sabtu nan lalu kejarangan berlaku lagi. Kebetulan plak malam tu aku tidur umah Kak Ila, so berguling-guling jelah aku kat hall beliau. Walaupun disarankan oleh mereka untuk menelan obat Penedol, tapi takpe la. Aku tak biasa dan kalau boleh taknak biasakan - walaupun sesungut sudah mencapai tahap sejuk tubuh, berpeluh serta pusing kapla tatkala bangkit dari pembaringan. Huu...

Dan cadangnya petang tu mau gi nonton sendirian. Dah siap lawa-lawa dah ni (lawa la sangat :p) tapi kensel last menet. TERbeli VCD workout ape tah, balik tu terus pasang. Ler.. takde la best sangat pon dicompare dengan CD workout yang aku beli tahun 2004 dulu. Tensi guwa. Sape pinjam tak pulangkan balik tu? Hahahaah grrrrr... Aku tak berpeluh mende pon tau-tau dah abes dah. Buang duit je. Tu kalau layan panggung tu dapat dua round gaknye huh!

Malam, sesi dating dengan Wafa, Zonaku, Jard, Erina dan Keri. Ku ingatkan dating biasa sajork, rupanya ade plak nak sambut² besday segala. Aku dan Jard la punye sebeday kan. Hehe. Mekasih la uols untuk kek ittew.

geli la plak frame bunga², hentam sajelah

bukan takat kek je bertema besday, malah ABC Fradoo turut terbabit sama. thanks Erina :) benda cocot tu masih ade dalam purse mahal kakak itu hihih


Mujurlah malam tu hujan, so takde orgil (orang gila) eh.. pemintak sedekah (sure meh? cam orgil je?? huhuh) berkeliaran. Kalau tak, haruslah Erina kene kutip aku dari kete.


edited: lagi entry pasal malam kejadian :

erina
keria
wafa (dipercayai ada sambungan hehe)

Ahad. Bangun seawal pagi untuk melunaskan aktiviti dating dengan Yonna pulak. Alkisah makcik ni nak balik Penang for good. Makanya baik la jumpe sekarang, nak tunggu aku gi Penang tatau la lagi jadualnye. Bergegas la aku laksana seorang jurugegas ke Midvel.

Jumpe. Makan-borak-gelak-jalan. Last² dia ajak tengok exhibition. Eh aku suke je mende-mende ni. Exhibition pasal coklat lak tu. Harus juga meroyan berganda. Si Yonna plak dah macam paparazzi, tiap kali aku makan sample tu abes sume dia snap boleh? Hehe. Cadangnya nak merasa sample je, tapi ade la satu kiosk ni kan, ko beli kek seketoi rege RM3.90 pon bole dapat paper bag beso. Ape lagi, beli ar.

kalau tak sebab paper bag, takde nye aku nak beli ket tu


Balik dari Midvel, terus amek Kak Ila kat kedai beliau dan bawak beliau makan. Aku dah kenyang so minum jelah. Oleh kerana aku tak puas ati dengan DVD workout semalam, aku cari lagi arinie dan beli lagi satu - dengan harapan kali ni janganlaaaaaah menghampakan aku lagi.

Balik umah Kak Ila, terus pasang DVD. Yeaaahhh baru laaaaa best. Sampaikan ujung-ujung aku yang givap sendirik sebab penat. Ko gila nari hip hop, pop, latin & house dairek terus menerus? Itu pon ade lagi satu jenis tu aku lupe plak ape ke namanya. Sampai kat house je separuh terus aku givap padahal itu yang last hahahahaa. Esok la aku sambung lagi.

Malam tadi AJL, satu je tekaan aku bertepatan dengan pilihan juri iaitu Persembahan Terbaek la. Tak terpikir plak Aizat leh menang AJL. Keseluruhan, aku paling suka arrangement lagu Aku Scandal. The way they 'jumped' from 60's to rock memang mek suke gilers walhal aku takde la minat banget pon kat Hujan. Ingatkan dorang nak stay kat 60's tu lama sket, tapi yelah.. kang terlebih kang orang dah tak feel bila tuned balik. So ok la untuk aku.

Faizal Tahir.. gua takde masalah dengan beliau. Cumanya ni jujurlah ku katakan (yang minat fanatik tu jangan la hentam guwa plak), aku tak berapa berkenan la lagu Bencinta tu. Serabut je hihihih. Nak nyanyi pon tatau camne. Takpelah. Lagu dia yang lelain tu aku suke je. Hehe.

Sekian. Takleh sambung lagi. Ekon kat opis aku ni dah bertukau jadi heater. Nak gi anginkan ketir jap.

40 comments:

en_me said...

jap, me first kah..

Zareda Norman said...

masy

I suka jer pejal tahir menang.. ehheheh.

DVD workout?? idea bagus tu.. tak yah sesusah pi tepi tasik nak briskwalk kan

Masy said...

en me,
ya anda yg ketama. tahniah!

kak zar,
sy takde masalah pun dia menang kak, heheh cuma lagu tu sy x berkenan. huru hara sket. hihihih jgn marah haaa kakak ;)

yeahh leh nari2 kat umah pki baju seksi hahahahaah

Jard The Great said...

jumpa yonna rupanya.. ehehe..

ape yg penyuk ckp mmg betul.. kalo tukar url.. mmg akan ganggu aliran tunai.... so.. jgn tukar url.. melainkan buat blog lain =)

noor afzan said...

uih..cito layan vcd work out..
mana nak dapat ek?
kat umah ni asik layan VCD poco2 aje..busan seyh.

saaba said...

hoh...naper saya tak ada dalam ini cerita..ewah, tiba2...ahaks...

Masy said...

jard,
jumpe2 hehehe

penyu ade ckp ke? akak baru nk tanye. hehehehe alaaaa camne ni huhu

afzan,
kat kedai jual cd tu berlambak2, pilih je. nak cari cd memancing pon ade hehehehe

adrian,
ade ke terbabit dlm aktiviti akak minggu ni? :p hoho

oranglidi said...

same lah kita. lagu fezal yang lain terutamanya time mirwana dulu wa layan. haha. lagu bencita ni perit sikit

HEMY said...

aku sbgi rumet beliau amarah..ahahahaha

Masy said...

oranglidi,
kan kan. aku mmg xleh masuk la lagu Bencinta tu. seksa mek

anul,
ko bgtau la dia, soh cari lagu sedap2 sket. hahaahhahaha

Mr PenyuBiru said...

Aik?? aku blum komen lagi, Jard dah iyekan cakap aku. huhu.. advance betul makcik tu yer.hehe..

memang betul kalu ko tukar url, dan registerkan url baru tuk kat nuffnang,ibarat ko baru mula register nuffnang la. so,ambik masa skit la dapat ads.

naper ko tak run dua² blog jer?

didi said...

haha~ memang tujuan lagu bencinta tu suh orang konfius. tajuk je dah camtu. kirenye berjaye la en.FT tu menjadikan korang benci+cinta lagu tuh huahaha~ sya pun konfius...

eh dah makan kek..plan baru ar...kang diet lari..hehe~

masukkan sekali tau saya dlm golongan yang mendapat privilege ke blog baru kak baby.hehe~

didi said...

lupe lak..tekaan AJL tu 2/3 berjaya dipilih>>>AIZAT & YUNA..yeye..puas hati AJL kali ni~

Masy said...

penyu,
tu laa aku dok pikir mlm td. baru je nk merasa duit nuffnang ni ha. huhuhuh

dua2 blog? nak buat dua blog ke? adeh.. satu lg nk wat blog ape plk? blog lucah? hahahahaah

didi,
lenkali abg Faizal Tahir leh la buat lagu MengKompius plaks. giler serabut ah lagu Bencinta tu. sibbaik akak takde perasaan mendalam kat dia. hahahhaha

psl Yuna. akak pun rasa dia leh menang samting, cuma tatau celah mana dia leh menang. no 2, ok la.. tp guwa puas ati Bunkface kalah. HAHAHAHAHAHAHAH gelak jahat.

Erina Asmawani said...

ooh..came2 kak, simpan bebaik tau benda cocot tu, tuk kegunaan di masa2 kecemasan (manatau ade orgil datang kat akak, akak cocot je pakai menda tu..haha)

Eh, samelah opinion kite, malam td yg paling best arragement lagu ialah aku scandal! Lagu tu mmg best gila (even tak berape minat hujan),dangan hujanranger yg menari2 kat bawah tu..mmg best! Expect diorg menang ape2, at least persembahan terbaik ke, sekali tgk nan odoo.Sentapnya!

Yes, saya peminat tegar FT, sokong ngan akak gak, malam td dia sgt kurang kick! ish..patutnya aku scandal dapat no 3 tau.huhu

Oklah, jum same2 aerobik jom.1..2..3..8..8 lagi ;)

GhOsToNe said...

tukar je la name blog..

jnji hepi...

Masy said...

erina,
mmg simpan la ni hihihih

ramai pulak yg wat konsep mcm tu kan? aizat pun (cuma lain sket la), pastu Bangfes pon. cam xdok idea lain le puleks....

ini bkn sebarang erobik tau.. ini namanya dance xtreme heheheh

ghostone,
nanti xleh claim duit nuffnang :) huuu

macha_sezs said...

ahhh~!!
aku nak tomok jugak menang!

wakakaka~

zonaku said...

huhuhuuuuu... aku lyn sugut intro jer sabtu tu...
ahad smlm br full kick!
nyampah!

Masy said...

macha,
aku pon nk tomok menang! hehehehe

zonaku,
ye ke.. aku menjelang tghari dah ok dah hehehehe

achik said...

cd workout kellog's pun best.. sesuai kalau nak lepas geram.. ala2 gusti dance.. ;p

juara AJL mmg unexpected..

Mak Su said...

susah gaks ek, better checking2 dulu ler bab nuffnang tu, bukan ler beriya2 sangat kan, tapi rezeki jangan ditolak, ya tak..tambahan lagi zaman ni, selagi boleh dapat extra income, apa salahnya. kannn

Masy said...

achik,
cam kellog's cornflakes plak bunyiknye. hehehehe

unexpected. tp akak x expect sape2 pon since ma feveret takde. huuuu~

maksu,
mmg xleh tukau la maksu gayanye.. huhuhuhu jaman skrg ni seploh hengget pon kire woooo hahahahhaah

semutapi said...

sekian sahaja loba2 weekend...


:)

*~ aRaBeLLa ~* said...

ade parti tak ajak aku..wuuwuwu

aNIe said...

Masy..akak minat FT tu...suara dia best...tapi tak menang plak...tapi aizat memang deserve to win...

Cantik beg tu...memang ada tulis nama kita sekali ke?

moment said...

ku tgk jgk AJL, tp half je.. terus rsa ngantukss!~

muka jard xlh blah.. happy semcm nk tiup lilin..kikiki

.millalara. said...

dvd workout.. memula je eksaited,, last2,, duk simpan je dalam lemari.. tp kan kak,, milla berwokaut bawah kipas dengan kelajuan maximum lagik. boleh? hehe..

jom naik bukit broga! dlm bulan feb. mahu? ;)

yOnnA said...

ini yonna nak marah ni! kakak beby dah kutuk2 FT! kahkahkaha!

takpa2 respect relaks respons dengan entry akak ni :p yonna rasa kalau FT tu nyanyi lagu rasa sayang pun yonna akan suka gilaaaaaaaaaa hahaha. well, peminat fanatik katakan :p

gambar kakak banyak gila T__T sabar ye baby. nanti mak email.

Masy said...

semutapi,
yaa.. berakhir begitu saja :) how about yours?

arabella,
kakak takdok nomo tpon ko. sekian penjelasan ringkas. :p

kak anie,
sy tgk xde perasaan sgt kali ni.. frust Jinbara n 6ixth Sense xde. huhuhuhu

hahahah taklah kak, tu sy yg tulis sndirik guna Photoscape hehehhe

wafa,
akak gagah menanti :D

mmg hepi gilak pon perem itu hehe

milalara,
tak baek tauuu camtu.. akak tgh determine giler ni hahahahaha

bole gak. tp kene ade mmber laaa yg bawak akak g sane huu~

yonna,
hahahaahahha akak x kutuk dia laa.. lagu dia je akak x berkenan. serabot seperti perabot yg bersepah2.

orait ku sabar menanti hehehehhhe

achik said...

cam kellog's cornflakes plak bunyiknye.

mmg kellog's cornflakes la.. beli cornaflakes yg mix fruits tu, dapat percuma VCD workout.. ;p

~reenbabe :: Love Me Or Hate Me said...

Waaaahh....merries sekals kek dan ABC ittew..suke tengok!

Mr PenyuBiru said...

aku rasa ko silap paham kut.

boleh kalu ko nak tukar url blog. earning nuffnang yg ko kumpul sebelum ini masih ada selagi ko tak close akaun nuffnang tu.

apa yg ko perlu lakukan, cuma add blog baru ko kat nuffnang tu. blog yg lama tu ko jgnlah delete. kat blogspot, blog yg lama tu ko private je la.

yg mungkin ade masalah nanti, mungkin blog baru ko lambat dpt ads dari nuff.

Lee Novotny said...

Blog Title?? Akulah Aku? :P Anyway, amboiii sedapnya makannnn ABC nak buat ABC kat sini pon nan-ado..seno dah nak cair...cendol pulok takdok! heheheh...

Ceklat Heidelberg? ala ala baru balik dari Heidelberg, Germany pulak noh?? Khelass kau nyah! hiks

Masy said...

achik,
wah. bole la bli konpleks pasni hehehe

reenbabe,
aummmm sedap nyah! ayuh serang gerai ABC Fradoo tu heheheh

penyu,
takpe aku paham.. it just klu aku bukak blog baru xleh la guna akaun nuff skrg ni kan. pastu klu private rugi la aku sbb nuff aku tu org klik via kotakhujan. senang cite, kotakhujan da establish laa konon2.

hmmmm~

lee,
cadang2 nk letak title ganas ayu tp takpelah hehehe. woo ABC tu mmg la sedap nyam2.

yaa.. kek jerman katanya. padahal yg potong xde pon rupa jerman. eh tp ade satu kiosk tu cekelat dr mana eh.. mmg omputeh yg jaga, ensem plak tu lalalalala~

Mr PenyuBiru said...

kalu ko bukak blog baru, ko still boleh maintain akaun nuff yg sama la.

Ms Minnie said...

masy,

wah plan bukit beroga tu cam hint aku je??? tapi tak ajak pun.. takmo la.. :P

Masy said...

penyu,
ooo bole eh? nanti la aku akan berguru dgn ko wahai Tok Penyu hehe (tetibe teringat Dragon Ball)

kak ila,
hint dulu la.. ko tu kang tetibe kensel last menet, meroyan la aku. hihih. yelah aku ajak ni. jom. (nada mendatar tak eksaited sgt huuu)

noorlara said...

janganle bimbang masy sebab biasanye org yg extra dari org lain akan berjaya dalam hidup. kalau dah tahu agak over tentu masy dapat kontrolnya lain kali kan kan kan

Masy said...

kak noor,
aik cam salah komen je ni hehehe. takpe2. ye la kak, pasni leh la blajau2 kontrol hmmffssssss~