Monday, January 18, 2010

478: Teruja itu satu perkataan seribu warna

Tontonlah cerita ini. Bestnye Ya Allah. Hahaha. Ok laa.. cite ni memang lawak. Walaupun aku rasa taklah diwar-warkan macam nak rak, tapi sume time tayangan untuk cite ni kat JJ Bukit Raja fullhouse ok. Aku pun dah lama tak dengar orang tepuk tangan lepas abes tengok wayang, but it happens last Saturday.

Sam, kakak sukalah awak kelip² mata tanda caring tu. Hahahaha~

Satu lagi cite yang aku tonton sebelum Adnan Sempit ini adalah The Imaginarium of Doctor Parnassus. Motif utama kenapa aku teruja bebenau nak tengok cite ini adalah ..

kerna diaa..
kerana diaaa..
kerna diaa..
semuanya hanyalah kerna diaaaaa...
*ok abang Yassin boleh turun stage skarang

Arwah Heath Ledger ni hah. I tot cite Dark Knight tu filim terakhir lakonan dia (tapi cite tu aku tak tengok lagi. DVD free dah ade tu hah. tunggu datang seru la eh). Agaknya ni cite kedua terakhir ke pulak? Ntah arr. I don't count. Lagi sebab kenapa aku krujaan nak nonton ini filim adalah...

Johnny Depp, Jude Law dan jugek Colin Farrell. Dak Jude Law ni dah macam Aamir Khan je ku tengok. Sedara jauh kot.
*mencairrrkaann..... kahakk... yeaaahuuu*


Cite ni ko kene tonton dengan khusyuk. Kalau korang dapat jiran sebelah yang asik nak bercakaaaaaapp je macam jakun mana tak penah tengok wayang, memang susah la nak kosentret. Ni aku nak cakap ni. Sape-sape laah. Kalau ko ade kawan yang suka nak bercakap setiap kali babak bertukar kat wayang, aku nasihatkan ko belikan jelah DVD untuk dia. Buat saket ati aku je ok. Ingat aku bayau RM10 tu nak dengar review ko ke syaiton? *sambil curah popcorn atas kepala sang syaiton*

Huh.

Untuk menenangkan keadaan. Aku nak umumkan.
Yaa.. dah keluar donk! Aku hanya berani amek 10 ketoi je sebagai permulaan untuk aku sold-outkan kat sini. Kalau ade sape lagi yang mau, aku amek lagi. Kali ni 6 entry aku terpilih untuk dimuatkan dalam Lagej (oww patutnya 10 tapi yang 4 tu bersiri la plak, so 'sempit' la lagek tu hehe).

So untuk serious buyer, boleh la menyatakan keseriusan anda kelak. Tunggu Lagej berada di tanganku, akan ku war-warkan cara pembayarannya ya!

Mari hepi!~ ;)

36 comments:

en_me said...

pasal buku 'lagej' teww.. xper, me pass ..

didi said...

saya mau satu..tanda sokongan padu..dah maju kang blanje..yeye amin~
resit tau..hehehehehehe ;p...

*tetibe teringat kat stok2 novel yang diperap dalam kotak~ ohh, rindunya zaman ada masa nak baca novel..

Masy said...

en_me,
orait.. :)

didi,
okeh. hehehehe ala takat jual 10 ketoi je, bkn 100. tp klu tetibe maju, wainot kan hehehe

pakbear said...

aku nak.. brape rm?

ezzati said...

ensem2...hehe..

best ehhh sempit ni..seme bloggers g tgk ckp best

Masy said...

bear,
20 jerk~

ezzati,
yeaahuuu mmg encem hihii

best2.. pegilah tgk sebelum kehabisan hehehhe

achik said...

fewit.. dah semakin aktif berblook.. kagum2.. :)

nak satu!

HEMY said...

wah...hebat..jadi penulis plak skang..ekekeke

Masy said...

achik,
kompem eh?

anul,
ala.. takde la ape pun.. entry lama2 je heheheheh~

achik said...

kompem.. :)

Mak Su said...

mmg sungguh teruja nampaknya.... :)

wah! ada buku baru :)

Masy said...

achik,
orait! ;)

maksu,
ngehh.. ade laa terujaaa gak sket hehehehe :)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

tahniah kak!!!!!!!

Jard The Great said...

nk beli! aku cop satu k! yay!

Masy said...

hazerin,
tengkiu2 hehehhhehhe

jard,
ok done :) yeay!!

macha_sezs said...

perhhhh...dah femes sekarang~

oranglidi said...

wa nampak nama lu dalam LAGEJ aritu, wa terus terpikir..

nanti dah pemes jgn lupakan kami bloger bawahan. huhuhu

Jude law tu memang sebutir macam aamir khan..

Masy said...

macha,
errkkk gua tumpang glemer org je

oranglidi,
adeh.. takdenye glemer takat selit2 camtu.. huhuhuuhuh

kan kan? kire kacaklah aamir khan tu heheehhheeh

ber_uwang said...

tak mengajak kita erk pergi tgk adnan sempit

Lee Novotny said...

dada bervulus tu yang sipi sipi Aamir Khan yee??? malam tadi mak tengok sikit cerita Dhoom 2 kat TV di UK nih..hikhikhik..bestnya body si Hritik!

Erina Asmawani said...

aww..lagej..mau beli..hehe..nilah projek rahasia tu eh kak??

tau xpe..adnan sempit aritu gtgk kat jj buket raja Full house ok tuk dua2 cinema..gila gempak..ingat cerita ala2 rempit je..wajib tgk la pasni..

I dont want banana fruit 2 times.Ahaksssss!

Anonymous said...

aku pi tengok adnan sempit tu jumaat lps..sorang2. gila best! aku bantai je gelak kuat2 sbb x ramai org.

hana

Masy said...

ber_uwang,
ooo nak tgk ke? nanti laa kita tgk cite len plak hehehe

lee,
muka dia pon dah mcm Aamir Khan dah. hehehhe ooo Dhoom 2 macam penah dgr tp x tgk lg rasanye :)

erina,
rahsia tak rahsia sgtlah hehehe.. betul nak ni?

akak mmg nk tgk sgt since tgk poster dia akhir thn lps. heheheheh.

my cikaaaroooo...~ hahaha

hana,
hahahaha kt sini penoh. siap panas lg dlm panggung tu gaknye sbb penuh kot. heheh

KAMATO said...

Salam masy, saya nak buku tu, email kat saya macamna cara nak bayar kamaludin@mohr.gov.my

mya said...

best ek baby adnan sempit ni? ermm.. nak carik masa gi tonton jugak lah.. ;)

Masy said...

salam kamato,
ok nanti sy update ye.. mekasih :)

kak mya,
best woooooo.. nanti tgk tau! :)

ILA said...

YUhuuuu!!I'm here olredy..
last saturday ada nenok adnan sempit nii..biasanya kalau citer klakau setakat ayak amta je kluar..tapi siap hingus skali kluar kali nii...hushhh!!nenok kali ke dua pun..masih tak rugiii;)

hmmm...buku tu di jual scara on9 je kahh

KAKTINY said...

wah ko baby..
dh jadik artis eh..
rugi tak mintak sign kat kalendar arituh.. kehkehkeh...

ymn said...

aku nak satu buku tu ..
jgn lupa autograp lipstick :))

Masy said...

kak ila,
kan kan kan? bestttt cite tuuu hahahahah mmg x rugi kuarkan duit ;)

ha'ah kak, jual online je :)

kaktiny,
hahahahha sempat lg nk mintak sign ni kak, johny's lg seround hahahahah

yaman,
serius ni? autograp lipstik tu kacang je lalalalalala~

lindosh said...

wehhh.. coppp satu tau! konpem.

Zareda Norman said...

kak zar pun dah tengok adnan sempit, memang keras urat perut dibuatnya.. menanti nanti legion pulak

Mr PenyuBiru said...

kan dah cakap citer adnan tu lawak.hehe..

err..lagej tu buku panduan membeli beg pakaian ke? hehe

.millalara. said...

kak baby,, adik baby miskin.. nnti pinjam je la eh ;p

*tak tgk lagik adnan tak lebar tu! jeles2!

Masy said...

lindosh,
noted!~ :)

kak zar,
mmg pun hahaha. sy pon nk tgk gak Legion. besok start kan?

penyu,
knew already :)

panduan pegi haji daa hahahaha

mila,
alalalalla sadisss.. ye nanti pinjam, kene sewa tau ;)

金瓜米粉Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社