Wednesday, January 27, 2010

482: dia bukan superman, tapi dialah super duper man. ini adalah entry memuji Fahrin. bersedialah~

Salam sume..

Patutnya aku upload satu entry yang berunsur jiwa kacau tahap sangkakala meniup di cerobong hati. Tapi rasanya malam tadi pun aku dah cuba-cuba bertenang, walaupun jiwa tetap kacau giler melihat Jim dah mati (ni sape tengok Ghost Whisperer tau la). Gile ah bole mati plak! *sesungguhnya yang hidup pasti akan mati : ustaz aku jaman skolah dulu* Bertambah-tambah kacau bila aku nonton kekasih gelapku Fahrin Ahmad menangis kat dalam fb dia. Apsal stail menangis kita cam same je bang? I mean sama bila ko rasa heartbreak giler-giler la.. Aku ni kalau bukan waktu puncak, airmata meleleh je takde nye teresak² cam sesak. Mesti comel kan kalau kita dok serumah pastu menangis berjemaah camtu. Huhuhu~


Ha, jangan nak kutuk Fahrin nanges eh. Yaaa.. mesti ramai orang kata watdehel laa lelaki nak menangis. Aik biarlah, dia ensem per. Nanges ka, senggugut ka, migrain ka, aku yakin dia tetap ensem dan beriman (ok tang iman aku tatau). Dia pun manusia gak, ada jiwa yang bisa dikacau oleh perempuan-perempuan tak chantek tu. Jadi biarlah dia menangis, kerana itu petanda dia ada perasaan yang comel dan kacak - seperti dirinya jua.

ko giler buat orang ensem macam ni nanges??? nak kene lempang?? *emo tetibe*

Ok mari berangan.

Aku berangan la malam tadi demi nak meredakan jiwa kacau. Konon² la Fahrin ni tumpas di tanganku yang tak berapa nak lembut ni. Aku rasa mesti akan ada wartawan tanya, tak takut ke Fahrin pukul? *amacam, kelas tak imajinasi aku? siap ade wartawan lagi*

Aku rasa aku akan jawab dengan muka manis sambil betulkan kelepet tudung, "kalau dia pukul saye, saye pukul la dia balik. ape susah. ingat saye mentally challenge ka takleh nak bertindak balas secara refleks? tapi saye tau dia takkan tergamak (baca: berani) pukul saye, kan sayang?" kata aku sambil memandang Fahrin dengan senyuman ada makna. Mata bertentang, ni mata garang ni. Hahahaahah.

Pastu Fahrin pun senyum² pengakap seraya membalas, "mesti la.. takkan i nak pukul u.. kan ailebiu.. ermm.. ni off record ye.. sebenarnya takkan la saya nak wat camtu, dia ade 5 orang abang. satu tangan lawan 5 tangan, agak-agak sape yang cedera parah? lu pikir laa sendiri" kata Fahrin lagi sambil menunjal kepala wartawan yang sedang bertanya.

"apa?? tak paham?? aku tolak ko teruslah" kata abang Fahrin sambil ketawa manja

Pastu wartawan tanya lagi, "tak kisah ke kawen dengan artis? dorang kan bz kene shooting sana sini bla bla bla bla". Maka aku sekali lagi akan ketawa kecil seraya membalas, " haa.. saye tak kisah pun, mak saye jelah yang kisah. tapi rasanya dia rela kot kalau dapat menantu kachak camni. tak segan nak bawak mejlis kata orang tetua. lagipun let say laa kawen, saye nak tuntut la janji dia yang pernah dilafazkan beberapa tahun nan lalu.."

"Janji apa?" wartawan bertanya semula dengan nada murni sambil menggaru kepalanya yang berkelemumur.

"laa.. awak kan wartawan, tak ingat ke? dulu kan dia penah cakap, lepas kawen dia nak stop berlakon - nak bukak bisnes. paling² pun dia jadi pengacara je tapi takkan berlakon lagi. saye nak tuntut janji yang tu la.. lagipun saye ni jeles orangnye, nanti kang ramai plak pelakon pompan yang saye utuskan sms ugutan supaya jangan rapat-rapat dengan asben saye yang rupawan ni" kata aku dengan tenang tetapi sedikit berkerut di dahi.

Fahrin pun tertawa kecil lantas membalas "of course i akan tunaikan janji tu.. i pun nak spend time dengan u.. u pegi outstation, i nak ikot. u pegi opis trip pun i folo u. u suke tak?" tanya beliau kepada aku yang sedang kelip² mata tanda caring.

ello syg, minggu ni u gi outstation mana? i nak ikot!! bawak Merc i eh?


"mesti laa suke.. hikhikhik" dengan tak sengaja aku terketawa gatal. Opssss..

Rupa-rupanya aku tengah ketawa betul-betul depan tv. Sibbaik Anne kat dalam bilik. Hikhikhik~

43 comments:

tunbegia said...

tB teringat abang yunus ckp, 'tak cantek takper, janji baek ati'..

salamm

Jard The Great said...

tingginya imaginasi oiii.... ahahaha....

hanisakura said...

poyo giler!! hahahah

achik said...

amboi, imaginasiiiii..

tapi hensem betul la mamat ni kan.. rasa nak ngorat je.. ekeke.. ;p

didi said...

muahahhahaha~ gilos imaginasi..

ape kata salurkan dalam bentuk wat skrip drama...fahrin la hero nye, akak baby la heroin nye~

hemm...kembang hidung x? hahhaha~

Masy said...

tB,
betul tu.. hehehehe

jard,
biasalah.. minda kreatif hahaahha

hanisakura,
oit mana ade! :))

achik,
haa kan kan.. rugi betoi laa sape yg da dpt pastu takmo tu isk2...

didi,
ai tak reti blakon laa.. better betul2 la baru leh feel.. lalalala~

*~ aRaBeLLa ~* said...

kak baby ,kelas imaginasi yu...

to fahrin (kalolah yu membace)..dun wori ..ai sapot yu,biarlah LO ,S & A nak cakap ape pon pasal yu..
ai trust yu..ai sentiase di belakang yu...xoxo

Super Nia Hana said...

adoii..kritikall nih imiginasi!

apapun..fahrin mmg hensem..
watashi start perasan dia hensem semenjak dia ken aintervioew oleh boyfriend watashi yg lama.
datuk dr hj mohd fazilah kamsah

Masy said...

arabella,
alang2 nak berangan kan ;)

yeahhhhh kita sume sapot abang tauu!!!

hana,
hahahahhaha sesekali :D

tu diaaaa.... selera motivasi! :))

Zareda Norman said...

masy

gilor ko dik.. hehhehe sanggup ke ko bermadu ngan akak ni.. ???

rya said...

wakaka..
copy entry ni tempek kat fb fahrin boley?

Masy said...

kak zar,
bermadu dgn akak? bole je... akak sudi tak? wakakakakakkakaka

rya,
OIIII JANGAAANNN!!!! eh tp klu nak send dlm inbox dia xpe kot. hihihihiiihihhi gedik2

oranglidi said...

serrius, wa x paham apa sebab beliau menangis. harap2 sebab yang bagus2.






dahlama xmenangis ni. try la esok lusa

ymn said...

wtf.. ( f ..fish ..hehehe)

itu cuma publisiti murahan aka hopikrit .. dunia plastik ..

apa barang nanges .. hancur ..bdn sasa mcm badang .. hati lembut mcm spongebob ..:)) hahaha

Masy said...

oranglidi,
kene tgk vid tu baru leh paham..

yaman,
sori beb. ikutkan ati aku malas nk layan komen x educated camni. tp xpe, aku layan jap.

aku tatau la kot klu mende tu jadi kat ko, ko hepi je. imejin sume ex gf ko bersatu hati n fitnah ko. takpe lg. tp bila mak ko terlantar sakit kat spital pun org dok tanye2 smpi ntah2 lg sakit org tua tu n ko bole gelak2 lg, aku gerenti akan respek ko. time tu aku pon bole tumpang gelak2 gak dgn ko, msti best eh?

gi baca dulu ape kes dia nanges. dia nanges bkn sebb putus chenta.

paham?

mamarempit said...

huu...baby...mama pun tumpang nanges tau mlm tu...

tp imejinasi baby tu memang mama sukerrr....bangetttt...meh mama tepek kt blog mama nk??? kekkeke....sila la gediks....ihikks

Mr PenyuBiru said...

kenapa takde org minat black ek? renung-renungkan dan selamat beramal.

Masy said...

mama,
lg dahsyat... siap tumpang nanges tu hihihihii

aaaa bole2 tp ai malu la ahahahahah

penyu,
aik sape kata xde org minat black? suke2 je ckp camtu tanpa bukti kukuh isk2..

ezzati said...

alamakkkkkkkk..nak kawen ngan Fahrin leh tak??huhu

oranglidi said...

ok2.. kalau tenet tiptop wa bukak. hihihi

arianna adrizal said...

ooo patut la ada sore gelak2 gatai kat luar tu. hohohoho~ xpe xpe.. ai pasrah je. ;p

Masy said...

ezzati,
opss sori, tak leh. hahaahha

oranglidi,
oraitsss hehehehe

anne,
hahaahaahah siot je :p

MOKCIK AZWA said...

ekeke masy...ai biu too fahrin..

macha_sezs said...

parah!

haha~

semutzapi said...

nasihat saya, jagan buat kerja-kerja yang ex fahrin telah buat...

zino said...

cepat2 cari pengganti dan kawin habis cerita.. hehe..

Masy said...

mokcik azwa,
hihihih ailebiuuuu fahrin muah2

macha,
hahahah masih terkawal per

semutzapi,
uishhh.. insyaAllah tak.. kecuali satu jelah yg teringin nk folo dorg - bercinta dgn Fahrin. hihihi

abah angkatku zino,
abah pi ckp kat dia, ni hah ade bdk ni da lama tunggu ha. hihihihihihi

KAKTINY said...

aduhai ko dik... bikin virus selsema aku ngan abtuk aku terkejut-kejut kojol dibuatnya.. hahahaaa...

bagus punya imaginasi..
sampai bawak ke realitilah (kes ko terbahak sorang2 ler.. hahahaha)..

kalau fahrin baca nih, sure, sekarang jugaks dia carik ko.. kahkahkah...

baincardin said...

pandai²laa kita menilainya...^_^

Masy said...

kaktiny,
waahhhh klu betul la fahrin cr sy, sy rela jeee auuuuwwwww *blush

baincardin,
yaaa... tp seelok2nya x pyh la kita menilai memandangkan kita pun tatau ape yg jadi sebenarnya.. apepon, ailebiu abam fahrin!

aNIe said...

Hehehehe...nampaknya Fahrin akan lebih glamor & terkenal...serta lebih laris sebagai...The Most Eligible Bachelor'...

Alamak..akak terlepas lah...hahahah...

Hamboi!! Berdrama sekejap ye...nanti tulis skrip...ckp producer jgn lupa amik akak berlakon tau...nak tumpang glamor jugak

Masy said...

kak anie,
huahaahahahah sy nak sy nak! nak eligible baceler tuuuu

klu akak terbabit, akak jadi ape eh.. nanti sy pikir..hihihiih

s.c.h.u.l.t said...

:)) sungguh HIGH IMAGINASI you!

i loikeeeee! AGAGAGA

five stars di angkasa! hehe

saya suka gak Abe Fahrin ni. kekacakkan dan kecomelan tiada tara.

'Siapa bilang Jejaka Melayu tak menawan?' KOHKOH

saaba said...

hahahahaha..akak ni seng la..hahahhahaah!tp saya doakan cinta akak n die tercapai so lepas ni leh la akak gelak sama2 dgn die depan tv..hiks~

Lee Novotny said...

kannn..kalau mak ado kat sittew sah sah mak peluk peluk sayangs ayang dia bawak balik umah mak..hahaah matilaa buah berangan kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..kesiannnn fahrin yang chomelllll

.millalara. said...

tapi fahrin hanyalah sebuah kereta. hahahaha ;p

Masy said...

schult,
well.. alang2 berimaginasi biar sampai ke pangkal otak. hahahahha

adrian,
ya Allah.. makbulkanlah doa dak adrian ni wpon mcm mustahil jeeee.. amiiiiiiiiiiiiiiiiin~ *raup tangan kat muka*

lee,
tu laaaaa.... gerenti peluk x lepas punye la! hahahahaahhh sian dia tauuu

mila,
ok ni komen potong stim okeh. hahahahahahahahh

yonna said...

siap ketawa kecil?
siap ada wartawan?
siap kejip2 mata?

ya allah akak!

ANNOYINGNYA!!!!! HAHAHAHHHHA

benci.benci.benci.mintah2 FA tak jumpa entry akak ni sampai bila2

YatT'S said...

akak ape lagi pi la ngorat fahrin tuh dia tengah kaciwa tuh.. hehehhe

mya said...

comelnya entry nie! i loike!!! heeee

Masy said...

yonna,
eleh dengki la tu hahahahhaa. klu dia jmpe ape salahnye.. x baek tau menghalang jodoh akak HAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAH

yatts,
akak maluwwwwww

kak mya,
secomel sy kan kan hihihhi thankss

Mr PenyuBiru said...

oo..aku dah kumen.ingatkan blum lagi.

oo.ko minat black jugak ek.jaga² takut nnt dia laga pipi ko dan cakap ko seperti ibu dia.hik3..

Masy said...

penyu,
haahahahhaha aku ni tarap kakak dia laa woii :p