Friday, January 29, 2010

483: di suatu senja, di musim yang lalu..

Salam semua..

Hari Rabu baru ni, aku dapat panggilan telefon daripada wakil organizer Chocolate Fair – alaaa yang aku pegi dengan Yonna Wahidung aritu. Aku ada isi borang masa kat sana, saje-saje. Sebab katanya ada cabutan bertuah dan hadiah utamanya ialah penginapan kat Minister Suite di Palace of Golden Horses.

aku yang gigih mengisi borang

Minister Suite ok. Di alam nyata ni, ntah kehidupan ke berapa laa baru boleh bayar sendiri nak stay kat situ. Hehe.

Oh ye. Panggilan tu. Aku takde la menang hadiah utama, tapi dorang ade laa nak bagi something. Voucher macam-macam ntah ape aku tak ingat sangat sebab masa tu tengah ngadap mende lain. Yang fenting, aku kene la pegi amek sendirik kat PGH tu. Aku ni dah laa fail jalan-jalan KL ni. Tapi berkat bantuan rerakan kat fesbuk dan kehadiran Anne di sisi sebagai mak guard, maka tiba jualah ke sanun tanpa sesat walaupun satu simpang, alhamdulillah..*sengih kembang paru-paru* Mekasih la sume ye, ailebiu ols. Terutama sekali abang Fahrin oppsss.

Parking. Calling-calling dengan Mr Richard, cari En Sham (padahal dah lalu depan dia 2 kali haha), isi borang depan unicorn, pastu gi cari surau. Comel je time cari surau tu. Ekcely kitorang kene lalu depan ballroom untuk sampai ke surau, tapi tempat tu gila tricky. Dah laaa ramai budak-budak yang hensem bertaburan kat depan ballroom tu. Nebes mak. Punya la rambang mata aku tatau nak pilih sape untuk aku tanye direction.

Akhirnya berjaya gak ku pilih sorang. Ape yang comel? Aku tanye sorang, tapi semua budak-budak kacak tu pon jawab skali. Ade lah dalam 10 orang kot. Pastu bila kitorang blah, bole tak salah sorang budak kacak tu cakap kekuat :

Alhamdulillaaaahhh.... yang macam ni laaa yang nenek aku suruh cari tu

Hahahahaahah. Sibbaik aku tak tanye balik, cari nak watpe eh? Jadi orang gaji ka? :p

Ok pendek cite. Memandangkan aku bergaji rendah dan dah kompem la aku tak layak untuk melanggan mende-mende mahal kat sana, so budak Fiza yang kene entertained aku tu senang jelah kan keje dia. Dia bawak aku buat health check up – check mata dengan glukos.


Check mata aku ok je. Bila tang nak check glukos, baru la aku tersedar satu perkara. Iaitu perkara ini melibatkan pengambilan darah secara kecil. Ah kecik pon! Tetap akan cederakan jari aku kan????? Aku tak berani nak pandang dowh.... Aku penakot ok bab-bab cucuk ni sume. Andai ku tahu....... ntah-ntah aku tak datang kot :((


Abes dah seksa aku. so penyerahan voucher pon berlaku. Inilah ape yang aku dapat :

1. Complimentary health check-up (Cardiac Risk Assessment). Ade tiga benda : Full Lipid Profil, Diabetes Screening dengan General Inspection. Tak paham sangat. Nanti la gua tanya Zonaku. Pastu tatau la kene pilih ke ataupun sume skali pon boleh. Ni valid 2 bulan.

2. Complimentary stay sama ada 2 hari 1 malam kat Perdana Beach Resort Langkawi (max 4 orang), 3 hari 2 malam kat Country Villas, Kajang (max 6 orang) ataupun 2 hari 1 malam kat Palm Springs Resort, PD (max 6 orang). Ni pon valid 2 bulan.

3. Voucher diskaun makan-makan kat PGH. Aku dah ternampak dah sape yang aku boleh ajak. Tapi tataulah tu. Susah-susah sangat, aku bagi je sape-sape. Hmmm.. Oh ye, yang ni valid sampai ujung tahun.


Apsal laaa yang complimentary stay tu valid 2 bulan je?? Tensi plak aku. Macam tak ekhlas je nak bagi huhuh. Ade jugek yang aku stay kat Kajang je kang hahhahahahahaa. Sape nak folo pegi Kajang? Aku rasa tak sempat kalau nak pegi Langkawi. Bulan 3 dah ade program. Means ade bulan depan je. Jom ah! Kajang pon Kajang arrr.. 6 orang boleh ku ajak termasuk diri aku sendiri. Ha, diri aku kata ok je. 5 orang lagi, sape mau? Nak pilih masa nak wat health check tu lagi. Ke nak gi PD?

Hmm.... kelapa dan orked... baik untuk rambut..


# ko suke pegi Palace of Golden Horses tu? Aku takutlah. Banyak nau patung. Yang kat depan tu lagi la. Aku terbayang tetibe je patung tu sume hidup. Seram ok *gigit kuku laju2 sambil bersimpuh ketakutan*

31 comments:

matahari said...

wahhh...bestnye...pi suma sekali ahhh...

tunbegia said...

sungguh cantik kukumu,

salamm,

didi said...

kajang pun kajang la.nama je dah gempak.country villa tuh..villa ke?best pe sekali skala menukar suasana dengan bercuti di tempat2 dekat...

LHB tu pun ada lagi. kang gi kat tgh bandar KL je kang~ jom menghabiskan point saya mau??

eh, lupe..saya mau ikot! boley?? *sambil kelip2 mata* haha~

Masy said...

matahari,
ikutkan nafsu serakah mau saja pegi semua. eh mcm la byk pun hehehe

tunbegia.
mekasih :)

salam...

Masy said...

didi,
tu lah. tp alang2 baik gi PD la kot. tgklah camne. Kajang pun Kajang laa ahahahahaha kerek giler.

bole je. mrasa laa feel2 paris hilton dok hotel je semedang ihihihi. nak folo? ayuh!

didi said...

opss bile kah?? 2-3hari lagi dah bulan 2 ni~ jom.jom.jom...*rentak jom heboh*

lupe lak, tang kelip2 mata tu cam xkene je dgn ai *malu ai, bulu mata xpanjang cam bulu mata akak baby* hahahahah~

*~ aRaBeLLa ~* said...

nak itutttttt.... *wink..wink*

Masy said...

didi,
tarikh akan diberitahu kendian. nk kene call dulu wat reservation. malehnyee huhuhhuu

hahaha bole je, pki bulmats cam kak ita :D

arabella,
ayuh!

oranglidi said...

nak buat medikel cek app jugak la. nak dapat baucer.

s.c.h.u.l.t said...

pergh. bestnya dapat macam tu. staying tu kena bayar pape tak?

I love Golden Horses sebab buffet dia marvelous! MUAHAHA

achik said...

wah, rezeki...

pegi PD la kak..

Masy said...

oranglidi,
haaaa.. pegi2 hehe..

schult,
nope. free of cas :D

oooo x pnh mkn kt ctu lg hehehe

achik,
yaaa... akk tgk kt kajang tu mcm cun je ;)

KAKTINY said...

anne tetap mak guard @ co-pilot yg setia yer.. hahahaha..

kene cucuk secoet tuh ko dh gigil.. adeh adeh...

pi rawat luka di jari tu kat PD... hihihi...

Mak Su said...

maksu cuma mampu ckp, BESTNYER! wow!

yonna said...

kakak.berterima kasih cepat kat yonna,kalau yonna tak ajak kakak pegi choc fair tu,sampai bila kakak tak dpt voucher free. HAHAHAHA :p

tak.tak.memain jaaa.

tahniah2 :p enjoy ur holiday.dr pegi kajang mcm loser lah plak. PDlah HAHAHAHA. ada ke bg Kajang????? OP(*&^%$#@

Jard The Great said...

nak ikutttttt! eh.. tp aku da jadi pemalu.. ehehe

arianna adrizal said...

hahhahha.. biasa la tu kak tini. muka co pilot ni ada je nyelit eh.

ehemm.. sib baek org tu tak masuk simpang bukit jalil. bersungguh dia nk masuk situ. hahahaha~

Zareda Norman said...

beslah ko dik.. boleh merawat luka dihati di sinun ...

HEMY said...

wow~~~~ PGH dekat ngan umah aku~~~

wow~~~ PGH dekat dengan umah aku~~~~

wow~~~ PGH dekat dengan umah aku~~~

Kapten Luffy said...

eh ko ajak ler aku
aku sudi setiap masa ;p

Ainul Hayat said...

bestnya.. bila dpt hadiah macam ni.. :)

Super Nia Hana said...

takut dlm keadaan bersimpuh yg taktahan
ahahahaha

gigit saoutangan pink jgn lupa okeh!

moment said...

2 bulan je?

jadual mcm dah penuh seh.. haih~

zonaku said...

huhuhuhu..
moh le kita ke PD. takat kajang tu, baik lepak rmh aku....

macha_sezs said...

bersimpuh ketakutan!!

hahahaha~

alahai comelnye ko kakkkk~

mya said...

uii bestnya. tahniah tahniah

kingbinjai said...

saya penah ke hotel itu 2 kali. memang banyak beno patung kuda

SisHoney said...

salam kakakkkkkk.

jom.jom.jom sis temankan~hehehehe.adoi rindu betul la.sejak busy n sepi seketika dari fb dah mula windu dgn akak...ekekekekkee...kak valid 2 bulan ek.sempat lagi la dalam masa 2 bulan ni kawen kan.kan :)

Masy said...

kaktiny,
mmg x suke kene cocot, takotttttt huhuuhhuhuh

maksu,
WAWW!! heheh

yonna,
mekasih yonna... hehehehhehe

heppp akak rasa nk pegi kat kajang je. x sempatlah sebulan dua ni nk g jauh. loser pon loserlah janji free hahahhhh

jard,
pemalu ye? tinggal sini :p

anne,
shadap u! hahaha

kak zar,
yelah eh kak.. rawat dekat2 jelah hehehhe

anul,
dekat je tp tak pegi ape guna
dekat je tp tak pegi ape guna
dekat je tp tak pegi ape guna

kapten,
betoi ka? nanti ku ajak ko xmo folo siap ko :p

ainul,
mende free mmg best pon hehehe

hana,
hahaha akak xde la sapu tgn pink. gigit hand towel bole tak? :))

wafa,
tu arr.. mmg penuh dan padat..

zonaku,
aku ade plan lain kat PD nun, dah ade tmpt - free gak. aku lepak kajang ah kot hihi

macha,
akak mmg comel hihihi

kak mya,
uuuu mekasih2 :)

kingbinjai,
kan kan? cuak woooo

salam sis honey,
ececececeh rindu ke? malu ai~ amboiii klu ade calon, sebulan pon sempat kawen. hehehehhe

Mr PenyuBiru said...

err...aku tak pernah test darah.takut! hehe

Masy said...

penakot gak upenye penyu hahahahhhahah