Thursday, March 04, 2010

495: let me fly you up to the sky high, this cosmic love from me won't lie - TFC

kami yang gembira selepas berjaya membuatkan beberapa orang budak² AF berlalu dari bistro dengan penuh dendam. heh.

Ni hanya sekelumit daripada rerakan sekolah rendah baby dulu. Untuk pengetahuan sesiapa yang nak tau la, Teddy adalah saurang Bidayuh. Dalam kelas aku dulu ada India, Bidayuh dengan Iban. Kadazan tak sure pulak ade ke tak. Cina je takde hehe. Biaselah ye, sekolah dalam kem. Haruslah asal keturunan askar sume adalah dari seluruh pelusuk negara. Sebelum PM mewar-warkan konsep 1Malaysia, sekolah aku dah buat dah. Tapi tak berapa lengkaplah.

Aku dengan dak Wan je yang bukan anak askar. Sojar bak kata orang² tua. Haha.

Dulu aku sangatlah teringin dan selalu berangan nak tinggal dalam kem. Dah tu, sume kekawan kelas dok dalam kem. Wajib la teringin jua mau tinggal dalam tu. Kan seronok lepas sekolah agama, terus boleh lepak² (lepak² katanya!) main boyan ka, main beskal ka, main getah, nyuruk² atau paling cikai pon lepak borak² sambil layan air tebu limau rega 20 sen, kalau takde 20 sen beli jelah air tebu seposen. Kalau dengan Rembo & Kapai, kitorang buat Pertandingan Daun Tercantek :)) Ini tak, dorang sume dah salin baju siap pegang beskal memasing nak main ataupun dah terbongkang depan tv nak tengok Maero Attack atau Gaban, aku dengan Kapai dok terhegeh² lagi kayuh beskal nak balik umah T_________T

Paling tak best bila esoknya ko dengau dorang dok cite pasal malam tadi ada artis datang wat show dalam kem laa.. ade funfair dalam kem laa.. ape laa.. Aku sebagai outsider rasa terhina dan terpinggir bila takleh nak masuk campur cite dorang - dah sah² la aku tak pegi!

Kan best tu zaman kekanak tak payah pikir banyak. Paling² kuat pun risau pasal keje skolah tak siap. Tapi takpe. Tak siap kat umah, leh buat kat skolah. Kalau time rajin, buat sesiap kat skolah so balik umah tak payah buat keje skolah. Cuma tak bestnye bila dah siap keje skolah, mak abah soh stadi plak kat umah T_________________T orang nak tengok tv la..!~

Ha cakap pasal kem ni sume. Teringat la plak ade satu kejadian yang diceritakan semula oleh Abg Nan.

Masa tu aku darjah 6, dia tengah cuti sem. Bila ade abang-abang aku kat umah, memang dorang la yang kene bertugas amek aku kat skolah. Kalau orang luar nak masuk kem kan kene daftar kat post guard, tinggal IC, tulis nama bla bla bla, tapi kalau abah yang masuk dan amek aku memang tak kena tahan. Sebab askarians sume dah kenal YB Cikgu Hj. Dollah (mandai² je aku tambah YB).

Tapi satu hari yang malang ni terjadi masa abang aku nak masuk untuk jemput adikcomel dia ni hah. Selalu masuk laju je, aritu plak kene tahan. Askar tu newbie kot. Apapon, abang aku tak cakap pape, terus jelah bentikan van and pegi nak isi borang.

Sekalik ntah camne, pegawainye yang kat dalam sudah nampak. Of course dia kenal itu van bapak aku. Terus dia jerit.

apsal ko suruh dia turun?

Si askar baru ni menjawab, bagitau yang abang aku ni orang luar. Kali ni pegawai tu jerit kekuat :

BUKAK PALANG TU!! itu ANAK GURU BESAU LA BODOH!!

Lintang pukang askar tu bukakan palang dan abangku berjaya masuk dengan gembira. Tapi lepas kejadian tu abang aku kata, tiap kali mamat askar tu nampak je dia, kompem mamat tu soh benti dan isi borang jugak. Melainkan kalau pegawai dia ade la. Dengki la tu tak puas ati. HAHAHAHAHAAH.

Takde ape. Saje letak. Semenjak aku berangan nak memiliki kete ni, tiap² hari aku nampak kete ni melilau depan aku. Dalam sehari paling² bangsat pun aku akan terjumpe 5 bijik. Bukankah kejadian ini sangat siot dan mencabar keimanan?

Yang terlarang itu godaan. T______________________________T

Bertabahlah.

23 comments:

Sierrauniform said...

pertandingan daun cantek tu kau menang ker?hahaha..tolong lahhh..ujikaji busut ko tak ingat, kot2 dlm busut ada orang kerdil..adohaiii..


biasalah askarr ni ikut arahan jer, letih jadi askar kot..

oranglidi said...

ada baiknya lu beli swift tu. yang swift lama wa penah try. memang best.

zonaku said...

hhhhhhhmmmmmmmmmmmmmm...............

ber_u_wang said...

apa lagi beli aje suzuki tu.. baru laju balik kampung

Zareda Norman said...

masy

setiap kali kereta tu, anggap aje itu cobaaaannnn....

Masy said...

rembo,
aku rasa bkn aku yg menang hahahaha. busut?? mcm ingt tp ingt² lupe hihihih

tu laa.. penat penat :)

oranglidi,
ada baiknye lu hulurkan duit kat gua. kompem gua sambar arinie gak hehe

zonaku,
hmmmmmmmmm?

ber_u_wang,
err... aku x daya arr nak tanggung kos selepas beli tu kang. drpd elok² aku bole mkn sikret resipi, nanti tak makan² plk aku T____T

kak zar,
itulah.. asal nmpk je terus ckp kat diri sndiri..

COBAAAAAAAAANN...

10tonmind said...

wa x pedulik citer lu yg belah2 atas tu...wa tepikat kat gambo bwah skali tu,lu bole belikan wa sebijik x hikhikhik

Erina Asmawani said...

haa..5 kali sehari lalu depan akak..6th sense tu kak..instict kuat tu..x lame lagi jadik kenyataan la tu ;p

Masy said...

10tonmind,
bole.. sbg permulaan, lu print gmbr tu dulu, blow besau tau. pastu gi kat kedai kete, sebut je nama gua. klu lu dpt bwk balik kete lps sebut nama gua, lu sebut lg skali - amekkan utk gua skali haha

erina,
pergghhhhhh.... mudah²an.. hahahaha amin~

tunbegia said...

sungguh mancongkam warna putih,

salamm,

KAKTINY said...

hamik koh.. sekali kete anak ceqgu besau daa.. dan yg nk di jemput adalah budak tecit jer.. kehkehkeh...

angan tu kan jugak bentuk doa..
semoga ko dpt kete idaman ko tuh baby.. amiin..

Masy said...

salam tunbegia,
mmg mantap habes!~

kaktiny,
hahahaah itu la pasal. kesian abg org x pasal2 je jadi mangsa. hehehe

tu la eh. insyaallah la ye :) amiiinnnn~

10tonmind said...

chait...x pasal2 aku kena sound ngn toke kdai keta nnti hikhikhik

achik said...

sekolah tu dalam kem tu ek?

err slalu camtu kan.. bila dah suka kat satu2 benda tu, mesti akan slalu nampak.. takpe2 berangan dulu mana tau jadi kenyataan kan.. ;)

Masy said...

10tonmind,
ko try la dulu, mana tau kot jadi. hahaahahahaahah

achik,
ha'ah :)

tau takpe. masa x sebut dulu x perasan pon. huhuhuh~

tasekM said...

hi yang...

ai datang ziarah..

:)


.

indera kencana said...

Baby? Sapa baby??

Masy said...

tasekM,
silekan yu... mekasih ye dtg hehehehe

abg indera,
haaaaaaaaaaaaaaaaaa mentang2 da lama x dtg, smpi x kenal ye sape baby? isk² :P

HEMY said...

baby~~~~ kau nampak kurus dlm gambar pertama itewwww~~~ miowwwwww

ad3ck said...

Saya yang berangan nak memiliki Honda City lagi lah, tiap2 hari nampak sampaikan dalam tandas pun boleh nampak! ;p.

yonna said...

HAAHHA nampak sangat dengki askar tu ha :p nak jugak suruh abg akak isi borg.

akak dulu2 mesti comot gile kan? HAHAHAHHAHAHA

.millalara. said...

hoyyeh.. akax, mila dolu pon skolah penuh anak askar ngan anak polis sajo. anak guru besar ktorg manja. lemak berkrim takdisukai ramai. hehe ;p

swift tu kecik untuk baby gajah seperti mila. jadi, mila tiada teruja juga. huuuu~

Masy said...

anul,
waaa betul ka? walhal takde pun kurus sebenarnya aauuuummm~

ad3ck,
adoih laaa... ko ni dah tahap angau dah ni! hahaha

yonna,
tau takpe ;p

mane de comot. comel la sbb tu ramai org minat LOL

mila,
dulu bdk² skolah tu pon ingatkan akak mnje. walhal x penah skali pon akak bwk cite psl bdk kelas kat umah. even kene fetnah dgn cikgu pon akak x penah cite hukhukhuk

aiyaaaa... muat per!