Wednesday, March 10, 2010

497: aku tunggu bunga 'get well soon'. sape nak bagi? :p

hazelnut white coffee dan ubat batuk sebagai sarapan gua semalam. sikit pon tak memberi kesan. sama ada terhadap kesihatan mahupun pada ritma tidur gua.


Aku dah lama menyedari tentang perangai aku yang tak berapa gemar nak pegi klinik. Bukan sebab fobia ke ape ke. Err ok la, sket fobia takot kene cucuk T___T tapi secara generalnya, bukan sebab tu.

Biasanya, aku cuma akan pegi ke klinik bila bekalan ubat yang aku ade dah abes tapi sakit tak elok² gak. Contohnya sekarang ni la. Ubat selsema abes sudah, ubat demam pun abes sudah, ubat batuk lagi dua teguk pun akan abes - tapi semuanya tak memberi impak yang sewajarnya terhadap kesihatan baby.

Maka pagi tadi, setelah 5 hari bergelutan dengan kondisi kesihatan yang tak best ni, dan berusaha memulihkan diri dengan cara sendiri - akhirnya aku pasrah membawa diri ke klinik. Oh ye. Ni doktel yang pernah aku jumpe dulu. Hehe.

Tapi. Isk. Ni yang aku tak suka ni! *sambil tengok bil*

Ok cite lain.

Pasal Kajang.

Apa aku nak cite? Oh. Sori sebab sampai saat akhir aku macam tak sure je nak ajak sape. Mana yang aku ajak, tu jelah. Biasanya aku akan buat back up - ajak ramai² ke ape ke - tapi kali ni takde. Sebab Mr Sivaji sudah merajuk sama aku pasal percutian seminggu aku masa CNY aritu. Terus dia bekukan cuti aku sampai akhir tahun. Dia kata la. Masa tu la.

But as for me yang dah kenal dan keje dengan Mr Sivaji hampir 7 tahun ni, aku rasa dia takde la setengeng tu. Tapi takut jugeklah nak apply. Cuti ni aku apply hari Khamis lepas. Dan aku nekad giler ni, dengan cangkuk atau dengan penjahat (by hook or by crook) - aku nak jugek cuti. Siap dah ade skrip ni kalau Mr Sivaji cadang-cadang nak rijek application gua nih. Sengal.

Tapi apa yang aku bayangkan sumenye salah. Dia merajuk ko. Takmo sign borang cuti aku. Dia suruh kakak opismate aku ni hah signkan. Pergh.... giler terguris perasaan aku ni hah. Mana taknye.. Dah laa aritu ade surat pasal projek yang aku & minah cina opis aku ni handle dia tak mention nama aku sebagai person in charge. Biasanya kalau ade apa-apa surat yang berkait dengan projek tu, bawah tu nanti musti Mr Sivaji tulis - Mas/**, please take note - kali ni dia tulis nama minah tu je tapi surat tu letak atas meja aku, tak tulis nama aku pon - ade ke patut tindakan beliau itu T____________________________T

Nak nyanyi serangkap lagu jap.

Tergamaknya dirimu menghiris hatiku
Tidakkah di hatimu punya perasaan
Sampainya hatimu meninggalkan aku
Di manakah janjimu yang setia


Kecik ati aku tau! Tapi sebenarnya lagi banyak rasa takut daripada kecik ati tu.

Tadi lepas aku gi klinik, terus laaa gerakhas de movie ke opis walaupun awal lagi (aku kan half day arinie). Terserempak plak dengan Mr Sivaji yang muka je habang² tapi hati pink tu. Eh elok plak dia bertegur sapa dengan aku sambil bergurau senda bagaikan tiada apa yang terjadi. Tak lupa pula dia soh aku gi amek injection flu T___T dem!!~

Ha. Pasal Kajang.
Bestlah tempat tu. Best sangat tu tak pastilah, tapi aku bayangkan kalaulah rumah tu jadi rumah aku...................~ berangan berangan berangan~ Cerita pasal tu nantilah. Jumaat ni ke, minggu depan ke. Tengoklah camne. Hehe.

Nak makan ubat sat.

20 comments:

saaba said...

@>--->----
get well soon ;)

Mak Su said...

alahai, merajuk plaks mr sivaji... kena pujuk ngan sate kajang baru ok kot :)

Zareda Norman said...

Pujuk jer Mr Sivaji dengan sate kajang wokeh

Masy said...

adrian,
mekasihhh :)

maksu,
alahhhh mengadenyeeee hahahahahha

kak zar,
takmo ah. hehehehe

HEMY said...

ko pkai skirt...jumpa sivaji..gesel kaki bawah meja smbil ngiau2...main pensel...ahahahahha

tunbegia said...

sungguh demam, take a rest my dear,
esok nak panjat gunung, ;-P

salamm,

Masy said...

anul,
kene wax bulu kaki dulu baru bole gesel2. euuwww geli ah! gedik! hahahahahhaa

tunbegia,
tengkiu2. errr panjat gunung??? :p

zonaku said...

ko kene tulah aku tu.. sbb tu x baik lagi....

dah dtg dkt ngan rmh aku.. buat la kunjungan muhibah barang sesaat jua...


ehehehheheheheee

Jard The Great said...

huhuhu.. kalo bos majuk mmg ku takut

yonna said...

http://www.flickr.com/photos/whisperbee/439868604/

nah bunga!

Masy said...

zonaku,
aik bkn aku ke yg demam dulu? sape kene tulah sape ni hahahahaha

mmg la nk wat kunjungan konon², tp malam tu dah ade ektibiti huuu~

jard,
tau takpe! :)

yonna,
alaaaaaaaaaaaaaaaa nak bebetul laaaa

joegrimjow said...

bermadah pujangga
hehe
i like it

joegrimjow said...

haah,
gune blogspot balik.huhu

Masy said...

joe,
tang mana bermadah pujangga tu? hehe. oo nanti akak update link :) tq~

achik said...

majuk la pulak mr sivaji.. x pujuk ke kak? ekeke.. ;p

get well soon.. :)

Masy said...

achik,
takmo ah. kuasek! hahahah

mekasih :)

farwalis said...

nak mandi kat situ gakkk. guna foam bath tu

Masy said...

farwalis,
ayuh!!

Sierrauniform said...

aku pon sebenarnya tak suka gi klinik..bil satu hal..

rasa cam dah terok sgt br pergi la kot..huuh

ehh ko pergi mana ni kat kajang?

Masy said...

rembo,
aik sama la kita hehehe

kat Country Villa. nantilah aku cite :)