Monday, April 05, 2010

503: Aku kembali ni..


Terlalu banyak cerita untuk diceritakan. Tapi aku letih. Sangat. Dan masih tak sihat (tapi datang keje gak huhuhuh).

Demam yang on-off (sebab tu aku tak amek MC), selsema dan batuk. Tak campur lagi dengan hidung yang berdarah sepanjang berada di sana sampai sekarang. But still, tak menghalang aku untuk mengenjoy hari-hari di sana :)

Sebenarnya sebelum aku bertolak aritu, ada sorang member. Perempuan. YM aku. Nak kirim doa katanya. Ujung-ujung sempat lagi sindir aku. Senang cite, doanya tu untuk kesejahteraan rumahtangga dia - in case aku nak mengacau suami dia. Suami dia yang bukan orang lain, kawan aku jugak.

aku : nape plak cakap camtu? ade org kaco daun ke?
dia : kalau ko tak kaco, takdelah

Sedih. Sentap.

Kalau aku nak kacau laki dia, bukan sekarang ni aku kacau. Sebelum diorang kawen pun kalau betul aku nak kacau, dah lama aku buat. Memandangkan suami dia tu dengan aku pun.... ermm.. perlu ke aku nak cakap?

Takpelah.

Aku tak mendoakan kebahagiaan diorang pun kat sana, apatah lagi nak mendoakan keberantakan rumahtangga. Kau nak bahagia, kau doalah sendiri.

Aku kan tukang kacau je :(

ha ni tak payah la nak gusip. budak opis aku je, baya anak buah aku plak tu.


Nantilah aku cerita tentang pak-pak arab yang ajak aku kawen kat sana. Kendian ye :)

24 comments:

ber_u_wang said...

salam

selamat pulang .. sampai dah ke rumah allah.. tentu seronok dapat beribadat di sana...



bila lah dapat pergi..

citahrudin said...

kakak kongsi nama...

best lh kakak...eh, beg tu beg zahafiz ek?

Masy said...

salam ber_u_wang,
alhamdulillah.. sonok2 wpon stress dgn arab2 sekelian. heheh

doa2lah dimurahkan rejeki, insyaallah..

citah,
aik glemer sunggoh zahafiz ni. camne leh tau neh? hehe

HEMY said...

gambar kedua tu kat mekah ke??huhu. welkam bekkk

tunbegia said...

semoga kakak bahagia dan sejahtera selalu adanya, ;-)

salamm,

Masy said...

anul,
ye betul :) thankss.. oit, selamat pengantin baru! sori eh x dpt dtg aritu, terkejau2 aku ari kejadian huhuhuu

salam tun,
kakak ye? :p weekkk~

achik said...

boleh plak camtu ek.. sabo je la..

selamat kembali.. :)

Erina Asmawani said...

kak masy...ai rindu yuu! hehe..best kan gi wat umrah..tenang je diri ni..alhamdullilah, akak slamat pergi n selamat kembali ;) de minum susu onta x? sedappp kan ;)

p/s: kte da wat bisnes kak, eh smpat pomot lak ;p

Masy said...

achik,
tu lah. hehehe

thankss :)

erina,
ye kee.. patutlah smpi berdarah idong akak, ade org rindu rupenye hehehe. ooo ade ade.. sedap lemak berkrim disukai ramai :D

p/s : akak ade tgk ;)

eddie dewanaga said...

takde beli kismis dgn kurma untuk gua...??

Luffy said...

biasalah isteri risau
huhu

Masy said...

eddie,
kismis gua x beli. kurma ade la. kura2 je takde. hehehehe

luffy,
kot ye pon.. bkn ade prob pon skrg ni. ckp2 camtu nanti jadi bebetul baru tau. kan ke kata2 tu doa?

aku amek bebetul kang.... haaaa...

GhOsToNe said...

uiks..
nak gsip gaks!

10tonmind said...

uiihhh..patot lame sonyap...

ade ole2 untuk wa x =)

Mak Su said...

alhamdulillah dah selamat balik, demam pun tak per, cikit2 jer tu :)

bab yg lain2 tu, maksu tak komen ler, ek

take care

*~ aRaBeLLa ~* said...

uihh awat sampai berdarah hidung? ish2...(pikir positive..huhu)

ahakss gurau jer..alhamdulilah selamat balik..mesti hati pon tenang kan..

KAKTINY said...

Alhamdulillah.. adik comel ku ini sudah selamat sampai ke tanahair...

okeh okeh.. rehat dulu... nanti2 story mory k..

(p/s > ko ada amik name card pak arab - pak arab kat sana tak?..) hihihi..

Zareda Norman said...

Syukur.. dahs elamat pergi dan balik kan..

Masy, doakan aje kawan tu, tak rugi apapun.. apa apa yang tersentap di hati tu sebenarnya ujian untuk menguji tahap kesabaran dan keimanan kita. Tabah jer dik.. hidup ni tak lama so jangan keraskan hati dengan benda benda yg mengganggu jiwa. stay cool ok

zonaku said...

hehhehhee.....
selamat kembali........ rindynya nk ke sana lagi.. bila la nk samppai lagi seru aku yer......



ehem... itu dugaan kecik jer compare ngan y aku terima masa nk ke sana last year....

noor afzan said...

salam..wah..dah sampai dah kamu ke sana kan..
saya juga belum lagi..
huhu~

Masy said...

ghostone,
fuh nak gosip? nanti kita tgk Melodi. hehehe

10tonmind,
gua dh sound awal2 kat previous entry. lu x baca ka? ehehehe

maksu,
tu lah.. mlm td dah pi klinik dah. mintak2 cepat le baik huhuhuhu

arabella,
hidung berdarah tgk org ensem kot. HAHAHAHAHAHAHAHA

kaktiny,
ngeehhhhhh hehehehe.. takmo ah kad org arab, nk kad org melayu ;) hohohoho

kak zar,
sy doakan secara general je kat sana - moga Allah makbulkan doa kawan2 sy. klu dia nak bahagia, dia kene doalah jugek, barulah doa sy bole makbul skali. betul tak? ;)

zona,
insyaallah ade rejeki ko nanti tu :)

afzan,
doa2lah rejeki murah, insyaallah ade tu..

Mr PenyuBiru said...

dalam gambar tu,belakang ko aku nampak Datuk K tgh sarung cincin kahwin kat jari Umie Aida aa. eh! Zed Zaidi pun ade sekali.hehe

semut api said...

selamat kembali hajjah..

Masy said...

penyu,
hehehehe eh ekcely bdk opis aku jmpe Mr Os kat sane, siap amek pic lg hehe

semut api,
hajjah? amiinn hehhee. thanks :)