Friday, April 16, 2010

508: Continual Pressure

Ni mesej via FB yang abang aku hantar aritu. Terkedu sambil rasa nak terkecik ati plak sket. Amende yang aku tulis dan suarakan kat FB tu sampai macam ni katanya dia eh. Aku sampaikan scroll balik previous achieve (bole kira achieve ka??) semata-mata nak tengok amendakah status aku yang teruk sangat tu.

Takde pun. Ke aku je yang rasa takde tapi sebenarnya ada? Ke aku tak paham ape dia cakap? Hmmmm..

Kemdian aku tinggalkan status yang menyatakan aku takmo apdet sehari. Eh abang aku komen.

Hehehe. Ok la tak jadi nak merajuk. Hihihi~

Semalam aku tak apdet status walau sebaris pun bukanlah sebab aku merajuk ke hape (tapi ade la sket² hehe). Aku tak apdet sebab aku takde blekberi, blek mejik mahupun blekdokbon nak apdet status aku katne.

Semalam aku gi Sg Petani ler, ade presentation. Kali ni aku pon kene present gak T____T ingatkan berjaya melepaskan diri, namun gagal.Kalau nak diikutkan, takde la nebes sesangat sebab encik yang chairkan meeting tu ok je. Dah kenal beliau since awal² buat projek kat Perlis, skarang dia jaga projek Penang ni plak. So... ok la. Ntah ape aku cakap aku pon tatau. Tapi ujung² tu aku cam gila kuasa plak, tetibe je rajin nak jawab time Q&A. HAHAHAHAHHAHAHAHA bengong. Opismate aku yang dah standby nak back up aku pun akhirnya tershadap sebab aku jawab semua.

Kawan², sila tepuk tangan atas keberanian aku untuk pertama kalinya ini. Bukan senang aku nak bukak mulut time meeting. Kalau ade pun, biasenye takde mic kat tangan.

Tapi takmo laa lagi present. Aku tak suke la. Aku nebes. Semalam sampaikan aku ilang selera makan, sakit perot terberi² siap angin dok buat pusingan round about sebanyak berpuluh² kali tawaf. Aku ingatkan sebab minum kopi time brekpes. Bila pikir balik, takkan nebes kot? Teruk sangat je kondisinya.

Aku takmo dah. Takmooooooooooooooooooooooooooooooooooooo~

Selain itu, aku jugek tetibe je dapat jumpe encik 13may. Seprais gak la aku bila tetibe dia tanye bole ke nak jumpe aku? Hahaha. Kalau tak sebab terjumpe ni, sampai ke sudah laa aku ingatkan dia orang Penang. Sumpah aku tatau dia orang Kedah ok. Korang tau ke?

kamera trick je ni. tu sebab muka aku nampak bulat cam stereng lori T____T ha pastu nampak cam rapat sangat tu, takde la berlanggar pon. ni sume gara² takot muka tak masuk frame. guna timer la katakan. huhuhu~

Awek-awek sekelian jangan makan atilah. Nak pi jumpa dia (itu pon kalau dia nak la, dia kan kerek :p), bawak²lah berjalan ke Kedah. Kot terbuka hati dia nak jumpe korang, bole la jumpe. Hehehe. Apepon thanks sebab sudi datang and belanje minum. Lenkali bole belanja makan kat Penang plak na?

Esok nak balik kampung. Banyak benda nak meluah-luah pada mak aku neh.

19 comments:

Mr PenyuBiru said...

wow! rapatnya ko berdua bergambar! bleh buat gosip liar ni. hihi..

Masy said...

penyu,
ape cer liar2, gosip jinak jelah. hahahahahaa.

xde ah, tpaksa rapat sbb x sure masuk frame ke tak. kamera letak atas bumbung kete dia tu. huhuhu

yonna said...

13May ada ajar akak pantun kondem pompuan tak?? muahahaha T__T

Sierrauniform said...

kirim gula melaka 1balang(yg biasa2 tu la), kalo sempat belikan tak sempat tak jadi apa hal..

Masy said...

yonna,
hoh xde la plak. hahahaha

rembo,
satu balang?? ni gula melaka ke gula merah?

citahrudin said...

fuiyyoooo

zonaku said...

oooooo.. aku ingt dia berblog dr penang.. sbb.. sbb.. sbb apa hah aku ingt camtu????????

Mak Su said...

jeles tgk masy yg disayangi oleh abgnya... abng maksu ada syg maksu mcm tu? non ado... huhuhu

tahniah untuk bravery :)

saaba said...

*tepuk-tepuk-tepuk
;)

Masy said...

citah,
apsal tu? hehehe

zona,
sbb masa tu mmg dia berblog dr penang ktanya. skrg ni dah pindah blk kg. eh tp aku ttp kompius gak. dulu dia ckp kg dia kat penang. eyyyy mamat ni main2 dgn aku agaknye

maksu,
alahai... adik pompan sorg mcm ni la maksu.. cer ade 8, takde maknenye heheheheh

mekasih2 hehehe

yan,
mekasih2 gak hihihih

achik said...

suwitnya la abang kak masy..

amboi, cam pasangan merpati dua sejoli gambar bawah tu.. ehem ehem..

Zareda Norman said...

selamat balik kampung wokeh

didi said...

clap50x...tahniah!wah, cayalah! first time present n jawab tuh!! (kan dah banyak kali present kan~ ke berjaya elak dari dulu.caya jugak lah!) klu tak, mau ada yang kelat je dgn boss tuh..

*hoho..tau x, dulu pun org cuak gilos bile 1st time present depan Pn Pejabat Projek tuh (hehe lupe nama dia;)) tp pas dia ok je (almaklumla org baru) kureng sikit ar, nebes tau!!

pasni SURE sivaji the boss suh present lagi..hehe..ready je la ;)) (leh ar UP gaji..hohoho)

Super Nia Hana said...

13 may kt kedah ke??
cessss

Masy said...

achik,
tgk adik dia pon da tau da kan hahaahaahh

merpata tu - :p

kak zar,
okeh! :D

didi,
bjaya elak sejak dr dulu. hebat tak? hahahahahhahha

oooo akak ingt. masa kat royale bintang tu kan? kan kan kan. hehehehe

tp mintak2 jgn arr mr sivaji soh present lg T______T

hana,
iya donk. hehehe

tunbegia said...

bagus bagus, yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita rapat rapat kan, kannns

salamm masy masy,

Masy said...

tunbegia,
ha yelah tu :p

salam en opssssssss tunbegia..

NONIE ABDUL AZIZ said...

macam cocok plak korang berdua....;)

Masy said...

kak nonie,
cam secocok sate? hahaahhaahhaha