Monday, April 26, 2010

512: Konsert DT2 punye problemo : aku yang prob, bukan dorang

Salam isnin peeps!!

Lagi berapa hari lagi nak pi layan konserto DT2. Mekasih laa kat Kak Sempoii yang dengan pantas dan tuntas merespon pada status fbku yang berunsur rayuan aritu. Terus call ok. Terkejut giler sampai aku tatau nak cakap ape masa tu haha. So.. isu tiket dah setel setelah diselesaikan oleh beliau (yang pada mulanya dia soh aku selesaikan hihi).


Beberapa hari kemdian, Kak Sempoii call lagi. Kali ni beliau tanye, member aku yang kata nak pegi tu - kompemkah nak pegi? Aku iyekan je. Rupenye ade lagi satu belen tiket ni hah. Tak ku sangka lepas aku iyekan tu, datang plak problem lain. Kici saja dey, tapi...

Member aku, ok senang cakap - budak opis aku - memang la nak pegi. Tapi tetibe tak jadi plak (yang pompan ni la). Aku offer kat budak laki ni pulak sebab dia pon beriya benau nak pegi. Sekali terlupa daaaa.. dia kan ade awek, mustilah awek dia mau folo. Tiket ade satu je ni. Ah, korang pi la beli sendiri. Aku cari orang lain plak.

Ok, kemdian aku buat kesilapan yang agak.. err.. besar ke? Kecik je kot? Er.. silap ke?

Sebelum aku sambung cite ni, kene la aku cite satu kisah lain supaya hujungnya korang nampak connection di antara kedua cite ini lantas memahami kenapa aku kata ia satu kesilapan.

Beberapa minggu sebelum aku gi umrah aritu, aku ada berbual dengan sorang ex schoolmate aku. Schoolmate ye bukan classmate. Mamat ni dah kawen dengan junior aku dan wife dia still dalam pantang lagi. Borak punye borak tetibe je dia kuarkan stetment berbunyi "sebenarnya, masa skolah dulu aku betul² suke kat ko tapi aku segan nak cakap". Yang lain tu tak payah cite la.

Personally err.. mamat ni takde dalam senarai 'instinct' aku - not because he's not my type or what - tapi tatau ah. Dia ni ensem sangat kot (ensem ke? kene check balik ni). Senang cakap, stok lelaki jambu la. Tak terlintas sama ada secara langsung atau secara rakaman dia boleh nak terfeeling hot² dengan aku.

Since then, memang dia rajin ler bermesej-mesejan kat fb dengan aku. Dan oleh kerana dah terpahat dalam kepala otak aku yang dia ni member, takkan aku nak ignore je ye tak? Lagipun kalau dia cakap miang-miang tu aku kona la tempat lain. Kona punya kona aku terbukak cerita pasal DT2 pulak. Menyesal tak sudah pulak bila dikenangkan.


Tetiba je dia volunteer nak datang temankan aku gi konsert tu. Dia ade kat Melaka ok skarang ni. Bini tengah pantang ok! Bila aku tanye nak bagitau ape kat bini eh nanti, dia kata 'cakap ler nak gi konsert dengan member'. Hmm. Betul la tu. Tapi lepas aku dah ala² kompem je nak pass tiket tu kat dia, aku rasa....

...



..


.... tak sedap atilah. Tataulah apsal. Ok. Aku listkan apa yang aku rasa tak sedap ati.

1. Datang dari Melaka semata-mata nak temankan aku gi konsert. Tak best betul bunyiknye. Kalau bujangan ok la sket. Ataupun kalau nak kata dia datang semata-mata nak gi konsert, ok la gak. Masalahnya bukan. Sebab dia tatau pon pasal DT2 tu sebelum aku bagitau dia T___T (brape lama tak baca paper tu tatau la tu) kesal kesal sebab bagitau.

2. Sebab alasannye pada bini dia tu aku rasa tak sedap didengar. Nape tak sebut je nama aku kan. Bukan bininye tu tak kenal aku. Lebih dari kenal pun. Satu asrama, dorm je lelain. Kelas seblah-seblah, satu aliran satu pegangan. Nape sebut 'member' instead of 'Kakak Masy yang cantek menawan-bukan u tak kenal'? Hmmmm~

3. Masa sesi luahan rasa aritu, banyak kali dia sebut 'kalau aku berani cakap dengan kau dulu, mesti kau yang jadi isteri aku sekarang'. Aku rasa tak sedap atilah kalau dia yang folo aku gi konsert. Macam ade benda yang tak kena je.

Jumaat - Sabtu - Ahad aku pikir camne nak kensel. Macamana nak cakap yang aku nak cari orang lain? Ade ke orang lain aku nak ajak ni? Try usha Kak Ila, dia da cakap takmo aritu. Anne plak ade kenduri. Aku pikir-pikir lagi, sape laaa aku nak ajak ni T_____T apsal tetibe rasa macam takde member yang layan konsert rock ni? Hadoih..~

Mujur. Semalam masa kuar dating dengan Zonaku, camne tah aku mendapat kekuatan nak tanye dia. Tu pun 50-50 je sebab aku tak rasa dia nak. Eh... sekali Zona kata ok!

Aku isytiharkan, you are my savior!!!!

Ok. Nak pi mesej beliau la japgi, nak kensel. Tapi kalau dia nak gi gak, biarlah. At least aku ade member lain nak ngendeng. Heh.

17 comments:

baincardin said...

Jom layan E Series...(tgh berangan nih..hehe) ^_^'

KAKTINY said...

Alhamdulillah.. ko ada PENGGANTI lain utk pegi..

Lelaki.. yg dah kawen, DAN PLAK.. BINI TENGAH PANTANG!!.. KO JANGAN SESEKALI LAYAN (walaupun TEMAN TAPI MESRA).. meroyan diorang tu lebih daripada bini yg berpantang..
kalau buleh elakkan.. KO KONA BARING JAUH-JAUH YE DIK!!...

sekian, pesanan penaja utk hari ini.. hihihihi... (apa yg aku taja eh??.. hahaha)..

Masy said...

baincardin,
E Series laa plak.. heheheheh

kaktiny,
tepukan gemuruh utk zona!! hehehe

dah kona jauh tu kak, sekali salah kona plak hahahahhahaha

akak taja jonis sudah laa ;)

Kapten said...

lepas ni jangan lupa pelok2 zonaku
kiss lips sekali

errr... mcm tu Paul Scholes sama Gigsss


kan saviour

Mak Su said...

bagus masy, cemana pun ingat bab jaga hati sesama jenis :)

Masy said...

kapten,
ko klu pasal aksi pervert2 ni mmg champion eh :p kuaser aku! haha

maksu,
hehehe sy try la.. kdg2 tu x reti gak nk jaga - biaselah ai insan yg lemah :)

NONIE ABDUL AZIZ said...

ada kosong lagi tak naper ko tak roger akak...bley kita layan rawk sama pastu minta Amy bayo utang sykt baba sekali..camni ko cakap kat kawan ko ni ko terpakse bawa aku pasal aku ada masalah antara idop ngan pengsan...bley ye dik?

achik said...

aya pun sudi teman.. tetiba je offer diri.. ekeke..

Masy said...

kak nonie,
ha'ah ehh.. apsal tah tak tingat kat akak hahahahahah. agaknye sbb dah set dlm kepala yg akak mesti dpt teket free, tu yg x roger2 tu. isk mana volehh... mau org belikan ke? kat alam sentral ade jual tu hah. tp duit bak mai dulu na.. gaji lom masuk ni heehhehehe

achik,
eleeeeehh sudahlaaaahhhh :p

didi said...

clap3x.bagus k.masy.jgn masuk campur urusan rumah tangga dorang. wlpn kawan. bahaya tu. kuatkan semangat mengelentong (atau jujur je)beliau. gud luck!

hehe enjoy konsert tuh ;p

Masy said...

didi,
jom ah gi konsert!

HEMY said...

lagi baik aku temankan..sebab bini aku bukan dlam pantang..

lgpun alasan aku bukan kuar ngna kawan..tp ngan masy..haa..amacam??ahaha

Masy said...

anul,
hahahahahaha

klu cembam bg, wai not. lgpon yg penting skrg bukan ko ade ati dgn aku. lalalalala klu itu, bole je - lgpon kan cembam kenal aku.

didi said...

akak ni ajak gi konsert cam ada lebih..hehe;)

Masy said...

didi,
ade. tp kene beli sendirik hihihi akak pesan kat org je ni ha

zonaku said...

aikkk.... mana g komen aku sblm nie???????






tetiba aku savior kan????? sila ambil perhatian, kalau aku ilang tetngah konsert tu, sila cari di pintu y kita masuk.. aku kan paras ketiak jer........


jenuh ni nk lyn bau..... td aku tny nk amik mask n95... cam x dapek nk cilok jer......

Masy said...

zona,
ko komen kat entry atas la tu smlm.. heheheh

oit jgn ilang tau. keep ur phone on okeh, pape senang aku call / sms :D

layan panas tu yg koma nanti. mau laa aku bawak kipas cam mak datin satgi hahahahaha