Monday, May 03, 2010

516: ada sape-sape perasan Kid Search letak rokok dia kat ujung gitar masa tengah perform? hehehe



amacam, nampak tak aku yang tengah susah ati tu? haa?? tak nampak??! grrr~


Aku tatau la apsal tiap kali nak gi konsert (ceh cakap macam laa dah banyak kali pegi eh), musti aku akan mengabaikan tabiat pemakanan seimbang aku pada hari kejadian. Kalut semacamkah aku? Tak kot. Tapi rasa cam.... ye kot. Tahun lepas masa layan encik Search, aku rasa cam giler lembik badan (tapi buat² perkasa je) sebab aku tak makan satu hari tu, dok telan air je. Bila nak loncat-loncat baru perasan, apsal ringan je neh? Rupanya sebab perut kosong. Demm..

So sejarah berulang pada sabtu aritu. Bezanya kali ni at least aku ade laa makan ruti tulur time lunch. Lunch tu merangkap brekpes punye meal la tu. Itu jelah. Pastu bz bz bz bz. Hadoih..~

Aku, Zona n Kak Sempoii sampai ke tempat kejadian nak dekat² pukul 8 la gak. Jem la ape lagi. Pastu kitorang plak tatau jalan lalalala~ Tu yang ujung² tu Kak Semp ajak naik shuttle je. Lagi senang weh. Dok goyang kaki je tau-tau dah sampai ke tempat kejadian. Dah sampai tu, tak reti-reti nak cari surau? Hehehe. Ha ni nak komplen. Apsal la tempat wudhuk korang tu kat situ T__T dah laa tepi bukit, open plak tu. Grrr.

memula ade kitorang bertiga je tau :p heheh

Eh tapi kan. Lepas kitorang semayang maghrib tu, ditakdirkan bertembung dengan bebudak Wings kat khemah dorang tu hah. Tapi aku takde la siap berenti nak mintak otograp bagai. Not my style ok :)) Pastu eloooook je kitorang dok folo family Amy Search gi naik atas. - tak sengaja ler. Kalau tak sebab si Zona (nak salahkan dia gak), mesti kitorang dah selamat berada dalam bilik kaca atas tu. Hahahahaa.

Camno konserto itu? Ok la. Layan la. Hahaha aku nak komen lelebih pon bukan aku hapal sume lagu dorang. Matiklah menganga separuh masa konsert. Tu laaa Zona, aku dah kata daaahhhh... bawak lirik lagu nanti senang nak nyanyi. Pastu aku rasa tak sampai setengah jam dok kat situ, satu badan dah bermandi peluh dah. Bukan sket-sket punya basah ni, jeans gua pon basah sampai ke betis T___T Harap² kebasahan tu sume purely daripada aku la, bukan daripada peluh orang keliling *sambil buat muka gross*

Kali ini baguslah, takde kejadian black out - tapi ade sket bunyik tak sedap masa Amy nyanyi lagu ape eh.. alaaa lupe plak. Sket jelah. Lagu closing plak ala² tak mesra alam, sian kan kat aku? Hahahahahaa. Air yang dorang dok pancut kat orang ramai ni, setitik pon tak sampai kat aku. Huwaaaaaaaa aku tatau la nape aku berharap sangat air tu sampai kat kitorang. Panas kot. Ke sebab aku haus? Ah... mana-manalah.

Abes konsert. Perghhh berdengung gegendang telinga. Untuk beberapa minit, memang terpaksa menjerit la nak bercakap sebab aku rasa macam tak kuar suara je padahal abang seblah tu siap tutup telinga time aku bercakap kat Zona HAHAHAHAHA bodoh tau.

So.. ade sape yang pegi aritu? Apsal tak nampak korang hah? HAHAHAHAHAH. Aku siap sms² lagi dengan Abg Den yang kepoyoan nak gerak pukul 5.30 petang tapi pukul 8.30 malam pun tak masuk-masuk lagi. Baru nak kongsi lirik. Cessss~

# masa DJ dok ucap tahniah kat rockers² yang datang awal pastu dapat dok depan, ade sorang mamat kat belakang aku jerit - TU SUME TAK SEMAYANG LA TU! hahahaahahah cam siot!!

# jari telunjuk kaki aku (ok aku tatau nak bagi nama ape kat jari tu) kebas sampai sekarang weh. apsal ah? aku risau ade urat putus je ni T____T huhu

23 comments:

Abang Long said...

Masy, lain kali kalau nak join sekali boleh ? :) Teringat jaman muda - muda dulu ... hehehe

tunbegia said...

sonok sakanns akak nih, ;-P

salamm,

Masy said...

abg long,
bole je ape salahnye.. hehehe

salam tun,
ala2 sakan la heheheh

farwalis said...

kahkahkahkahkah

tak boleh belah sape duk depan-depan!! hahaha

KAKTINY said...

hari yg sama, masa yg sama.. tgh layan dinner.. bos banjer.. kehkehkeh...

Mr PenyuBiru said...

ir yang dorang dok pancut kat orang ramai ni, setitik pon tak sampai kat aku.

air ape tu wehh!! hehe..

Masy said...

farwalis,
dok depan2 tu best time tu la, time nk balik diorg yg last skalik kuar hehehe (agaknye)

kaktiny,
alahai... kot tak bole org join hahahha

penyu,
air paip laa.. takkan air sirap bandung plaaaakkk :p

NONIE ABDUL AZIZ said...

kakakaka..tetiba akak teringat insiden lebih kurang macam ayat mamat tu jugak masa konsert Search tahun lepas...giler mengekek kitaorang gelak...ko pun teringin gak ker pancutan air tu..ko nak ke air yang terpercik kat ko air campur ngan air peluh dik? hahahaha

apapun akak memang puji ngan performance dewang ni..minta-minta lepas ni dewang dapat le bayor utang...sian kat kitaorg anak-beranak ;p

zareda said...

Cik hubby akak pi dengan kengkawan dia.. fuyoo dia kata nasib baik akak tak ikut kalau tak mandi peluh aje.. berlengas tak hengat

Masy said...

kak nonie,
heheh alaaa nk laa.. panas la kak. errr ade campuran peluh ke dlm air tu? *wekkkkk geli2 hehe

utang apelah tu ye heheh

kak zar,
ala2 sauna tu kak. turun laa 5kg mlm tu (berangan) hahahaahahaha

\m/ 10tonmind \m/ said...

iskiskisk..wa x dpt pi iskiskisk

HEMY said...

pergh..peluh smpi tumit..demmm...kalau aku mesti dah pening dah dan terus duduk mencangkung

Masy said...

10tonmind,
takpe.. gua letak video kat atas tu utk org2 yg x dpt pegi la tu.. hehe

anul,
aa ade mamat seblah aku tu kejap2 duduk mencangkung. aku dah cuak giler, dibuatnye tetibe dia muntah kang T_____T mujurlah takde. cessssssssss~

zonaku said...

hehehehehe..... bab peluh satu hal.... aku ngerik jer kalo ko tetiba landing kat ketiak mamat tu....

konfem ada y pitam!


er.... dasat x aku, kul 8.30 amik tiket tol, kul 11.30 aku dah bayar tol jambatan ppinang. n aku drive tanpa break kencing or minum.

Kapten said...

aku x pernah pg konsert
lain kali ajak aku ;p

Masy said...

zona,
kita laa yg pitam tu hahaha

wahwawwahwawah ko jgn sampai kene saman sudeh ye makcik :D hehe

kapten,
ooo ye ke. eh camne nk ajak, aku bukannye ade no phone ko pon. lupekah? :p

ad3ck said...

Yang cakap tak sembahyang tuh, entah2 dia pong tak sembahyang ;p.

Mak Su said...

x penah tgk konsert, tak tahu feelnya, mcm excited giler :)

Masy said...

ad3ck,
tau takpe HAHAHAHAHHAAHA

maksu,
very excited! adrenalin rush everywhere la senang kata. tu sbb kene tgk2 org keliling, klu rasa ade potensi berbahaya better cari port lain nk enjoy hehe

ElyaElmo said...

bleh bwk kamera yeh kak??? siap ade video bagai ni

k.e.r.i. said...

hari kejadian baru aku tahu ada konsert tu.
-_-"

yonna said...

hoi kakak! tercemar maruah blogger ah bawak lirik masuk konsert! HAHAHAHAHA :p :p :p

Masy said...

elya,
bole kot. ade org yg siap bawak video cam lg. hmmmm~

keri,
adoyaiii... ko ni, akak dok jerit2 pasal konsert tu kat FB x pasan ke?

yonna,
eleeehh biar aaaaa.. mana lg penting, maruah ke ataupun ternganga2 x nyanyi?

ok maruah lg penting. HAHAHAHHAHA