Monday, May 10, 2010

520: Tag Nan Gumbira

Apdet status kesihatan : aku masih tak sihat. tapi memandangkan doktel bagi MC sehari je pon khamis lepas, here I am.. keje T__T sabtu ritu aku batuk sampai termuntah. ngahahahaha. eh gelak plak. ok ok. nyaris laa sebab sebelum muntah, aku sempat tahan ok. tapi agak kronikel gak demam kali ni, asik terjaga dari tido sebab dengar suara sendiri. demm. so dua hari ni, dok membosan kat umah jelah. paling kuat pon gi kedai. tu jelah. sekian.

Erina telah mengetag aku. Dah lama tak kena tag² ni, ingatkan dah pupus permainan tag di kalangan blogger sepertimana permainan konda kondi mulai pupus di kalangan masyarakat kita akibat kebanjiran PSP dan fesbuk, rupanya telahanku salah belaka.

Memandangkan nama aku tersenarai - bukan setakat tersenarai je ye, nama aku adalah yang pertama dalam senarai orang-orang yang ditag - menggambarkan betapa Erina mau tahu apekah 10 perkara yang menggumbirakan aku, maka..

Tadaa.... inilah dia. Penat pikir ni. Ni pun sambil taip sambil pikir lagi. Huhu.

1. Dapat jumpa. Jumpa orang yang terkenan di hati. Bak kata Erina, 10 menet pun jadilah. Eh same plak ye. Hohehohe.

2. Dapat setelkan semua benda yang terkumpul dalam kepala dalam satu masa. Let say aku dah plan - hari ni nak pi bayar duit kete, nak bayar bil, kemas umah, beli paper, isi minyak, pam tayar. Dan aku dapat buat semua tanpa sebarang masalah. Best giler tahap terajang dinding ah. Kompem balik tu sambil tengok tv, aku leh tersenyum sensorang tanda hepi tak hengat.

3. Dapat puaskan ati mak. Especially kalau dia suka dengan apa yang aku belikan untuk dia. Priceless. Sebab mak aku kalau tak suka, dia akan cakap depan muka aku. Giler down aku nanti weh.

4. Bila dapat kumpulkan abang-abang aku n family. Dapat duduk dan berborak pun jadilah. Of course la mak aku kena ada sekali. Bukan senang nak kumpulkan dorang ni T___T Aku pun tak ingat bila last kitorang dapat kumpul reramai tanpa missing sorang pun. Yang last dapat berkumpul pun rasanya sebelum aku pegi Umrah aritu. Itupun tak lengkap sebab Along dengan Ude takde. Frust frust.
MANA YANG NOMO 6???!!
bila sume orang ade, aku plak takde &^%@#*&)$)(*@#&^!%%^!@


5. Holiday!!! Kalau tak holiday, pi outstation pon aku happy gak. Huahahahahaha. Orang lain bencik gi outstation, eh aku suke je. Unless kalau clash dengan point nomo 1 tadi, mebi akan ade kelainan sket la.

6. Kalau hajat sendiri ditunaikan oleh orang lain. Hahaha. Kene bagi contoh ke? Ok.. contoh la. Ko teringin nak makan nasik ayam - ni bisikan dalam hati je, tak cakap kat sape² pon laa konon² tau. Pehtu baru je nak kuar pi beli nasik ayam, tetibe je Mr Sivaji kata 'hey si gadis manis, tolong blikan nasik ayam untuk semua, I belanja'. Auuummmmmmm~

7. Berangan pun boleh buat hepi. Serius ni. Aku ni kadang-kadang bila kemurungan, aku suka berangan (ingat lagi entry ni? hoho). Selalunya pasal nak decorate umah la (sebab mende ni tak se'stress' ko berangan pasal kawen MUAHAHAHAHAHA). Pernah sekali dalam miting aku berangan nak decorate umah, siap lukis pelan lantai tu. Dah buat pelan lantai, lukis 3D nye pulak T__T giler kuat berangan. Tapi mana pegi tah pelan tu. Terpaksa la aku berangan lagi.

imejin simple² sudeh..

8. Aku sangat happy kalau nampak baby, lagi-lagi baby boy. Apsal eh? Gaknye sebab dah biasa tengok baby boy kot. Tapi yang gegirl pun suka jugak. Di mana-manalah. Kalau ada peluang, aku akan cuba sentuh baby itu tak kira laaa pegang pipi kaa, cuit tangan kaa, usap kepala kaaa.. Anne ingat lagi kot masa aku temankan dia pi klinik dulu. Ada sorang baby ni masyaAllah giler montel, lama aku aim budak tu. Akhirnya dapat duduk sebelah mak dia. Silap besau laa mak dia pi tegur aku plak. Aku ape lagi... kasik cium laaa pipi budak tu bertubi² ngahahahaha puas ati aku!!

isn't he cute??! ni anak buah aku. meh sini busu kishh pipi dia manyak²! tapi ini bukan baby.. huhuhuhuh

ini bole kira baby ke? ah tak kisahlah. gambar dua tahun lepas kot? tapi aku masih sangat cinta gambar ini hehehe


9. I looooooooove surprises dan seprais yang menjadik itu akan membuat aku hepi v(^_^)v Tapi bukan seprais yang bongok la. Seprais yang best² laaa. Contoh seprais yang bongok adelah apabila seorang lelaki berbual dengan aku tentang masa depan kami, tetibe sejam kendian beliau bagitau yang beliau mau bertunang dengan orang lain T__T dem. Memang terseprais banget! Ini adalah kejadian sebenar.

10. Bila melalui hari yang stress-free. Sangat hepi!~

Nak tag sape eh? Sila perhatikan senarai KRONI di sebelah kanan blog saye ni ye., bawah chat box tu kalau korang tak pasan laa kan.. dan anda yang bertuah adalah seperti berikut :

1. no 6 dalam senarai nama A
2. satu-satunya yang namanya huruf B
3. no 2 dalam senarai nama D
4. no 5 dalam senarai nama D
5. no 1 dalam senarai nama F
6. no 1 dalam senarai nama K
7. no 18 dalam senarai nama K
8. no 4 dalam senarai nama L
9. satu-satunya yang namanya huruf Q
10. orang terakhir dalam senarai nama kroni

Jawab ye. Kalau tak, putus kawan (takot tak) HUAHAHAHAHA.

31 comments:

Jard The Great said...

hehe.. dulu tag-mengetag neh nk bina backlinks.. skang main terjah2 da.. =)

*~ aRaBeLLa ~* said...

cute amat anak buah yu..dah besar nanti kompom ensemmmm..heee..tol tak makcik?ehh kak baby..

Masy said...

jard,
oo ye ke? akak pon tatau ape tujuannye tag2 ni hahahaha

arabella,
aikk tgklah busu dia camne.. lalalala~

Acaii said...

surprise yang bongok tu camne kak? macma penah kena je,kekeke

tunbegia said...

sibbaik nama T takdok kan, kannns ;-P

salamm cik masy masy,

Masy said...

acaii,
kan akak dah bg contoh seprais yg bongok tu.. hehehehe

salam tun,
aikk nak ke? kang encik tun yg malas nk layan kang :p

HEMY said...

aku sedey...sedey sangat...sebab saat kita bersama tak masuk dlm seploh ni..ahhhh~~~ duniaaaa...

(lari perlahan dan menutup muka seraya bersandar di tiang)

GhOsToNe said...

hakhak...
moga owg yg ditag mnjawapnyew...

Masy said...

anul,
hahahaaha.. saat2 kita bersama dlm nomo 13 laaa.. dia tanye 10 je :D

ghostone,
harap2 gitu laaa :) hehehe

farwalis said...

hahah

10 perkara yang saya suka,

dari 1 - 10. MAKAN!

Erina Asmawani said...

hehehe..no 1 tu sgt hepy kan kak ;)
maceh dah wat tag ini..woh..suka baby boy, ni jumpe baby iman kite ni sure lunyai kena tium2 ;p

Masy said...

farwalis,
ahh ko ni.. mkn saje! hahahaah

erina,
sgt² :) aihh.. dah lupe perasaan ade boipren camne. tp mmg klu dpt jmpe, sonok rasa nak lumpat sampai cucur atap hahahahahahah~

meh sini cium sket~

ber_u_wang said...

suka baby yer? bila nak ade baby sendiri? ha ha ha ha..ngape la letak nama berUwang.. dah kena tag..

semut api said...

gua S bukan D..

so.....

Masy said...

ber_u_wang,
bila da kawen nanti bole laa ade anak sndri, itu pon klu ade rejeki mo beranak.. beranak skrg kang org ckp ape plk hahahahaha

semut api,
ni nk kene hukum putus kawan ke ni? takpe2..

didi said...

eh saya ke? xde no ar..hahaha ;)

alaaaa..kene eh..kene pk 10hari la nak bgtau 10 benda yg menggumbirakan hati nih...

salah satunye ialah gumbira rasanya membca n3-n3 akak..hehehe ;p

achik said...

dah lama x main2 tag.. ;)

Masy said...

didi,
yee anda laaaa hahahahha

haimeh? thankss <3

achik,
tu laa kn. achik nk gak ke? sile2 hehehhehehe

Qas Firdaus said...

lama gila kot tak kena tag. sbb tak berapa nak popular kan.

abih skang dah popular ke? hahahaha

Mr PenyuBiru said...

aku ni fobia skit kalu baca entri tag ni. tai seb baik ko tak tag aku.tau takot.haha..

Masy said...

qas,
hahahhahah anggap jelah da popular, bole? :D

penyu,
aku tak takot pon nk tag ko. tp aku kesian kat ko yg takot nk jawab tag :p tgk, baru baca da fobia. klu aku soh jawab gaknye, mau tido kencing mlm 3 hari hahahahaha

Lee Novotny said...

Good for you kalau suka outstation..as for me memang tak suka tak suka tak suka...nak nak NOT my own bed..susah nak tido!!! Lainlah kalau ada orang mari tolong dodoikan! Hiks! :P

noor afzan said...

suka tag..
tapi saya takdepun lam list sebelah nun.
haha~

Masy said...

lee,
i suke suke suke! :) tp klu i sihat la.. klu demam2 sakit soh pegi gak, mmg saje laa hahahah

afzan,
alaa klu nk buat, buat je takde hal punye hehehe

ad3ck said...

kita tak ditag pon ;c.

KAKTINY said...

laaaaahhhhhh... no 18 dalam senarai K tu nama kaktiny ker??..
(cuba buat2 tak perasan..)

ko bukan tak tahu baby, kaktiny dulu FAIL matematik.. pasai tu amik law (sbb law takdak matematik.. kahkahkah)...

putus kawan??.. kalau ko taknak kawan kaktiny.. NO MORE JONIS!!.. (takot tak??).. kehkehkeh..

Masy said...

ad3ck,
ko kan bz nak kawen.. kang akak tag, ko bg alasan bz laa pe laa.. ok ok silelah jawab, ok?

kaktiny,
alaaaaaaaaaaaaaa ape ni ugut2 mana aci HAHAHAHAHAHAHHAHA jawab jugak! tak kire!

saaba said...

hahahaah...dah setel..

Masy said...

yan,
hahaha gud2

k.e.r.i. said...

aku rasa macam aku terkena.
aku kena ke?

Masy said...

keri,
lagi mau tanye ke???? reti kira tak? jawab skrggggg :p