Monday, June 07, 2010

531: Kantuk

Salam..

Tak tau kenapa aku takleh tido malam tadi. Padahal report yang patut aku siapkan, dah almost done dah petang semalam. Patut takde stress. Sebab sikit sangat je pun yang tinggal, 5 m/s je kot - tu pun sebab nak check je. Aku minum kopi? Masa sarapan pagi semalam yelah.

Pukul 2 pagi aku bangkit dari katil, pi cuci rambut. Hahaha. Dengan harapan boleh tido. Ntah la pukul brape aku tido pon tatau T_________________T

Sekarang kepala otak seperti kapas putih yang ringan. Melayang manja dipuput sang bayu, menuju ke selatan tanahair. Mencari cinta yang lama hilang, lalu akan ku pujuk ia kembali untuk terbang bersamaku.. Oh... aku dah mula merepek...~

jangan kejar saye encik katen kendi....~

Laparlah. Jom belanja aku ayam penyet. Oh ye. I've lost another 'kg' dis week. Yeahuuu!! Chaiyookk babyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~

31 comments:

en_me said...

hormon dah sampi batang hidung teww wehhh.. cepat2 kawen nooo.. ekeke

pss: nk ayam penyet, mailar kl (ader bra).. alala

farwalis said...

semalam saya tidak tidur semalaman. entah kenapa. nescafe tarik dan nescafe o ais jahat! benci benci benci!

Masy said...

en_me,
hormon pulak dah.. mandai² je :p

berani je takat dtg KL, tp klu weekdays mmg x brani ah. hahahhaha

caki,
aik.. neskepe plak yg jahat? hahahaha

semutzapi said...

kenapa selatan?

achik said...

turun lagi? jelessssssnyaaaa..

meh saya belanja ayam penyet.. nak sabotaj penurunan akak.. ekekeke.. ;p

Farid said...

minumla tongkat fatimah ok!!!


wakakakaka!!



>>_____________<<

Masy said...

semut api,
ntah, sbb teringat melaka kot. klu selangor nk sebut ape eh? wilayah tengah ke? (tunjuk ajarku sifu)

achik,
sikit je.. tp kira ok la.. bkn senang nk turun ni.. moga2 berkekalan hendaknye hehehe

aaa meh laa meh laaaa

farid,
tongkat fatimah laa plak hahahhahaa sibbaik x suruh minum tongkat basikal :))

Erina Asmawani said...

ala..akak dah kuruih..nak susah tido mlm gak la ngan harapan lost few kg gak..hehehe..

Ps: minum susu sbelum nak tdur mesti senang nak tdo kak ;)

Jard The Great said...

aku smlm pun basuh rambut.. smpi Kl dari kelantan dlm pukul 12 tgh mlm.. dan takleh tido..

waa.. akak mesti da kurus neh.. takyah blanja abc fradoo da.. nnt naik berat.. eekekeke

Mak Su said...

pelik gaks ek..kenapa tak leh tido? mgkn kena minum susu anlene kot... ;)

Masy said...

erina,
takde plak rasa badan cam kurus, same je lg rasanye. kene turun lg 5kg kot br leh nmpk bezanye hehehe

ade gak tpikir tp takde susu plk dlm peti es huhuh

jard,
takleh tdo watpe? online eh. heheehhehe

x kire nak gaaaaaaaaaaaaaakkk

maksu,
tatau la maksu. agaknye kot.. susu anlene pon dah nk abes dah tu uhuhuu

noor afzan said...

eh, asal sama nih..
semalam memang rasa serabut kepala je masa nak tidur.
lepas basuh baru ok..

eh, awak dah kurus la.
kenapa nak turunkan berat badan lagi?

ber_u_wang said...

balik beli cencaluk sebotol

Jantan Keparat said...

kamu belanja okeyh!

fndrocka said...

orang yang tak cukup tido ni sama macam orang tak cukup kasih sayang..hidupnya jadi terhuyung hayang.kui3

Latest Entri : Shahir Si Pencuri

Zareda Norman said...

kak zar pun tak leh tido tapi sebab bertenet malam tadi sampai kol 1.. derhaka punya bini ni.. ahhahah

Masy said...

afzan,
tatau la.. tp mcm ramai gak yg xleh tdo mlm td eh. hehehehe

gambau je nmpk kuros, hakikatnye menakotkan. huhuhuh

ber_u_wang,
balik melaka ka? x blk minggu ni. hehehehhe

JK,
aikk sy plak? hahahaaha

fndrocka,
hahahahahah betul tu!

kak zar,
aikkk x ngantok kaa kak? isk2

HEMY said...

wah..sedang diet kah...bagus2..aku support ko baby...utuhnya support aku seperti support bra

kau akan rasa aku sll menyapot ko..caiyokkk

ymn said...

oo .. practice utk Wcup ??
org pompuan x baek tido lewat² ..

Masy said...

anul,
support bra eh.. cinabeng lu hahaha. pasni ko buat karangan yg btajuk 'saye sehelai support bra'.

demmmmm hahah

yaman,
takde maknenye.. tp tgklah, klu final sok rajin nk tonton, bole jadi gak tu hehehe

Firol said...

bila merepek..madah dia canggih btul

Mr PenyuBiru said...

salah satu cara nak bagi senang tidur adalah memaafkan semua orang sebelum tidur.ni mesti ko tak maafkan aku sebelum tidur ni.tu pasal susah tidur.hehe

Masy said...

firol,
kene selalu merepek la ni baru dpt menghasilkan ayat2 power eh? heheheeh

penyu,
aku tau ko slalu xleh tdo mlm sbb pikirkan kesalahan ko kt aku. don't worry, aku sentiasa memaafkan hahaha

KAKTINY said...

pepagi buta ko basuh rambut?..
lenkali kalau dh time mcm tuh ko tak leh tido.. ko buat solat taubat, pastu solat hajat 12 rakaat.. pastu otomatik ko ngantuk.. percayalah...

dh katanya turun 'kg', yg ko nak melantak ayam penyet pehal.. maunya naik 5 kg plaks.. hihihi...

Mr PenyuBiru said...

setuju ngan kaktiny!!

biasa budak ni.. hee..

Masy said...

kaktiny,
x tpikir plak psl solat taubat dgn hajat. dok tpikir solat tahajud tp sbb x tdo lg xleh la buat. aisey. ok laa lenkali klu terjadi lg, sy buat insyaallah hehehe

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ala... hukhuk~

penyu,
tu utk ko jgk tu penyu! ahahaha

CIKGU ZAM said...

salam, wouu kalau dipanjangkan ckit lagi boleh masuk pertandingan puisi, hahahha. Anyway, have a nice day in your life

kingbinjai said...

main futsal la

Masy said...

salam cikgu zam,
heheh dah lama x buat puisi, skill tumpul sudah :) mekasih ye~

king,
x suke ler main2 bola ni.. x minat. huhuhuhuhu

ad3ck said...

Maknanye tak boleh belanja lah..nnt 'you gain a kg' kan susah ;p.

Masy said...

ad3ck,
eleeh... alasannnn.. :p