Monday, June 14, 2010

534: takde pasal cari pasal

berlima, sorang tukang amek pic. baru halfway dah nak putus nyawa. hadoihh. tu pon sibbaik ade orang bagi kayu buat tongkat, kalau tak.. menongkat guna paruh la aku.


Wiken kali ni macam-macam aktiviti. Sebenarnya start daripada rabu lepas dah penuh aktiviti dah (tetibe aktif semacam). Aku nak cite detail pun malas. Heh.

Sabtu.

Setelah perbincangan melalui email bulat (ganti meja bulat) mencapai kata putus, maka terjadilah gathering family aku dengan jayanya, alhamdulillah.. :) Yeayy sume orang ada, termasuk la aku. Nak cite panjang, maleh. Biasalah makan², BBQ, terjun kolam, tahlil arwah abah. Nak cite takde pic ni tak feel la. Aku tak berapa nak mengamera masa tu, bizi bizi. Tunggu anak buah aku upload, baru la aku cite detail kot.

Kot laa.

Ahad.
Konon nak bangun awal pagi tengok sunrise kat Bukit Brog@. Konon. Aku sebagai orang ketama yang bangun pun masa tu dah 6.20 pagi. Tengok sunrise daripada tingkap toilet jelah. Haha.

Start manjat bukit pukul 9.00 pagi. Ntah ye sharp 9 tu tatau la, aku bukannye pakai jam pun, henpon pun bateri kong. Lebih setengah kendian baru sampai ke 3rd peak. Peak terakhir tu tak kosek ok aku nak naik. Nak naik tu dah laa satu hal, sepanjang jalan tu aku dok pikir cemana laa aku nak turun nanti huhuh. Aku gayat time turun, ade paham? Tu sebab zaman dolu² aku laju je panjat bumbung umah nak betulkan arial tapi berkurun time nak turun huhu.

Berenti tah brape kali eh? Lupe dah. Tapi ade satu point tu terpaksa berenti lama sket sebab tetibe je ade rasa mau pitam T_____________T nampak sangat laaa takde stamina kuikuikui. Apepon tahniah laa kat kami berempat (sorang tercicir kat 2nd peak hehe) yang berjaya tiba jua kat 3rd peak tu dengan segala susah payah. Oh ye Che', aku tak rasa menyesal lagi sebab tak pegi sampai 4th peak tu. Badanku penat, mindaku cerdas.

Hanya ABC saje yang menjadi motivasi untuk aku menuruni bukit secara pantas walaupun lutut dah menggigil² dah ni ha. Masa nak panjat, matiklah ko sebut ade Fahrin kat atas pun aku tak peduli. Kalau betul dia ada kat atas, aku sanggup berenti dan tunggu dia turun untuk bertemu. Mata bertentang mata. Hahaha.

Ok. Pasni sila jangan ajak aku panjat bukit lagi ok (camne nak panjat Gunung Kinabalu ni, hadoih laa baby). Tapi kenapa laa terasa-rasa macam next event ade panjat bukit lagi ni? Ha? Ha?

orang lain hepi sampai ke puncak, aku hepi giler sampai kat bawah. ingatkan kena solat zohor kat atas tu. huhuhuh


Sampai tanah rata (eceh) pukul 11++. Brape plus tu tak surelah sebab on the way nak cari ABC, dah 11.30 pagi. Heh.

Sekian sajelah kisah pengembaraan kami secara ringkas. Penat nak taip. Penat badan. Penat mata, nak tidooo tapi kene keje T____________T

Tata.

16 comments:

farwalis said...

hitam tak kulit tu kak? haha

en_me said...

baru nak terjah this week.. good info blog akak ni, selama me cuma jumpa org citer dah sampai puncak jakk.. aper barang kanns.. ekeke

didi said...

bestnye membuat xtvt sihat cergas ni..lain kali kite gi wall climbing lak nak?? ala kat s.alam tu..apentah namenye..ntah ada lg ntah x..hehe

Masy said...

caki,
kt tangan ade belang sket.. sbb inner x cukup panjang hehehe

en_me,
perli mkn dlm nmpkkkk

didi,
cergas laa sgt.. peha sakit lg ni. wall climbing? bole2. ade lg kat extreme park tu hehe

Mr PenyuBiru said...

semangat ko panjat bukit ek. tapi naper takde gambar kat atas puncak.korang naik separuh je ek.hehe


p/s: psstt..psstt..gambar last tu kantoi perut buncit.ekekek..

Masy said...

penyu,
gmbr tgk kat fesbuklah, malas aku nk letak sume. x smpi atas skali.. kan dah sebut. isk2 baca ke tak ni adoih...

p/s: haa inner gua bergulung la dlm tu huhuhuhuhuh

Mr PenyuBiru said...

aku baca la.tapi biler tengok gambar last ko tu,terus aku lupa semuanya.haha..

matahari said...

Ni praktis nak panjat kinabalu ke?Bagus2...training betul2...jgn jadi cam akak...tangga rumah pun tak larat nak naik...tetiba pi panjat gunung kinabalu...tak sampai 2km...sibuk nak turun ;)

Masy said...

penyu,
ko mmg! hahaha

matahari,
errr nmpk gayanye takde laa kot kak. matiklaaahhhhh penatttttt

Mak Su said...

tadi rasanya dah letak komen dah...huhuhu

adakah komenku hilang di bukit broga?

Erina Asmawani said...

fuiyoo..akak daki gunung..cayalah! Ley join John la camni ;P

Masy said...

maksu,
mungkinkah? :)

erina,
bukit jelah.. matiklah nk ikot si john panjat gunung huhuhuhuhuuh~

KAKTINY said...

kalau family kaktiny buat gathering kena panjat bukit... sungguh kaktiny sanggup tukar adik beradik (dan dan tak mengaku jadi ahli keluarga)... tak kuasa aku weih nk memanjat2 nih.. FAIL!!..

Masy said...

kaktiny,
hahahha kejaaammmm!

achik said...

bestnya panjat bukit.. lenkali ajak la saya skali.. ekeke.. ;p

Masy said...

achik,
eleh syodahlah.. nk ajak jmpe pon bercinta, ni kan plk nk ajak panjat bukit :p weeekkkk~ :))