Wednesday, June 23, 2010

538: Sesekali je..


sesekali jika teringat
tubuh kaku
bibir bisu

mata menumpu

mencari
sesekali jika rindu
tubuh diam

mata pejam
tarik nafas dalam-dalam
mencari
sesekali jika mahu
wajah kaku di mukabuku

atau mungkin di laman yahudi itu
diselak satu persatu
mencari

sesekali jika
teringat

rindu
mahu
mencari..

3.23 pm, 22nd June.

Gua macam ade point untuk bercerita, tapi nafsu untuk menggaul tiap patah perkataan menjadi lauk hidangan karangan sebagai santapan mata langsung takdek. Itu kira mujur laa benda di atas tu tetibe je datang menari shuffle dalam otak gua. Saling bertolak-tolak dengan slide show gambar makanan yang silih berganti menggoda selera. Gangren otak gua kejap.

Dugaan. Gua nak gugel kat mana pasar malam arinie kat Shah Alam jap. Kemudian (later).

# bila puasa ni macam terer plak nak tulis sajak puisi mantera semerah padi bagai. tatau la nak jatuh hukum kagum ke atau keji. hmmmm~

23 comments:

zonaku said...

bagus jugak yer ko posa... bertambah koleksi bahasa indah

ber_u_wang said...

selamat berpuasa..

Masy said...

zona,
tetibe je laa kan hehehheehh

ber_u_wang,
owwhh mekasih :)

ymn said...

i like it.

p/s dulu zmn jd budak asrama klu rindu tepuk bantal 3x n sebut namanya.:)) cuba try .. perhaps

en_me said...

chantek gambar pemandangan saujana mata memandang tewww.. kanns

Masy said...

yaman,
thanks :)

p/s: hmm.. dah tepuk2 bantal lps tu sebut nama, jadi ape eh? huhuh

en_me,
bole laaa.. x berapa menghayati la masa tu.. penat! hahaha

semut api said...

kagum sebab mencipta sajak berstatus keji...hmmm..

farwalis said...

allrite. harini lauk buka kita ialah

telur rebus
nasi dagang
ayam rendang
karipap inti kentang original

air katira. hehe

achik said...

"ku mencari.. ku mencari.."

tiba2 teringat plak lagu shades.. ;p

Masy said...

semut api,
dikagumi walaupun keji? wah.. menarik :)

caki,
karipap dgn air katira tu mcm membakar air liur sajork. wohohoho

achik,
hahahaha tetibe je kan :)

Erina Asmawani said...

haa..kalo bulan pose nanti setiap hari entry akak berpuisi2 :)

Hmm..harini pasar malam bukan kat sek 2o? Kalo x silaplah. Kalo silap.Ampunn ;p

Kekasih cerah mu said...

apa ni baby takde nafsu plak..nak i bogel depan you sambil wat chicken dance??

imagine my 6 pax!! wahahahahaha..ku terasa bitchy dengn komen ini

Masy said...

erina,
tau takpe.. imagine bulan pose nanti mcmana.. haahahahahaha

sek 20.. katne eh? japgi nk gugel la heheh thankss

kekasih cerahku konon :p
ko ni kan! aku pose laaa.. ade plk aku xde selera mkn ayam lps ni hahahahah

Lee Novotny said...

Jiwang benor nampak! :P

baincardin said...

Lama dah Bain x buat eksperimen HDR. Jom layan HDR! ^_^

Masy said...

lee,
takdok laa.. lemau ni takde tenaga hehehe

bain,
HDR? ok ok :)

Mr PenyuBiru said...

petang² cenggini, kalu dapat perkena ubi kayu rebus ngan kopi panas ni,mmg syok abis.pergh!.. hik3..

(nnt aku upload gambar makanan kat fb ek.hik3)

zonaku said...

akhirnya ko buka posa ngan nasik or mee?

yonna said...

indah kan jadi stalker even ada yg menyakitkan? :D

Masy said...

penyu,
hmmmmm mujur aku tak tergoda.. smlm nafsu mkn x brape menggelegak hehehe

zona,
non of it. aku mkn yong taufu. hohehoheho

yonna,
ye betul. wpon lps tu termenung lantas bpikir 'what the hell laa aku tgk mende ni sume'. hmmmmmmmmmm~

Mak Su said...

a beautiful poem :)

di celah lalang kat mana tu?

noorlara said...

mencari biar dengan petunjuk macam memancing kat tempat yg memang ade ikan.....
ooit takkan tak abis utang pose lagik

Masy said...

maksu,
thanks :)

kat bkt broga, semenyih..

kaknoor,
yelah eh..
ni bkn utang pose la kak.. ni pose sunat bln rejab..