Monday, July 05, 2010

542: Seluar Pendek

cilok kat google, tatau sape punye. jangan marah aa..

Salam sume..

Aku ada satu tanggapan dan pandangan yang kurang enak terhadap lelaki yang suka jalan-jalan pakai suar pendek. Takde la tanggapan ko gay ke, otak tak center ke atau apa. Tapi ada satu sisi dalam perasaan aku akan berasa jengkel dan kurang senang. Entah la, aku tak suka. Kalau main bola kaa.. bersukan yang berkaitan dengan pemakaian suar pendek tu, ok la nak tak nak kena la aku terima. Kalau pegi tengok wayang pakai suar pendek, ape cer beb? Tak sejuk ka?

Jom patah balik pergi ke masa silamku. Eceh~

2000, zaman belajar dulu. Masa tu menyewa la, di tempat yang pernah aku perkatakan dulu tapi aku ulanglah sebab takkan sume orang ingat hal ni kan. Menyewa kat rumah kedai. Rumah aku tingkat atas sekali, dan di bawah ada jugak budak² YuAiTiEm menyewa - lelaki semuanya. Nyam nyam. Hahaha.

Kita short formkan cerita, aku akhirnya berkawan la dengan salah sorang jiran di bawah itu. Alone nama dia. Orang Melaka gak, sebaya. Amek mechanical engineering tak silap aku. Kalau nak borak, biasanye dia jengah kepala ikut tingkap umah dia dan panggil je aku. Borak kat situ jelah.

Sampailah suatu malam, tengah aku lipat baju dalam bilik.. tetibe je dengar suara dia memanggil². Dah macam putera panggil Rapunzel plak hah. Aku pun pegi la..

wak, turun minum yok
bila?
sekarang la

Dan aku pun bersiap. Eh.. lupe pulak. Itu merupakan pertama kali aku setuju bila ade lelaki ajak aku kuar minum okeh. Sebelum ni semua aku tolak (cara baik la.. dan bukan sebab aku tak suka kat orang-orang yang ajak tu.. tapi.. err.. takpelah). Dah siap, aku pun turun.. dia pun dah tunggu aku di depan pintu rumahnya.

Eh. Eh. Aku pandang dia atas bawah.

kata tadi nak ajak saya gi minum, tak jadi ke?
jadi la.. saya tengah tunggu awak ni..
dah siap ke?

dah.. jom!

macam ni?
*jari tunjuk atas bawah ke arah suar pendek beliau* macam tak siap je
nape? *pandang suar sendiri* owh.. tak suke eh.. jap jap..

gambarajah yang bersumberkan google di atas menunjukkan contoh kependekan suar yang dipakai oleh kawan saye pada malam kejadian itu ye. sungguh diskasting.

Terus dia masuk. Kurang seminit, dia pun keluar. Ok, seluar dah cukup panjang, tapi berbunga-bunga laa pulak suarnye T____T Haihhh.. takpelah. Daripada pakai suar pendek, kalau dia tukar pakai kain pelikat pun aku tak kisah kot.

Kemudian, sambil minum dia bertanya.

nape awak tak suke saye pakai suar pendek? biaselah lelaki macam ni..
nak pakai, pakai la.. tapi jangan pakai masa kuar dengan saye...

tapi nape eh? nape tak suke suar pendek?
ntah la.. tak berkenan. dok tunjuk bulu kaki merata-rata, ingat lawa nau le tu?


Member gelak besar, macam nak rak :p Lepas malam kejadian, aku tak perlu nak ulang cakap lagi. Mesti dah siap-siap pakai suar panjang. Bagus budak ni, tak payah ulang suara hehe. Tapi ada satu malam, aku terserempak dia kat kedai bawah dengan housemate beliau - dah tentu laa dia pakai suar pendek. Nampak je aku, terus dia datang cepat-cepat, dan berdiri betul² depan mata aku.

awak, jangan pandang bawah tau
Aku senyum. apsal?
saya pakai suar pendek ni. jangan pandang kang awak muntah tengok bulu kaki saye
hahahahahaahah

jangan tau! hehe. pandang saya je, ni - pandang mata je
yelah yelah orang tak pandang bawah :p tapi dah nampak dah tadi..

ala.. sori eh wak.. saye kuar kejap je ni ha nak beli barang sket..

ler.. takpe ler.. asalkan jangan pakai camni dengan saye, dah. itu je
hehehe.. ok ok.. tapi sori gak.. eh baru pasan mata awak bulat cam ikan emas


Hampeh! Hahaha.

Itu dulu la. Sekarang ni takde la pulak aku halau kalau korang pakai suar pendek depan aku. Cumanya memang aku akan pandang muka jelah, takdenye nak tengok ke bawah walaupun sekadar mengerling kasut korang.

Kompem tak ah.

41 comments:

zonaku said...

hehehheehheee.........


maybe aku mmg biasa kot.....
tp ko lagi ramai abang dari aku kan......



mesi abang2 ko sopan santun kannn... xpakai suar pendek.

ber_u_wang said...

he he uncle pun segan pakai seluar pendek kalau keluar rumah..

Masy said...

zona,
aku x biase la.. n tak suke tgk. cam abg2 aku klu dorg pakai suar pendek pon, time bersukan je.. tu pon ade suar tight kat dlm.. brani laa pakai suar pendek, mau bising mak aku hehe.

ber_u_wang,
heheheh simpan pakai kat umah jelah uncle hehe

*~ aRaBeLLa ~* said...

entah aku pon x leh terima la..len la kalo kat pantai ke ,tapi asal tutup lutup la..

Lelaki Ini said...

sy menci pakai seluar pendek pg kuar..
segan kowt!

en_me said...

teringat dulu2 citer benar member me smpi tegur pak arab teww sbb tengok bini dier selubung habis atas bawah, tp pak arab tewww pakai suar kontot jerr jalan2 klcc.. tp pak arab teww selamber bilang, 'kan dia masih tutup aurat nihh'.. ihihi

en_me said...

tp kan nanti kalo ko dh kawen, kalo me nampk ko jalan2 dgn anak2 ko, dgn laki ko pakey suar kontot, me nak tangkap gambar nak masuk dlm blog.. volleee kanns.. ecehh~

nizamsani said...

musim banjir agaknya.

Masy said...

arabella,
mcm sakit mata kan? hadoih..

lelaki ini,
bagus laa klu segan :) gud2..

en_me,
hmmm dorg tu nk ditegur? buang karen je heheheh

aiyohh.. hopefully my asben nanti tak mcm tu laa.. tp klu jmpe mcm tu, nk wat camne huhuhuh

nizamsani,
takkan dalam panggung pon banjir? hehehehhe

Mizzy said...

g movie pakai suar pendek? mmg kebal sejuk.kalis aircon barangkali....
tp ada je amoi pakai hot pants g movie..hebat kan?

**pic kat depan kedai Haji Ismail Group kat pekan Kuah ka tuh? huhu!

Yunus Badawi said...

kiranya fail lah mamat tu nak usha ko gara2 pakai suar pendek.

Aku tak suka pakai suar pendek walaupun di rumah. Lebih rela pakai kain pelekat hehehe

Masy said...

mizzy,
tu arr.. amoi2 ni pakai hot pants yg ade heater dlm tu kaa? i wonder.

*tatau la.. gugel je tu hehe

YB,
tau takpe :D

kire terer laa ikat kain pelikat ni hehehe

zonaku said...

satu laa....
diorg ni aku kagum, kulit tebal tahan sejuk.. pakai suar pendek, hot pants, singlet.... msk panggung wayang.


kalau aku beku kot!

achik said...

saya pun x berkenan.. lagi2 yg pakai tu spesis berbulu lebat.. goliden.. ;p

Masy said...

zona,
tau takpe. kita yg pakai lengkap ni pon rasa nk berguling2 sejuk, dorg leh rileks je huhuh

achik,
hahahaahah tp kan, klu lelaki xde bulu kaki, mcm cacat plak kan? *opssssssssss huehehhehhehe

Super Nia Hana said...

hoh!!
watashi pun tak suka lelaki pakai suar pendek!!

tp dapat lelaki yg satu family berseluar pendek..

tapi jugak!
depan watashi mmg dia takkan pkai suar pendek..

syukur..

er..kita sama la kak..
geli lelaki pakai suar pendek..
sama dgn lelaki tak pakai baju

Shifa said...

kalo bawah lutut xpe.. tp kalo atas lutut mmg xsuka.. xsuka.. xsuka!!

Masy said...

hana,
haiihh nasib badan.. slalu yg kita takmo tu laa yg kita dpt ye? hahaahaha

laki x pakai baju... jap akak pk. klu perut boroi mmg pangkah laa.. tp klu badan nais2 (nice), x kisah kot. kot laaa hahaahhaha

shida,
same here!

Super Nia Hana said...

ekekek..hana maluuuuuuuuuuuuu kalau lelaki tak pakai bajuuuu..muahahah

ad3ck said...

Kat gambo tuh kak tengok kaki dia ke kak tengok apa?

Masy said...

hana,
hahaahahahahaah

ad3ck,
akak tgk smpi ujung pelipat suar dia je T______T

Mak Su said...

maksu pun tak kenan..... rasa macam ada benda tak siap jer....

Erina Asmawani said...

eh akak..baru pasan mata akak bulat bercahaya cam kucing srek.hooho

p/s: kite x bley blah sungguh laki pakai suar pendek paras peha..oh tidak! lagi diskasting tu kak..huhu

Masy said...

maksu,
betul tu! mcm tak siap. hehehehe

erina,
aik... baru pasan ye? hahahaha tgk pic mana la tu agaknye... thanks ;)

p/s: ohhh itu lg laaa gelirssss ok *muntah*

frwls said...

yea dah boleh pakai suar pendek. hehe

oNi said...

mana pegi kawan lelaki tu. awak kawin dgn dia ke cik kotak?

oNi said...

tapi kat umah depan tv. mmg bes pakai suar pendek.

kekadang lebih terasa pengudaraan. wah!

fndrocka said...

lelaki tu suka kat kau ke.atau kau suka kat lelaki tu.macam pakwe makwe pun ada...sweet ja.keh3


aku takde sluar pendek

Masy said...

caki,
cessss.. dok jauh2 hahahahaha

fndrocka,
tatau la pulak lelaki tu suka aku ke tak, tp masa tu aku cam suka je kat dia wahahahahaha

takde? apsal takde?

oNi said...

lelaki lam citer ni ke yg kawin ngan cik kotak?

ke hilang dibawa angin.?

tp kat umah depan tv best pakai suar pendek

AKO @ retna said...

wakakakka adehh....
lawak plak bila masy ckp berbulu tgk bulu kaki laki wkakkaka

adehh..... :-D

tp camne ek klu laki yg kurang bulu tuh? :p

Jard The Great said...

nnt suami tak pakai pape.. lagi diskasting ke? he he he

aNIe said...

Hahahah...masy...anak akak memang suka pakai seluar 3/4 tu...tapi ayah dia pastikan kena bawah lutut...

Firol said...

kalau tutup aurat no hal..tapi kalu tak tutup maknanya dia tahan api nanti kat sana

fndrocka said...

Kontest Hanis & Mira terlambat pergi Exam

Masy said...

kak ret,
kenyataan per heheheheh

errr sy ade kawan lelaki yg hampir tiada bulu kaki. rasa pelik la plak.. kesian dia jadi bahan woo dgn mber2 lain hehehe

jard,
errrmm.. auuuuuumm HAHAHAHAHAHAHAH bengong jard!

kak anie,
klu dlm umah ke xpe kak.. hehehe

firol,
ye betul!~

fndrocka,
entry baru la tu. ok ok ai kaming!

flush said...

lebih afdhal ckp, pakai seluar pendek tu haram hukumnya.. mesti sampai bila2 dia akan ingat..

Masy said...

tonggang terbalik komen aku. sibbaik dpt gak tp mcm ade satu missing. hmmmm xpelah.

flush,
aku nk ckp camtu tp sian la kat dia.. heheheh

yonna said...

ohoooooo. berbedanya kita LOL. yonna sukaaaaaaaaaaaa laki pakai seluar pendek! HAHAHAHHAHAHA. tapi bukan pendek tahap boxer ke apa ok T___T pendek as in melepasi lutut ke. hihi. bab2 bulu kaki tu, dah memang bulu kaki laki mcm tu LOL. so, abaikan la.

tp kalau lepas kawen pun pakai seluar pendek mmg buruk ah

Masy said...

yonna,
hahahhahahaah akak geli ok! geli geli geli

Ahmad Haziq Azlan said...

seluar pendek dalam bilik je
huhu