Wednesday, July 07, 2010

543: Genang


SMS yang aku terima pukul 9.33 pagi semalam aku balas. Dengan genangan airmata.

Sumpah, kata-kata di dalamnya bukan menyakitkan hati. Sedikit pun tidak. Sekadar ucapan selamat pagi yang mendamaikan.

Tapi perasaan jadi sebak.
Mengenang dan memikirkan entah berapa lama keadaan ini akan berlanjutan.
Membayangkan ketiadaan.

Dan airmata kekal bergenangan, langsung tidak jatuh.


* gambar sume cilok kat tumblr. takmo link, malas*

36 comments:

Jard The Great said...

sms dari bekas kekasih?

Nazz@Purple said...

ala xmo sedih2..

ber_u_wang said...

jangan la sedih sedih.. hidup kena ceria baru nampak muda

Masy said...

jard,
eh taklah..

nazz,
ermmm.. insyaallah tak :)

ber_u_wang,
baekk la uncle.. sy slalu ceria per ;) ehehehe

rya said...

Allah.. nape la entry ni buat airmataku bergenang jua.

akak ni tabaik tau pepagi sedihkan org skali.

zonaku said...

hehehheheh....

sabo jer la.......
nk wat camane kannnn.... layankan jer nanges tu.. cuci mata n terapi jiwa..

Masy said...

rya,
aiyaakk maafkan kakak yg naif ini huhuu jgn la sedih huhuuh

zona,
hehehhe tu laaa.. layan jelah :D

en_me said...

kiter kawan kanns.. walopun me dh lamer x sms ko.. ahaha

mamarempit said...

mate mama pun begenang...sbb makan mihun putih yg pedas ngn black pepper....

tk moh sedih2 tau...

frwls said...

betul......memang tersebak

Masy said...

en_me,
yee masih lg... aaaa sedar pon.. eh arinie ari rabu laa en_me. hahahahaa

mama,
aiseyyy pedas sgt ke? hehehhe takde la sedih sgt cuma ape eh.. ntah la :)

caki,
ko pon tersebak2 jugak ke? huuhhu

semut api said...

tunggu sms selamat malam pulak lepas ni... dan esoknya jgn lupa tulis entry lagi..

:)

achik said...

huhuhu..

Masy said...

semut api,
nak tunggu selamat petang, selamat tengahari, selamat jalan.. sume la.. hehehe :)

achik,
huhuhu~

*~ aRaBeLLa ~* said...

2-2 quote tu ade kena mengena dgn gue..tapi sms si dia yg nak masuk 2 tahun tu dah delete sbb konon nak lupakan dia..tapi tak leh gakk.. hmm

Erina Asmawani said...

akak..jgn ar sedey genang2..nanti jangket kat kite (@_@) tgk..kan dah genang jugak nih...huuu..mesti org tu sgt bermakna dlm idup akak

Masy said...

arabella,
ermm.... delete dlm hp bole la.. dlm ati try kalu. huhuhuh

ena,
ohh tidak.. jgnlah jangkit hehehe..

yup. sgt². T______T tatau la dia sedar ke tak T_________T

Mak Su said...

oohh? apa tu?

tak tahu nak cakap apa..... semoga semuanya baik2 sahaja ya masy :), ceria skit

noor afzan said...

sms tu ada kaitan ke dengan ex?
dah2..jangan sesedih lagi..
ceria ok..

haa..
baru sweet =)

Masy said...

maksu,
hehehe.. takde ape maksu. mekasih :)

afzan,
owhh.. takde takde.. heheh

orait, dah ceria dah :) thankss~

oNi said...

if i can turn back time..

sob. sob

Shankly said...

saya masih sayang (sms)

Masy said...

oni,
no regret beb. huhu

yaman,
begitu pulak ye hehe..

oNi said...

Wonder what she doing right now...

me & u, u & me.. need to go on.. huu..

'D

flush said...

ungkapan yg menyentap.. moga tabah selalu..

Masy said...

thanks flush :) tu dia rasa dah bertahun ko x dtg blog aku heheheh

Lelaki Ini said...

edeyhnyew...

s.c.h.u.l.t said...

merindu? :)

sobs

Masy said...

lelaki ini,
uhukss.. sabaulah.. T___T

schult,
hmmm.. hukhuk~

PnConfused said...

aku skang... tgk kartun pon nangis....


:P


lex laa babe!

nizamsani said...

aku selalu dapat sms suruh subscribe 3gp aje.

Masy said...

pnConfused,
aku rileks je.. masa tu je heheh

nizamsani,
mengapa bunyiknye spt sorg yg malang? huehehehehe

d' azali said...

mane tumpahnye sedih dan gembira kalu x ke blog..iye dok?
tapi, hidup d luar sana mesti mau terus maju maa..
gemilang maa...

Masy said...

d azli,
ye betul.. sesekali jelah hehehe kat luar hepi je bagaikan layang2 terputus talinya hahahaha

yonna said...

penyudah dia mungkin jugak menyakitkan hati qu T________T maka biarlah mcm ni.

*sekarang ni yonna dok bajet lelaki yang kakak penah cerita kt yonna dulu*

Masy said...

yonna,
hmmmm..

yg mana laa agaknye eh? tp mebi betul gak. huhuh