Monday, July 12, 2010

545: Kegirangan

pic kredit to Anul ak.a Biskot Jekeb tapi yang ni aku cilok dari Wafa, malas nak edit sendiri hihi~

1. Perjumpaan Geng Memuah!

Sorilah, rasanya aku yang paling lambat bukak cerita gathering geng memuah ni hahaha. Ke... si Keri pon tak buat lagi? Ah.. biarin!

Aku rasa so far ini antara gath geng memuah yang paling berjaya kot. Berjaya untuk aku sebab bila aku sms dan ajak, takde sorang pun yang kata 'alaaaa takleh arrr.. nak balik kampung belek bini (opss haha)' ataupun 'ade kursus seni persembahan silat pulut kat kampung sedara angkat' dan bermacam-macam lagi alasan di luar logika. Best!

Aktiviti berjalan dengan lancar walaupun sangkut-sangkut sket pada awalnya. Ke OU untuk menonton Eclipse. Jangan tanye aku best ke tak cite ni sebab aku tak follow pon cite puntianak chenta ni ha. Sampai sekarang pun aku tak nampak ntah celah mana hensemnye mamat pucat tu. Jekeb tu so-so jelah. Tetap annoying untuk aku. Pesen yang tak reti nak let go, camtulah tu. Bella toksah cakap la gedik cam hape. Asik ajak 'main' je. Mujur iman mamat pucat tu tebal di dada. Aku rasa dia tengah pikir nak convert masuk Islam kot.

Ok. Sambung cite gath.

Lepas nonton, lepak sebentar di OU untuk sesi bergambar. Salah satu picnya adalah di atas sekali itu ya. Hebat bukan? Kemdian nak cari tempat makan sebab aku dengan Zona puasa aritu dan berbuka makan ape eh... Aku makan dorayaki seketul, popcorn dengan cekelat apetah Zona bagi. Heheh. Sebab tatau jalan nak gi William, kitorang pegi jelah ke Uptown Damansara.



Makan. Borak. Gossip. Bongkar. Gelak. Sumelah. Hehehee. Ailebiu ols~ Pastu sambung amek-amak pic dengan betik yang didatangkan khas dari ladang cik Wafa kita. Ai laikee!! Keri juga yang bagus. Orang berebut amek betik, dia berebut nak kotak. Pasni kita sedekah kotak jelah kat dia. Nampak macam ade hobi mengumpul kotak je gayanye tu.

Aku happy. Tak retilah nak tulis ayat syahdu. Sebab sume orang dah tulis ayat syahdu kat blog. Hehehehe (ai maluwwwwww). Nantikan gathering seterusnya selepas ini ya~

2. Jalan-jalan Cari Pasal at Taiping.

Wafa ajak gi Taiping, temankan dia ke kenduri akikah anak member dia. Aku memula on, tapi petang jumaat lepas tetibe kene gastrik amaran kuning (belum merah lagi). Dan pagi tu pon aku macam dah kensel. Pastu tah la apsal, rasa rugi plak. So aku follow jelah. Aku, Jard dan Zona jadi peneman Wafa :)

Gerak lambat. Sampai pun ala-ala. Thanks untuk Kak Mya yang direct jalan via sms hehe. Kitorang merayau² satu Taiping cari hotel (sebab tak booking, hebat kan). Rata-rata penuh lak tu. Yang best. Ada satu hotel lama yang dah abandon laa kitorang gi skodeng. Gila creepy weh. Apsal Majlis Perbandaran Tepeng tak cabot je papan tanda hotel tu? Giler giler. Korang layanlah sekeping gambor yang sempat aku snap dengan jiwa yang kacau.

siap dengan latar langit tu ha.. demmmmmm~

Tapi akhirnya dapat laa jugak hotelnya. Syukur. Lepas rehat-rehat barang sejam dua, kitorang gerak cari makan. Lapau. Gi Doli makan kuey tiaw goreng. Biasa je.. takde la sedap gila-gila tapi takde la tak sedap langsung. Hehe orang Doli jangan mareee.. :)

Kemdian, ke Night Safari ler kite sume. Ok la. Tapi golap bona. Mana yang aku nampak, nampaklah. Tapi sangat kesian kat kucing batu yang share banglo dengan musang pulut. Keciknye la hai habitat korang ni. Muka kucing batu tu pun macam memendam perasaan je. I feel you, adik kucing :(

Pagi, layan bola dalam bilik sambil apdet status kat fb. Hehehe.

Esoknye. Lepas sarapan, siap-siap gi jenjalan. Pi Taman Tasik Tepeng yang hangat diperkatakan untuk sesi posing-posing. Sayangnya tak dapat nak pegi lagi petang tu sebab Tepeng ujan T___T Lepas tu, sambung membuat lawatan War Cemetery, Burmese Pool (sedih woo dapat tengok je tak dapat mandi) dan akhir sekali - Muzium Perak. Hehehe. Sebijik feel-feel tourist ni. Eh silap. Akhir sekali, TESCO Tepeng. Hahahaa.


Kemdian shoot gi kenduri yang tamat acara kemuncak. Layan lauk kambing dengan ayam. Kemdian layan durian plak tepi jalan. Pastu hantar Zonaku ke stesen bas, terus balik. Sampai ke rumah sebelum pukul 8.30 malam. Thankss Wafa yee :)

Arinie aku half day, nak pegi Perlis lak. Hmmm~

semalam encik² kereta leper buat gath kat hotel yang kitorang stay. amek gambau jelah noks. sibbaik bukan selera aku. hmmm~

20 comments:

en_me said...

ammvoiii sonoknyer akak gi taiping ghitewww..

*~ aRaBeLLa ~* said...

makhluk pelik ape yg kak masy dok pose sebelah tu?

Masy said...

en me,
sonok sonok eheheh

arabella,
tengkorak gajah :)

HEMY said...

gambar kat kubur tu..macam tka berapa berhasil utk nampak kurus..mwahahaha

gambar kat pokok tu..aku baca last citer pasal zoo..so aku scroll ingat gamba hewan...upanya gamba ko..mwahahaha

moment said...

thanks kakak temankan wafa'.

''owh GoD!!'' mmg xleh lupa! Huhu

*pic dr blakang tu xltk ke? (lps baca komen hemy )

Masy said...

anul,
aku tau huhuhuuh

kuwang asam! hahahaha

wafa,
sama2.. hehehheheh.

aaaa nanti akak letak heheehe. nk kene dak anul ni! ngehehehehhe

mya said...

hotel apa tu yg scary tu.. menakotkann..

achik said...

bestnya gatheringgggg.. :)

d' azali said...

geng mmuahh?
mcm geng comolot je?

PnConfused said...

ahhh... nyampesslaaaa....



kataku dlm nada jeles....!!!




wehh... dlu2, aku pernah tido hotel tuhhhhh


amacam???? brani tak aku??? sila ckp yeeeee.... :P

Mr PenyuBiru said...

salah satu kete leper yg ko ambik tu bukan kete aku.hehe

frwls said...

kalau tak dapat mandi pun, lompatlah kak. heee

fndrocka said...

aftar all the kecoh2 twilight tu best..aku pun tgklah 1st dgn 2nd movie tu..pastu tak paham gak apa yg bestnya.rasanya biasa jer kut.tapi biasaalah..mungkin ada sesuatu yg org nampak terinspirasi dari crita pontianak tu.

mcm best plak mmuah muahh ni

Mak Su said...

pandai korang berposing :)

eh, amik gamba ngan tengkorak gajah yng penyayang iteww :)

ymn said...

meriah nya idup. xlah bosan.

zonaku said...

hehhehehee.......
aku kul 6 dah sampai rumah dah.....

ko wat 2 in 1 ni.. save bajet ker....


geng memuah mmg best!
n trip tepeng mmg best! scary tul la tempat tu..... aku dah bayang mecam dah ms aku x kasik wafa stop tu..... oh tidak!!!

yonna said...

tasik taiping tu adalah sangat cungggg kan akak? kalau pegi petang2 lg best :D tp syg,dah hujan kan kakak :p hihi.

ai like nama MEMUAH geng tu :p rare!

hanisakura said...

best la twilight saga tu.

anyway, selamt datang ke Perak. :P. Ai org Perak. Tepeng ni tmpt makan. Sy n family slalu suke mkn yong tau fu, laksa Pokok Asam(nama tmpt), n mee udang. x mkn mee udang ker? rugi arr kalo x gi

Masy said...

kak mya,
hotel casuarina.. dekat je dgn tasik tu kan.. huhuhuhuuh

achik,
best2 hehehehhe

d azali,
lebih kurang camtu laa cuma takdelah kitorang comolot ngahahahahah

pnConfused,
klu masa dia masih beroperasi,takde laa aku kagum. try skrg tgk. hahahahaha

penyu,
tau dah :p

Masy said...

caki,
akak pakai heelslah, klu pakai sipar - mebi la. hahahaha

fndrocka,
hmm.. aku kene tgk dgn jiwa la gaknye.. cuma menyelami percintaan dorg. ntah la, x nmpk lg ape yg best. hehehehe

nk join la tu :p

maksu,
takde org, pandai laa.. hehehe

yaman,
ye betul.. ceriakan idopmu :)

zona,
awal tu.. hehehe.. aku buat skali harung sbb malas nk simpan lama2 kang basi.. huhuh

aku pon dah pikir bukan2 weh, takmo ckp je time tu T___T

yonna,
best!! sygnye x dpt posing kayak hindustan kt situ gara2 kehujanan.. huhuhu

yeaaahhh!~ :)

hani,
ye ke? akak x brape 'masuk' cite tu hehe

tak gi pon.. x sempatlah. hehe