Wednesday, July 14, 2010

546: Semalam

pic kredit to Anul. aku suke pic ni jugek! hehe


Semalam di Perlis. Ada quotes menarik untuk aku kongsikan dengan hadirin pembaca sekelian (intonasi Siti Hawa Majid - bukan Sheila Majid ya..)

1. Dalam kereta semalam masa otw balik. Berborak. Kebetulan kami pelawa sorang encik sub con untuk join balik sekali. Dah tu.. Flight dia pukul 10 malam, meeting abes pukul 12 tengahari. Berjambang tu kalau nak tunggu, sorang-sorang lak tu kan.

Masa berborak, terkeluar cerita pasal kawen-kawen ni sume. Rupanya dia pun kawen lambat, 35 tahun baru kawen. Tapi dia ni dalam kategori boleh tahan la rupa paras, baik pun ye. Maka dia pun perturunkan quote ini untuk renungan kami yang bujang - dan selamat beramal kekdahnya.

you kalau nak kawen nanti, make sure pasangan you tu betul-betul tergila-gilakan you

Ok. Patutlah aku tak kawen lagi T______________T


2. Dalam meeting. Encik yang mempengerusikan majlis bercakap. Ada masanya dia akan sebut 'commercial break' bila dia nak melencong cerita benda lain hehe. Tapi ade satu yang dia sebut.

nanti nak cakap pasal pusat petempatan desa ada yang tak tau kat mana, kata 'pusat bini aku taulah kat mana'

Ok. Perut keras tahan gelak. Tapi gelak, sikit-sikit. Aku nak gelak sekarang bole? Ngahahahaahhahahah~

Sekarang aku mengantok. Memula ingat nak sms Mr. Sivaji, nak masuk lambat sket. Tapi takpelah... aku datang jelah macam biasa. Huhu~

Anybody miss me? (soklan test market)

27 comments:

en_me said...

ammvoiii outstation ghitewww..

achik said...

kalau pasangan tu tergila-gilakan kita tapi rasa tak sesuai lantas terpaksa direject.. bagaimanakah?

ok. patut la saya pun x kawen lagi. ;p

Masy said...

en_me,
yaa gittew-gittewww ewwwww

achik,
tau takpe T__T huhuhuhuu

Mizzy said...

ooh... i mish u :P

*~ aRaBeLLa ~* said...

kalo tergila2kan kita tapi tak suke camne?...da la ai ni suka cuci mata..

Masy said...

mizzy,
oh terharunye hueheheheh :) thankss~

arabella,
tu la masalah problemnye tuh.. kadang2 org kata takpe lps kawen leh bcinta..

argghh ckp senang laa.. huhuhuhuuh~

semutzapi said...

blog ni jual apa...(?)

s.c.h.u.l.t said...

camne nak tau pasangan tercrazy dekat kita secara pukal? urgh T.T

Masy said...

semutzapi,
jual orang. hehehe

schult,
bila perhatian yg berlebihan dr dia yg bisa mbuat kita pulak jadi gila - itulah dia. hehehehhehe

Mr PenyuBiru said...

kalu yg tergila-gilakan tu org gila ataupun gila-gila remaja ataupun penjual majalah gila-gila,camne plak? hehe

yonna said...

kakak! kakak nampak sangat gila vogue dalam gambar ni okayyy! hahaha sumpah tak tipu. *kembang la tu*

okay mmg lawak gila pusat bini dia tau kat mana T________________T HAHAHAHHAHA bongok sungguh

Masy said...

penyu,
klu gila2 remaja mesti faizal usin kan? naaaaaaaaaaaaaaaaaak~

yonna,
ehem~ akak maluewwwww ngehehehe

kejam kan? kejam HAHAHAHAHHAHA

ad3ck said...

fewwiiit ala2 Yuna lah ;p.

moment said...

owh patutlah sy juga belum kawen..hehe

ssh la menerima lelaki yg kita xsuka.. Bkn la xsuka.. Just xberkenan je.. mmg cinta boleh dipupuk... Tapiiii~

frwls said...

bila ku terdenganr namaku dipanggil..

dia....

tubuhku....


dia... lalallallaa
*m.nasir kias fansuri

Masy said...

ad3ck,
ngeheheheh takde aa.. lain tuu :D

wafa,
tu lah kan. nk kawen ni bkn mende main2 woo.. sok klu dh kawen n still xde hati gak, camne? uhuhuhuh

caki,
ecehhh nyanyi plaakkk~

baincardin said...

Salam. Jom kita menghayatinya bersama! ^_^

d' azali said...

nak carik jenis yang
tergila-gilakan pusat saya..
boleh?

Masy said...

salam bain,
hayati ape pulak tu...

d'azali,
demmmm.. ade ke? HAHAAHAHAHAAHAA

Mak Su said...

eh wah eh wah ;p

zonaku said...

ok!

Masy said...

maksu,
hahahahahahahha

zona,
aku pon terpaksa meng'ok'kan je huhuhu~

PnConfused said...

hohoho... sampai ke perlis ko menjelajah..


cer singgah penang manjer aku mkn nasik kandaq... heheheh.. :P

Erina Asmawani said...

saya rinduuuuu akak!!!!

Masy said...

pnConfused,
ape nk buat.. koje.. hehehe

aikk.. patut ko yg blanje aku nasik kandaq beratoq tu hehehe

erina,
kakak rindu ena jugek!!!

Jard The Great said...

aku rindu perkataan demmmmmmm yg disebut akak.. ehehehe

Masy said...

jard,
nanti la kita jmpe bila2, akak ckp - jard rekod ok? hehehehhee