Wednesday, August 04, 2010

554: 30 days of TRUTH. and the rest, still - not a lie :)


Jard bagi tugasan la plak. Untuk 30 hari yang tidak semestinya berturutan, aku akan bertindakbalas dengan tugasan beliau iaitu.. Menghasilkan 30 entry, yang membongkar kebenaran berkaitan err.. aku la.

Kalau nak yang berkaitan korang, sila buat di blog memasing. Hehe.

Aku dah perhatikan satu persatu tajuknya. Ada yang ok-ok. Tapi ada juga yang mensentapkan perasaan *sigh* Mungkin ada satu dua tajuk yang terpaksa aku sorokkan realiti sebenar. Kena la aku akui, walau terbuka macamana pun pemikiran / diri aku, masih banyak lagi perkara yang aku prefer untuk simpan sampai la aku tak larat dah nak simpan. Sampai nyanyuk, atau sampai mati - contohnya.

Tapi insyaallah, aku cuba. Sejujur-jujurnya. Mana yang dapatlah ye. Ni senarai tajuk yang disenarai, menunggu untuk dijadikan karangan. Huhu. Cuak la baby camni. Tapi takpe. Baby taf.

Day 01 → Something you hate about yourself.
Day 02 → Something you love about yourself.
Day 03 → Something you have to forgive yourself for.
Day 04 → Something you have to forgive someone for.
Day 05 → Something you hope to do in your life.
Day 06 → Something you hope you never have to do.
Day 07 → Someone who has made your life worth living for.
Day 08 → Someone who made your life hell, or treated you like shit.
Day 09 → Someone you didn’t want to let go, but just drifted.
Day 10 → Someone you need to let go, or wish you didn’t know.
Day 11 → Something people seem to compliment you the most on.
Day 12 → Something you never get compliments on.
Day 13 → A band or artist that has gotten you through some tough ass days. (write a letter.)
Day 14 → A hero that has let you down. (letter)
Day 15 → Something or someone you couldn’t live without, because you’ve tried living without it.
Day 16 → Someone or something you definitely could live without.
Day 17 → A book you’ve read that changed your views on something.
Day 18 → Your views on gay marriage.
Day 19 → What do you think of religion? Or what do you think of politics?
Day 20 → Your views on drugs and alcohol.
Day 21 → (scenario) Your best friend is in a car accident and you two got into a fight an hour before. What do you do?
Day 22 → Something you wish you hadn’t done in your life.
Day 23 → Something you wish you had done in your life.
Day 24 → Make a play list to someone, and explain why you chose all the songs. (Just post the titles and artists and letter)
Day 25 → The reason you believe you’re still alive today.
Day 26 → Have you ever thought about giving up on life? If so, when and why?
Day 27 → What’s the best thing going for you right now?
Day 28 → What if you were pregnant or got someone pregnant, what would you do?
Day 29 → Something you hope to change about yourself. And why.
Day 30 → A letter to yourself, tell yourself EVERYTHING you love about yourself

So mungkin aku akan apdet sesuka ati aku. Mungkin ada masanya, tiap-tiap ari aku update. Tapi tetap akan diselang selikan dengan hal lain jugaklah. Matiklah boring 30 hari nak jawab bende ni je betul tak? Hehe.

Kita BONGKAR! Untuk satu kepastian. Jangan biarkan diri anda diselubungi.. miss you..~

****

Rabu lepas, Mizzy ade tegur kat Twitter - katanya 'nak mintak tolong boleh?'. Aku seperti biasanya seorang yang baik dan caring pun tanyelah nak mintak tolong ape. Dia jawab simple je.

tolong update blog

Tsskkk~ Sabo jelah. Haha. Tapi itu ok la lagi. Sabtu berikutnya. Aku dan Anne ke Stadium Shah Alam, ade warehouse sale daaa. Kat depan stadium, tetibe disapa seorang abang buah - errr abang jual buah-buahan tempatan kat luar stadium. Sambil berhenti menolak troli, dia memandang aku.

awak.. nak mintak tolong sikit boleh tak?
apa dia?
tolong senyum lagi skali macam tadi.. manislah


Dang!!!~ Aku bukan takat senyum je, siap layan ketawa sepam. Hahaha.

aduhhhh.. manisnya. terima kasih ye

Aku ketawa bukan sebab kena puji tu la. Tapi terus teringat pasal permintaan si Mizzy. Sibbaik la abang buah tu tak suruh update blog T______T Nebes ai.

pheewwww~

19 comments:

en_me said...

akak yg fofuler tewww.. ehehe

Masy said...

en_me,
nk buat? silelah... heheheh

Mr PenyuBiru said...

aku pun nak mintak tolong gak aa.

nak mintak tolong ko bacakan 30 tajuk tu utk aku.hehe..

Masy said...

penyu,
aku plk mintak tolong ko.. tolong baca sendiri bole? hahahahaha

Acaii said...

waaaaaaaaaaaaa, tak sabar nak tunggu yang ke 7,8,15,18 ngan 30, hehe..:) good luck kak!!

HEMY said...

ni dah macam tag 30 hari mencari cinta...ahahaaha

ooo..tahun ni baru bayar road tax sendiri ek...best tk bayar sendiri??ahahahaa

Jard The Great said...

akak senyum mmg nmpk cantek sgt.. ikhlas puji neh.. hehehe

Mizzy said...

hahahaha..

ingat citer pasal apa la tadi..

phew... lega den..hahahaa!!

ingat.. just between us :P

achik said...

perghhh.. banyaknya tugasan.. chaiyok! ;p

zonaku said...

selamat mencoba!


ko jgn minta tlg kat aku cam mizzy minta kat ko tau!

~mode jiwang/jiwa kacau ni... kang ada jugak berjurai....~

ber_u_wang said...

ada pon up date

semut api said...

day 4 vs day 28 ... ?

zaidon said...

fuh.. dah siap tajuk untk 30 hari, memang berwawasan :)

frwls said...

phewwwwwwwwwww

KAKTINY said...

kalau kaktiny buat tugasan nih.. sure hari yg ke-31, bukan letter to yourself, tapi "LETTER FROM HR, ASKING YOU TO CHECK BACK THE MEMO REGARDING RESTRICTION FROM MAINTAINING AND DEVELOPING PERSONAL OWN BLOG"!!.. kahkahkah.. (mende lain buleh, blog je takleh.. so, jom layan FB... hahahaha).

yonna said...

kakak,macam best ja soalan2 diaa! hahaha, rasa mcm nak buat tapi takut tak terbuat hahaha. soalan2 menikam kalbu LOL

Masy said...

acaii,
wah wah wah dah ade tajuk feberet la plak, lg nebes ni hahaha

anul,
ko nk buat tak? buat ler. hehehhe

bestttt... rasa cam makan burger daging spesel bestnye. hahaha

jard,
awuuuu... malu ai.. mekasih :) hehe

mizzy,
hahahaahha tau takot :p

Masy said...

achik,
buat ler.. hehehe ye chaiyok utk akak T____T

zona,
alaa baru nk mintak mende yg sama, xleh eh? huhuhuhuhuh

ber_u_wang,
ade.. hehe

semut api,
scary betul soklan2 tu heeheeheh

Masy said...

zaidon,
meh la kita buat sama2 :) hehe

caki,
ha buatlah klu ensem! hahahahha

kaktiny,
leceh betoi la kan. huehehehehh baiikk~

yonna,
alaaa jom la buat... akak pun cuak2 buah dah ni hahaahahah