Monday, August 23, 2010

565: 3 juta je...

cilok kat gugel la, takkan aku nak snap sendiri pic camni kan

Perbualan ni berlaku pada awal tahun aritu. Kisahnya, aku dok berborak dengan housemate aku tu lah. Ye.. walaupun beliau ada masanya annoying, tapi aku takdelah sampai memulaukan dia dari hidup aku. Kalau aku rasa dia annoying, aku ignore jelah. Dengan cara aku. Hehe.

Topik aritu berkisar pasal duit la. Kalau la ade duit banyak tu banyak ni, nak buat ape. Nak beli ape. Dia pun bla bla pasal barang-barang branded idaman dia. Heheh. Biar saja.. Kemdian dia tanya aku.

kalau kak baby dapat duit banyak-banyak, kak baby buat ape?
banyak tu berape banyak? takat 100 je tak dapek nak pikir haha

kata laa 100k. nak buat ape?

apa lagi.. bayar utang la. pitipitien, loan umah, loan kete. yang belen akan dipikirkan kendian hehe


Kebetulan kat tv, ada iklan Super Pawer tu. Tau kan.. mamat yang mintak power kat jin ijau tu, siap up nak power gak untuk bini. Kesian.. punyalah takde energy sampai nak kene tunggu jumpe jin baru ada T____T ape la punye iklan. Hmm.

ni lagi bingai.. ade ke mintak power kat jin. mintak la mende lain isk²
ntah.. kalau kita, mintak duit la kan kak baby?

haa tau takpe!

kalau kak baby jumpa lampu aladin ni kan.. kan dia kata ade 3 permintaan, kak baby nak mintak ape?

kalau ko, ko nak mintak ape?

kalau kita.. 1st nak mintak dia hentikan peperangan kat Gaza bla bla bla kemdian mintak barang branded dengan duit 10 juta ke.. hehe

hehehe.. ni mintak bentikan perang tu bagus dah tu. tapi buat ape pi mintak kat jin. baik ko doa. mende² macam ni mana leh mintak kat jin. Allah kan ada. ni kang jadi syirik plak.


Wah.. sempat lagi aku nak ceramah! Hahahahaha!

haha yelah eh.. abes, kalau kak baby, nak mintak ape? ade 3 permintaan tu
ermm.. banyak nau sampai 3 permintaan. akak mintak satu je kot, yang lain tu pi la bagi orang lain

aikkk... nak mintak duit la tu
dah tu.. mintak duit satu permintaan pun cukup

akak nak mintak berapa?

3 juta sudah..
3 juta je??? ape sikit sangat

akak tak abes cakap lagi laa.. 3 juta tiap-tiap bulan sampai akak mati. HAHAHAHAHA


Kompem jin tu pencen terus!

26 comments:

cHeN@ said...

kiranya xdela tamak sgt akak tu...kalo dia mintak 3 billion ka, 3 trillion ka tiap2 bulan...sah2 jin tu letak jawatan...hehehe

zonaku said...

hihihiiiii...
jin tu pencen pastu keje jadi jaga

Masy said...

chena,
akak tu? akak tu adalah saye ye.. kirenya ai tak tamak la kan.. masih berpada2 lg hehehe

zona,
hahahhaha pasni klu ade org gosok2 lampu tu, mampus dia xmo kuar ;))

citahrudin said...

hah..konpem ICU r jin tu

Super Nia Hana said...

akakak..itu yg terbaek akak!
tiap2 bulan.horait la tuh..kalo minta tiap2 minggu..mahu jin tu kena stroke.

KAKTINY said...

nanti jin tu ckp.. mmg ko dh dpt 3 juta tiap2 bulan poon... tak caya??.. cer kira.. dlm kiraan rupiah.. betul tak.. (pastinya lebih.. hahahaha)..

Masy said...

citah,
sebelum masuk ICU, make sure dah bank in 3 juta tu yee encik jin.. hahaha

hana,
tu laa takleh tamak2.. hahahahah

kaktiny,
tak kisah kak.. janji ade! hahahahah

Ms Minnie said...

hahahaaha.... Aku pernah dengar citer ni secara live.. hahahaha... Jangan lupa aku dalam mimpimu.. :P

Zareda Norman said...

masy
duit banyak banyak pun hati tak senang wat apa... 3 juta setiap bulan, sakit pala dik nak mikir how to spend the money.. ehhehhe

Masy said...

kak ila,
hahahahahaha yaaaa... semua org pun berada di dalam mimpiku.. ;))

kak zar,
how to spend the money? tak sakitlah kak.. hehehehhe.. susah2 sgt, sy bg laa mber2 ke sedara2 ke sorang sejuta hahahahahahah

en_me said...

duit bukanlah segala2nya..

tapi segala2nya nak pakey duit kann..


kanns

achik said...

kalau akak dpt 3 juta.. jgn lupa sedekah skit kat saya ek.. ;p

PnConfused said...

terus resign jadik jin babe.......




hahahahahahah....

Masy said...

en_me,
yaaa.. klu ade yg menafikan, means dia x realistik la... heheheh

achik,
bole2.. 4 bulan sekali akak bagi sejuta, cukup x? hahahahahah

Masy said...

pnConfused,
resgin jadi jin, apply jadi perompak bank pulak hahaha!!

HEMY said...

jin tu takleh pencen zona..sbb tugas dia..dia kena keje 4 keje satu hari nk bayar loan tunaikan hajat masy

frwls said...

kartun tu bijak. haha

Masy said...

anul,
yeahhh.. gud jin.. hahaah

caki,
kan? hehehe

ber_u_wang said...

ini baru betul BER_UWANG..

me3n said...

Ini bukan sekadar tulisan kak, kita jadikannya satu realiti!

Masy said...

ber_u_wang,
hahahahaahha

me3n,
realiti? bak lampu jin tu heheheh~

Mr PenyuBiru said...

mana leh mintak kat jin. Allah kan ada. ni kang jadi syirik plak. hehe

Yunus Badawi said...

3 juta sebulan jin tu pun boleh bankrap. Ko ingat dia tu toyol ke?

Masy said...

penyu,
ah ceramah kat aku plk hahaha

YB,
eh bukan eh? dah tu, sape soh tanye kan. klu dia tanye aku camtu, itu laa jawapan muktamad aku. hahaah

fiddeOmar said...

3 juta rupiah ke sebulan?

Masy said...

fidde,
tak main ahh rupiah.. euro laaa.. hahahahaha