Tuesday, August 24, 2010

567: Day 08 → Someone who made your life hell, or treated you like shit.

cilok kat tumblr. setuju?

Seseorang yang menjadikan hidup kamu neraka, atau melayan kamu seperti najis. Hahaha comel plak bila didairek-transletkan. Hehe.

Ada tak manusia yang melayan aku seperti najis? To be honest, aku pun tak surelah. Ada kot. Itu pun kalau begitulah cara mereka melayan najis. Kerana bagi aku, aku tak pernah pulak pikir macamana nak melayan najis. Perlu ke dilayan? Kot najis kanak-kanak mungkin laa terpaksa gak layan. Kot tak sampai ke sudah kanak-kanak tersebut (dalam hal ni biasanya anak-anak buah aku laa) akan membising soh dicebokkan!

Adakah melayan najis itu bermaksud ko sebenarnya tak teringin nak layan tapi akhirnya terpaksa gak layan sebab tak kuasa? Ataupun maksudnya tidak memberi layanan langsung? Isk isk.. mana boleh weh.. najis pun, kene layan gak. Kalau buat tak tau je nanti busuk laa dunia ni.

Bayangkan kalau Indah Water buat tak tau je dengan najis-najis ni sume, macamana nasib kita sebagai pengguna? Mampukah kita melayan karenah najis tersebut walhal yang menghasilkannye tu memang bukan orang lain melainkan kita jua?


mekasih abang pembentung!

Panjang pulak hujah aku ni.

Secara keseluruhannya. Aku rasa ada kot. Tapi tak perlulah nak difikirkan. Dalam kepala otak aku yang tak berapa bijak ni, ada banyak lagi benda lain yang lebih penting berbanding memikirkan layanan orang terhadap najis.. eh.. maksud aku, layanan seakan najis terhadap aku..

Buat menambahkan low self esteem aku je. Hehehe.

8 dah lepas. 22 more to go. Huhu~

27 comments:

en_me said...

jap.. me first kahh

PnConfused said...

hohhhh.. penat aku baca hujah ko babe....

PnConfused said...

sesuaiiiiiiiiiiiiiii....


WV tadi adalah "meneran.."

apakahhh?? muahahahahha

Masy said...

en me,
yaa bgitulah nmpknye hehe

pnConfused,
itu baru sket.. klu diikutkan, byk lg aku nk ckp tu hahahaahah

ape meneran2 ni?? busuk la ko muahahahah demmmmmmm~

zonaku said...

hujah koooo!!!!!!

aku br kene ngan org y langgar aku semalam. cam celaka!

frwls said...

jangan hisap dadah. itu najis......... *pesanan ikhlas

Masy said...

zona,
aikk sape langgar ko? jap aku pi baca blog ko

caki,
akak isap straw air sirap je.. hehheh mekasih atas keikhlasanmu itu ye

PnConfused said...

zona : tuhlaaaa tak impom aku, kalo x bleh aku tolong "meneran" kat situ..... muahahahahah


ehhh.... tersalah blog plak, tlg jawap kan utk masy

Zareda Norman said...

alah kalau ada yang layan kita like shit tu.. just ignore sebab tak penting pun kan kan kan

Masy said...

pnConfused,
ko buat aku terkeliru dgn kehidupan ini.. wahahaahahhaha

kak zar,
betul betul tu kak :)

achik said...

org yg bagi layanan najis kat akak tu tertekan kot sbb selalu kena layan najis adik2 atau anak2 buah dia.. ;p

citahrudin said...

najis terbahagi kpd 3

-mughallazah
-muhaffafah
-.........

yg ke 3..sila smbg sendirik, aku plg x suka nk sebut ms skulah rendah


aku rs ko mesti tau sbb nya kan kakak sama nama

Masy said...

achik,
bole jadi la.. byk sgt masanye dihabiskan dgn bergelumangan najis.. hehehhehe

adik sama nama,
hahaahhahahahah sibbaik la nama akak ade hurup Y di tengah2nye.. tp kdg2 tu kene gak ah.. demmmmm~

fiddeOmar said...

najis itu busuk. jgn dekat!!!

zonaku said...

uit.. lupakah anda keta aku baru je msk spital keta?????????

Masy said...

fidde,
tp najis tu ade dlm perut kita, camne nk lari? hahaha

zona,
aiyaaaaaaakkkkkkkkkkk........ lupe T______T tskkkkk~ huhuh

HEMY said...

selagi tak kuar dari perut bukan najis..tp tak tau la kalau ko sedut balik lepas kuar...mwahahahahaa


eiiwwwww

Mak Su said...

masy, sikit2 tu biasa ler ek
kita buat bodoh aje ler

Masy said...

anul,
eeeuuwww ko ni kan.. pengkotor betul laaaaa :p

maksu,
itu la.. sikit2 tu kita ignore je hehehe~

Mr PenyuBiru said...

ada dua isu utama dalam entri ni yg sepatutnya ko huraikan. tapi ko hanya huraikan layan najis. mana pergi huraian utk menjadikan hidup kamu neraka.

entri tak lengkap. cikgu bagi kamu markah 50% jer. haha..

ber_u_wang said...

bagaimana kita melayan orang bergitu lah kita dapat layanan..

Masy said...

penyu,
camne nk buat huraian menjadikan hidup aku neraka, takde pengalaman le gi neraka.. soo.. x dapatlah aku nk cite hehehe

ber_u_wang,
mungkin ye mungkin tidak. huhu

Lelaki Ini said...

betul2!
stju sgt2!

kakLuna said...

soalan dia yg sebetulnya ada tak org yg layan ko macam najib?

kalo ada, boleh la pergi monggolia bersama2..

hehehe kontroversi punya jawaban


soal rasa,lidah tak bisa bohong

fndrocka said...

najis pun ada byk jenis...ada mughalazzah...mukafafah dan mutawasitah..eh betul ke ni.

kalau belum ada sapa2 menajiskan dan menerakakan hidup...jadi life so good so far lah kan.

selalunya...diri sndiri yg bikin jahanam
huuu

Masy said...

lelaki ini,
bagus2.. sile klik like hehehe

kak luna,
hahahaahaha terus kona tang politik dah haa.. hehe

fndrocka,
betul la tu.. hehe

ish.. mesti ada punye.. kot tak, sesia laa aku idop 30 tahun ni klu takde org menerakakan dan menajiskan idup aku heh...~

Sierrauniform said...

lawak kak luna kta 'layan cam najib'..kakakaka..tersembur gelak..

citer bab najis ngan orang yg buat hidup kita cam neraka ni mmg bleh bg self esteem kita melingkup..aku setuju..