Wednesday, August 25, 2010

568: selamat bersahur, selamat berbuka puasa..


Gadis Semasa - Yuna

Oh begini rasanya cinta
Berani aku lagukan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat apa yang ada
Di depanmu

Kau mahu perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkanmu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkanmu

Oh aku memang begitu
tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi dirimu

24 comments:

Nazz@Purple said...

lirik yg best..lagu nazz tk penah dgr lagi

rya said...

yuna ni nyanyi lagu yg 'mengena' je kan.. (-_-")

Masy said...

nazz,
lagu pun agak best jugak :)

rya,
tu la pasal.. hehehe. akak tgh suka sgt2 lagu ni :)

zonaku said...

best gak lagunya.. tp lirik ko ada salah sikit la.....


heheheheeeee

citahrudin said...

yeahhhhh!!!

Masy said...

zona,
salah eh? aku pon kopipes.. tak hapal lg hehehe

citah,
yeyeaahhhh!~

PnConfused said...

hari tuh aku de dengar pasal lagu nehh... tapi, lagu neh aku lum dengar lagi... haiiiihhhh

frwls said...

pe lagi kak, nyanyi pastu uplod kat utube. saya akan like!!!


like this!

Masy said...

PnConfused,
aku br donlod satu album Yuna. opsssss ~

Masy said...

caki,
ala.. sori akak tak seberapa la.. tak semasa langsung hehe~

*~ aRaBeLLa ~* said...

x penah dgr lagu ni ..tp lirik mmg kena gitu..

Mr PenyuBiru said...

adeh! jiwang lah plak. bosan aa. tak brutal aa camni!

err...err... takde link nak dunlod ke? ngeee..

Masy said...

arabella,
nanti dgr la.. hehe

penyu,
link? klu ko nak, bak email. aku dah ade dah lagu ni hehe~

Mr PenyuBiru said...

penyubiru [@] gmail dot com aa.takkan tak tau kut emel aku.hehe..

psstt..psstt..jangan bagitau org lain tau aku mintak lagu ni.hehe

HEMY said...

terus dengar kat youtube

Masy said...

penyu,
orait2 janji x bgtau. tp ko dah tulis kat sini, abes la sume org tau. haha

anul,
best best~

fiddeOmar said...

ini lagu cinta remaja!!! pass! :p

ber_u_wang said...

nak kasi kat sape lagu ni?

Live. Love. Laugh. said...

pernah dgr. sedap jugak lagu2 yuna nih. kontroversi pun tak banyak. hihih

ymn said...

aku maybe ketinggalan zmn . but i love lagu pd zmn remaja saya. and honestly lagu lagu dr puak puak nie (indie kononnya) aku tak suka.

Masy said...

ber_u_wang,
kat sape-sape yg suka :)

LLL,
tu la.. awal2 je ade kecoh sket tp ok je kot..

yaman,
aku still suka lagu2 rock kapak, mmg xleh nk buat ape la kan.. tp sesekali lagu2 camni pon aku layan je... ehehehe~

Mak Su said...

masy, nak ke mana?

(sajak yg kat atas tu)

:: cot :: said...

salam singgah ye :)

13may said...

hoh?