Wednesday, September 01, 2010

570: Iftar Yang Beronok-ronok~

Salam sume!

Ahad lepas, aku dan rerakan sekolah dah decide nak berbuka sama-sama. Kat Mid Valley, macam biasalah. Memandangkan salah sorang member tu keje kat situ pehtu kalau nak tunggu dia dapat cuti, alamat raya haji esok laa baru dapat nak berbuka sama-sama T___T Maksud aku, kalau time tu puasa sunatlah. Hehe.

Sementara nak tunggu waktu berbuka (sementara konon..), kami bertiga - pada awalnya bertiga dan kemdiannye berempat - pegi ukur jalan kat Jalan TAR. Sebelum tu, pegi Sogo dulu laa kan. Aku gi KL naik komuter je. Kuaserrr mak nak bawak Fahrin. Ade kang aku ngamok² melayan jem nanti. Oh. First time naik koc wanita. Tapi ade gak mangkuk² jamban berjantina lelaki yang tak paham bahse naik koc tu jugak. Bangang ok. Sile sebarkan ayat aku ni kepada semua lelaki yang naik komuter.

NAK BAGI CADANGAN SKET!!
Pihak KTM boleh tak tolong catkan koc tu kaler pink terus? Takat tampat sticker tu, orang lelaki ni bukan heran pun. Dorang tak pasan punye, encik.. Mata kurang sensitif. Tak percaya? Buktinya. Masa tengok perlawanan bola, mesti kene ulang dua tiga kali bila player tu score, betul tak? Itulah buktinye. Takmo elaborate panjang², gua nak sambung cite lain.

Hari sangat panas, orang sangat ramai, keadaan sangat sesakkk..! Aku letak paper atas kepala camtu pon ade orang ingatkan aku artis, siap mintak otograp lagi T_______T Tapi kan, kipas bateri tu memang buat aku glamer la. Sepanjang jalan adeeee je orang tegur la ape la. Aku pulak mood baik walaupun kepanasan, abes sume aku layan. Mesra alam katanya. Mekasih la Che' sebab bagi pinjam kipas tu, tetibe aku buat macam rete sendiri kan masa tu? Muehehe.

Serius penat masa ni ok. Sikit lagi nak buat aksi terjelir lidah tanda kepenatan. Abes kering air dalam badan, sampaikan nak shishi pon dah takde ape yang nak kuar tsskkkk~ Sipar pon kene beli baru, kaki dah tak mampu nak terima Crocs tu. I wonderlah kaki aku ni nak pakai sipar jenis ape baru dia mencapai tahap keselesaan sempurna? Hmmmm~

Pendekkan cite. Berbuka puasalah kami. Dan sambut sebeday Rozan skali. You such a lucky girl. Dapat adiah best² tuuuu... aku nak gak!!! Besday aku tahun ni... eh.. ade ade. Lupe plak ade dapat adiah hehe. Tapi tabung yang korang bagi tu serius aku tak sengaja pecahkan weh T___T Huhu~ So, tahun depan jangan bagi tabung dah. Bagi duit je ke pun ok. Aku tak kecik ati. Kompem.

Sangat best, dua tiga ronok rasanya! Sekarang nak tunggu gambar daripada Anul plak regarding iftar dengan geng memuah masa malam merdeka aritu!

Aku hepi ni! Hohehohehohe~ (^_^)v

21 comments:

zonaku said...

huuhuuuuuu... letih aku nunggu iftar memuahhss punyer entri...

en_me said...

sonoknyerr uoolss.. kagum kagumm

Masy said...

zona,
kene tunggu pic dr anul baru leh stori huhuh

en_me,
best uolsssss heheheh~

Mak Su said...

kah x3, siap ulang 2 3 kali, apa nak buat, hormonal matter kot, oops!

maksu kalu reunion sekolah, kena buat kat kg, susah kalu buat kat kl, tak relevan depa kata, huhuhu

didi said...

bape ukuran jalan TAR kak? hahahaha~

cite ar qiamulail plak =)..*err, dpt ke sy buat thn ni? huhuhuhu

Masy said...

maksu,
hahah tu lah ;)

rasanye next time akan buat kat melaka kot since ramai gak yg bermastautin kt sane huhuh

didi,
masih sama je ukuran cam tahun2 lepas hahahha

hmm.. ade ke buat qiamullail masalahnye? nk cite kene buat baru boleh. hehe~

frwls said...

perghhh empat ronok kalau makan free kan kak? haha

Mr PenyuBiru said...

gambar 1st tu, dgn spek hitam besor & suratkhabar, dah cam gaya artis keluar mahkamah sebab kantoi tak puasa atau tangkap khalwat. hehe

Masy said...

caki,
pergghhhh berbelas² ronok rasanya hahaahah

penyu,
itu klu kaver muka dgn sokkabau iyelahhh.. saboo jelah aku si penyuk ni tau~ hehe

fiddeOmar said...

wah bestnye berjimba2....lamanya tak pi jalan TAR!! tudung raya tak beli lagi neh!

HEMY said...

cara gak bawak kipas pakai bateri tu..sambung plak sirip dia kasi besar...fuhhh

aku baru ingat nk wat entri lain dulu..hmm hmm.

haahhaha

Masy said...

fidde,
semoga berjaya la klu nak pegi jln TAR tu ye.. jgn lupe pakai topi sawah n kipas. hehehe

anul,
mmg cara.. cara berlauk.

hoih hoih! ni yg aku takot ni T_____T bodo tau (mcm la ape ko nk apdet)~

me3n said...

Mana gambar hasil shopping? Mana?

zonaku said...

anul dah update......
cepatttt laaa.....



dah la sorang pun x bukak citer ni.....
huhuuhuhuhuhuuuu

Masy said...

me3n,
akak x soping pon, jln2 je hehehe

zona,
tak dapek kot.. esok aku gi kuala kangsar. lps tu br dpt apdet. alamak, sempat ke aku nk apdet sblm cuti ni huhuhu T____T

fndrocka said...

duatigaronok ye..mcm takde soping pun..kalau ada soping2 lagilah patlimaronok...

*~ aRaBeLLa ~* said...

ladies koc tu alahai x taw nak cakap ape..stp kali naik je ade je yang "wanita jadian" yang terselit..setuju kalo kaler pink terus jah..mesti dorang jadik segan naik koc pink..jambu kekdahnye..

GRuNGe said...

Wuish, ada koc wanita ke skang? Sumpah aku tak tau. Wakakakaka. Ades, ketinggalan zaman sungguh aku ni. Wei, bila nak berbuka puasa dengan aku? Kalau tak berbuka puasa, sahur pun ok. Wakakakaka.

13may said...

like!

chewah! cam dalam FB plak...hehhe hehhe

selamat hari raya!

d' azali said...

cik kipas...
ingat hilang kemana.
bagus2. nanti kalu dtg melaka ajak sy skali.

Masy said...

fndrocka,
yaaa bole jadi gak tu hehe

arabella,
kan kan kan? tak pun, tambah sensor ke. klu lelaki lalu kat pintu koc wanita tu, bg kejutan letrik kaa.. hahahhaa

grunge,
ko mmg utan.. x baca paper ke hoh? hahaha. buka posa? set time laa ape lg~

13may,
eceh! hehe

selamat ari raya gak!

d'azali,
cik kipas????
ade je ni hehe. sile2 ke melaka~