Monday, September 20, 2010

572: Salam Syawal :)

malas nak edit!

Morning peeps! Am back! :)

Rasanya bulan ramadhan ni laa antara bulan ramadhan yang penuh dugaan untuk aku kot. Siap ade 'kot' plak, macam tak sure eh. Hehe. Tapi takpelah, sumenye yaaa udah berlalu. Makanya hadap sajelah ape yang ada sekarang.

Ketiak aku sakitlah (tetibe). Sekarang ni aku macam nak demam tak demam, daripada raya ke berapa tah aritu lupa plak. Bila cek-cek tubuh badan, eh.. ade bisul kat ketiak (itu pun nak cite, nampak sangat tandus idea). Aku dah sadakallahulazimkan dah bisul tu, tapi sakit lagi la. Malam tadi dok tekan-tekan, macam ade samting je. Macam bengkak ke hape tah hoh. Nebes laa aku dah terbayang yang bukan-bukan huhu.

Ok la cite raya plak.

Kene ke? Raya macam biasa je tapi ade sikit laa luar biasa. Tatau kenapa tahun ni sume abang aku balik beraya kat Sg Udang. Err hampir sume la. Abg Cik plak terpaksa stay umah mertua sebab takde orang nak setelkan keje kat situ. Kalau dia balik, memang full house betul umah gua.

sume sanggup bertahan sampai pukul 11.30 demi laa nak tunggu abg chik sefamili sampai! ni kalau buat aksi lompat, rasanya ramai gak yang bakal kuar frame neh

Malasnye nak cite pasal raya. Sebab raya aku biasa je rasanya. Haha.

Lawak raya paling kejam tahun ni. Pemenangnye jatuh kepada..

..Amat, anak buah yang berbaju pink di pagi raya. malu, tapi akur. haha.

Kisahnya. Hari raya kedua, di rumah yang terakhir laa kiranya petang tu. Aku dok minum, dak Amat layan majalah Rapi ke hape tah tuan umah tu punye. Tetibe je dia hulur majalah tu kat aku.

busu, cer baca ni

Aku amek, tengok tajuknya 'Jangan Merendah Diri' bla bla bla apetah tajuknya. Aku pun bacalah. Sambil dalam otak berfikir, cemana dak Amat ni tau aku ade masalah low self esteem neh? Obvious sangatkah? Aku ade bagitau dia ke? Dia baca blog aku ke? T____T Ok la. Ayat memang gayanya nak boost self esteem tuh. Ok fine huhu. Aku hulur balik majalah kat dia.

busu dah abes baca ke?
dah, apsal?
perasan tak pape?
amendenye..

Amat menyambut majalah yang aku hulur. Sambil mencari patah perkataan.

haa ni dia.. 'walaupun anda bertubuh gempal dan hitam, ini tidak bermaksud bla bla bla'
Aku blur.
Amat pandang aku. 'bertubuh gempal dan hitam' hehehe

Sialan punye budak. Sibbaik aku dah bagi duit raya, kalau tak kompem aku hold sampai raya haji. Demmmmm~

29 comments:

zonaku said...

bab ketiak tu sila p check kat doc yer......


jgn cari pasal!

er... tahniah Amat!

zonaku said...

er.. bestnya famili pic ko tu...............



jeles ai tau! meriah!

Masy said...

zona,
tu laaaa.. meh temankan aku!

meriah meriah heheh :) bile nk blk sini weh!~

citahrudin said...

ntah kakak sama nama nih..
hal-hal aneh kat ketiak mmg kena refer kat dokte..

Kyuubi_85 said...

kena lak ko dgn dia.. haha

Masy said...

adik sama nama,
tu la tu.. sape nk temankan ni, ai nebessssss..

kyuubi_85,
itu la! sabo je laa aku ni huhu~

citahrudin said...

JOMM!!!!

achik said...

hahahampeh punya anak buah.. sian kak baby.. err duit raya utk syaa xde ke? ;p

Erina Asmawani said...

kak..sila pergi cek klinik..jom ena temankan! jgn risau..xde pape tu..tapi kena cek jugak! Jom jom!

Hahhaaha..bengong gila si amat tu. Seb baiklah anak buahku kecik2 lagi..kalo kna dah besar gini mmg asik makan hati jela..

Wuish..meriah tu family akak. Suka tgk warna-warni. Neway, selamat ari raya kak ;)

Masy said...

adik sama nama,
wahhhh jom saje ye :)

achik,
kasik can laa.. slalu akak yg kutuk dia hahahaha. cik awak ni anak buah saye ke? haaaaa.. jawab2 haha

erina,
awuuuuuuuu tatotnye hahaha.. hopefully takde ape laa eh..

haihhh.. takpe2 busu dia sporting, sume tu takat di angin lalu je hehehe

HEMY said...

nahahahahaha!!! gempal dan itam ye..itam2 si tompok manggis...lata mageskar lagi sedap menyanyi

peh..ramai yeeee famili..meriahhhh

Bulan said...

Wakaka...cesss je si Amat tu. :)
apsal akak pun terasa sama gak ni... :)

Masy said...

anul,
cilakak sgt kan? geram aku hahahha

tu blom aku kawen lg tu.. haaaaa hahahaha

bulan,
sabo jelah :)

terasa gak ke? hehe~

zonaku said...

tu dah ada dua peneman tu... g dulu, karang aku balik aku teman kan...

moment said...

klu aku dekat
aku culik dah kakak kat opis bwk gi klinik skrg jugak! huhu

*so warna-warni~ suka2! mmg akn keluar frame..kompom!

Masy said...

zona,
tu teman gi klinik, teman gi muvi? haaaaaa.. balik balik!

wafa,
tu dia nk culik.. plsss jgn culik sayeee.. saye takde duit huhuh (heheh)

ni laa namanya warna warni di aidilfitri :) heheheh~

semut api said...

time tido mesti bersepah2 penuh segenap ceruk rymah..meriah.. !

Zareda Norman said...

sabor ajelah... :-)

Masy said...

semut api,
meriah mmg meriah.. lg meriah sblm raya, umah takde air T____T nangesss hahahahah

kak zar,
tu laa nyeeee :)

ymn said...

hahahaha.
gempal + hitam :P

GRuNGe said...

Wakakaka. Nak tanya, adakah ko dapat soalan maut seperti biasa weis?

Masy said...

yaman,
gelak laa gelak gelak :p huhuh

grunge,
pasal kawen ke? tahun ni mcm xde plak. ajaib bukan? mungkin berkat hari raya yg jatuh pd ari jemaat. hahahahahah

me3n said...

tahun ni xde ye? biar saya tanye,

kak bila lagi?

wahahaahahahaahahaha ;p.

gadisBunga said...

gempal dan hitam? bunyik mcm familiar. ngeee

Masy said...

me3n,
bila-bila masa dr sekarang. amacam, mantap x jawapan? huahahaha

gadisBunga,
waaaaaaaaaaaaaaaaaa

k.e.r.i. said...

Amat memang terbayek!

i like. HAHA

Masy said...

keri,
ko mmg suke kan klu bab kondem2 aku ni. tssskkkk~

Sierrauniform said...

mau dapat sekelepuk atas pale kalo aku laaa..hehehe

Masy said...

rembo,
takpe laaa aku kasik can.. kekecik dulu dah puas aku pukul dia hahahaaha!!