Wednesday, September 22, 2010

574: Day 10 → Someone you need to let go, or wish you didn’t know.

gambau spesel rekues by Abang Chik. ekcely dia siap peluk aku masa ni, tapi anak buah gue fokus tang muka je la plak. penat je posing romentik huhu. disclaimer : muka aku nampak bulat sebab tukang amek gambau malas nak bangun dari kusi. sekian pembelaan diri saye.


Anak buah aku tak upload lagi gambau raya woit. Sibuk nak kawen tu ha, pehtu bila aku kata upload je - sibuk nak edit plaaaak. Tapi ok gak tu. Kang dia upload je gambau aku free hair nanti baru padan muka aku yang comot ni.

Berbalik kepada persoalan di atas. Sesorang yang aku perlu lepaskan, ataupun berharap aku tak kenal dia langsung. Punye la bizi bodi soklan ni eh.

Someone I need to let go. Kita lupekan bab cintan-cintan dalam persoalan kali ni.

Aku rasa, aku perlu melepaskan semua kawan yang dah meronta-ronta minta dilepaskan daripada ikatan persahabatan antara kitorang. Yang mintak laa. Yang takmo, dok sini dendiam. Jangan nak buat perangai plak eh, I'll whip you if you misbehave. Haha. Tapi aku dah lama lepaskan pun. Orang dah terhegeh-hegeh nak blah, jangan la ko menari-nari depan dia. Ingat kelakau ke? Heh.

Datang tak dijemput, pergi tak dihalau. Ke dihalang? Tak kisahlah. Itu konsepnya.

..or wish you didn’t know. Walaupun begitu. Tidak la pulak aku berharap aku tak kenal dorang langsung. Takde la plak setakat ni. Cuba kita pikir daripada sudut nan cerah iaitu bright side. Kalau kita tak kenal si A, cemana nak kenal si B, C dan D? Ataupun, kalau tak try rasa buah durian, cemana nak tau durian tu sedap ke tak? Kirenye.. semua benda yang datang dan pergi ada sebab musababnya. Only God Knows Why bak kata Kid Rock.

Rugi ka untung ka, itu pun tak payahlah nak pikir-pikir sangat. Baik aku fokus pada ketiak aku ni. Eh. Cakap pasal ketiak. Bila tah nak pegi klinik ni. Demam macam dah ok kot. Tekak je semedang kering semacam, suhu badan so far so good. So close I don't know yet.

10 dah lepas. 20 more to go. Ade yang aku buat entry lain lepas ni kang hahahaha~

20 comments:

HEMY said...

kih kih..meh la try aku..mana nk tau manis tak madu

lariiiiii

zonaku said...

heeeeppppppppppppppp!!!!!!!!!!! kemain anul tu kannnnn.. x nyempat aku komen, dia bantai dulu..




er...... sila g klinik or better still spital trs!

Masy said...

anul,
klu aku nk try bmadu pon bkn dgn ko oit hahaha

zona,
sebat montot dia! hahahaha

aku tunggu ko balik sini!

frwls said...

i wish i dunno KFC.

haih~~~~~

Mak Su said...

rotan pari ker?

Masy said...

caki,
eh.. x menyesal ke klu x kenal? rugi2 woooooooo

maksu,
yeapp.. cemeti namanya maksu heheh~

Lelaki Ini said...

sgt2 setju..
dh diew nk pg..
wtpe kte terhegeh2 lagi..
kan2???

en_me said...

ghitewww..

Masy said...

lelaki ini,
yeasss... tau takpe hehehe

en_me,
dah apdet blog?

Sierrauniform said...

cek suhu badan pulak dr ketiak, dahi dah cukup..sudin..sudin...ahahaa

Mr PenyuBiru said...

laa...mati² aku ingatkan perempuan dalam gambar tu Wafa, rupanya ko. hik3..

Masy said...

rembo,
hahahaha

penyu,
adekah maksud ko wajah kitorang seiras? ehem ehem wafaaaaa baca niiii hehehe~

Mr PenyuBiru said...

err..maksud aku muka ko dah nampak mo.. err..takpelah. err..selamat hari raya maaf zahir batin yer. dan wafa juga. hihi..larikss!

Super Nia Hana said...

"Datang tak dijemput, pergi tak dihalau. Ke dihalang? "

mcm slogan filem citer seram plak

Masy said...

penyu,
haaaaaa aku x kisah ko kutuk aku.. tp kang klu org lain yg terasa, ko jawab laa sendiri ye.. hehehe

hana,
yeahh.. pelakon utama filim tsebut: faizal husin, fahrin ahmad, remy ishak, hasnol rahmat, sofi jikan dll.

takde heroin. sekian. hahaahah

gadisBunga said...

huhu...tetibe berjangkit emosi kat kite yg membacanya, wuuu~

❀aRaBeLLa❀ said...

Kalau kita tak kenal si A, cemana nak kenal si B, C dan D?


Setujuuuu!

Masy said...

gadisBunga,
aik.. jgn begitu donk.. :) hehehe

arabella,
yeah.. betul kan.. :) hehe~

semut api said...

...biar ramai kawan..

Masy said...

semut api,
tak ramai tp berkualiti pun ok jgk..~