Monday, September 27, 2010

577: Entry Terpaksa-Tamak

Poster design by KRU Studios


1. Nonton Filim

Dah tengok Magika sabtu aritu dengan aunty Fafa. Lepas dah ajak, baru terfikir dan tertanya, adakah beliau menonton cite Melayu? Aisey.. aku ni main ajak je, tak pikir plak. Tapi Wafa siap booking segala, aku anggap dia tengoklah. Rupanya memang tak. Haha. Sorilah ye :)

Overall. Aku suka je cite ni (sape nak baca review yang terbalik leh pi baca kat blog Yonna. haha). Mebi sebab aku pegi dengan zero expectation kot. Aku tau filem muzikal macamana, aku dah tengok lakonan Mawi macamana. Jadi.. takmo berharap lebih². Hehe.

Mujur tak mengecewakan. Bab nyanyi-nyanyi tu biasalah.. ade jugak part yang aku rasa tak perlu pun nak menyanyi (ape kes nak gaduh tapi lawan nyanyi? sibbaik tak buat pertandingan karaoke T__T). Aku rasa watak yang paling lawak dalam ini gambar adalah watak Norman Hakim dengan Nabil. Sampai sekarang ni masih lagi boleh gelak HAHAHAHAHHAHA bongok betoi laa Norman Hakim dalam cerita ni. Pakcik Sabri Yunus apa kurangnya. 5 Hang tu pon. Ape lagi? Hehe.

Oh ye. Memang ramai artis yang terlibat sebab setiap watak cuma ambil portion dua tiga minit je. Akan lama sket kalau watak tu ade menyanyi. Kau akan dapat tengok Diana Danielle dengan Mawi je yang lama pun. Eh.. Lakonan si Diana kali ni aku macam tak berapa berkenan je. Tak berkenan, bukan tak suke ye. Macam over acting plak. Tapi takpelah.. ape-ape pon ko tetap comel dek non.

Sekian part 1.

2. Open-House di Rumah Senior

Semalam. Pegi Putrajaya, open house di rumah salah seorang senior aku masa zaman sekolah dulu. Hoho. Giler.. dah 16 tahun tak jumpe dorang ni weh!
poster design by Masy Studio. hahaha~

Aku dengan Chet (yang sebelah aku tu) satu batch la. Kakak dua orang tu je yang pangkat KAKAK ok. Ada sorang lagi member kitorang sebenarnya. Dak Rozan and tuneng. Tapi dia dah mintak diri ade open house lain. So.. takde la dalam ini gambar.

Sebenarnya kan. Patut-patut aku dengan Chet dah berambus lebih kurang pukul 5 gitu laa. Tapi demi nak menunggu Kak Aton dengan dak Kurita ni ha, menunggu le akan kami. Sibbaik laa dah ditunggu tu tiba jugak. Dibuatnya tak sampai-sampai, rasanya ade jugak yang kene delete daripada friendlist fb aku nanti. Hahaha takot tak main ugut guna fb? Hehe.

Apsal la anak ko suka kerut-kerut camtu Kurita? Banyak nak hal dunia akhirat dia dok pikir agaknya. Aku pangku tu sebab nak merasa berat badan budak tu. Eh.. ringan je walaupun bulat. Ke aku yang berat sampai takleh rasa keberatan budak Uzma ni? T____T Tssskkkkk~

Sekian jelah. Malas nak cite panjang-panjang.

3. Out Station!

Kejap lagi aku akan bergerak ke Kuala Kangsar. Gi site. Aku suke! Akan berada di sana sampai hari rabu.

Dah laaa kondisi kulit muka aku berada di tahap antara terburuk ni. Time ni laa jerawat sebesau penumbuk 20 ekor semut terkeluar kat muka, time ni laaaa bibir nak kering mengelupas laksana dataran kontang. Ni sume kalau dibawak pegi menyusuri sungai nanti, ada harapan muka aku jadi 10 kali ganda buruk neh! Dah laaa ari Jumaat & Sabtu ni ade kenduri T____T

Sudahlah. Aku kecewa dengan kehidupanku (eceh!). Jangan rindu aku. Nanti bulu mata aku gugurrrrrr, lagi buruk la muka aku weh! Rindu sikit-sikit sudeh :) hehe~

Chiao!

32 comments:

zonaku said...

huhuuuuuuu.........



ko curang!!!!!! daku mencari partner tgk wayang kat sini... ko sesedap rasa menduakan aku.... ngan aunty fafa lak tu....



kijammmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masy said...

zona,
tu laaaaa aku kata balik sini cepat, ko degil! hahahaahahaha!!~

zonaku said...

waaaaaaaaaaa......................



kiciwanya akuuuu........ ko curang yang kijammmmmmmm!!!!!!!!!!

Masy said...

balik sini cepat laaaaaaaaaaaaaaaa aku cakap! degil degil! aku dah kata, hubungan jarak jauh ni susah! ko degil!

hahahahhahaahaahahah

gadisBunga said...

ok. bab magika dgn open house tu guwe suke sebab takde kene mengena dgn keje. huhu

zonaku said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........................................................



kata aku degil!!!!!!!!!!!


bencik~~

aku nk rindu ko byk2... biar gugur abes bulu mata ko... biar ko buruk!
padan muka! pastu dah x der org nk tgk wayang ngan ko dah....


muahahahhahahahahaaaaaaaa!!!!!*gelak jahat*

Lelaki Ini said...

ak pn ade wat review filem magika..
rajin pg lew tgk...

Nazz@Purple said...

best sgt ke magika tu..kene tgk jgk ni..

Masy said...

gadisBunga,
ooo pasal tu je ke? hahahahaha

zona,
kuwang hajo!! hahahahahhaha takpe laaa.. gugur nanti aku pki bulu mata pelesu plakssss.. ngahahahah

lelaki ini,
orait.. akan ke sana japgi :)

nazz,
sangat tu x sure laa.. tp ok laa.. try tgk sepam, pastu review eh :)

yonna said...

yonna rasa yonna mmg tak berkenan lah genre muzikal ni. bosan nak mati. paling takleh blah masa lagu dia nak lawan dengan M nasir tu! HAHAHAHAHHA yonna gelak gila okeh!!! nak lawan pun mau nyanyi ka? dok la ulang ayat yg sama 10 minit! grrr.

DD punya suara watak tu over, tapi dia punya body language tu tak. dats y nampak mcm kureengggg. nampak biasa sgt lakonan dia.

i hate mawi. sekian. rasanya kalau norman jadi badang masuk jugak hahaha

zonaku said...

muahahahahahahahaaa......
pe kelas bulu mata palsu weiiii...... dok tetengah keje kat site kalu.. or berkejar sana sini....


tanggal karanggggg...

Masy said...

yonna,
hahahahaahhaah tau takpe. tp paling lemas ms mawi nk lawan ziana zain. hoihhhhh korang bertumbuk je bole x? hahahaha

akak dr smlm pikir sape yg elok nk ubuh kat tmpat mawi tu. norman hakim x best laa nk nyanyi. letak sape eh?

zona,
eleeeh jelesssssss ahahaahah~

Zareda Norman said...

masy
jangan kudukut.. pi buat facial cepat.. hehehheh

zonaku said...

bulu mata ai ori tauuuuu.......


zarina: biar dia burukssss.....



muahhahaahaahaaa........*gelak jahat lagi*

frwls said...

betulke bulu mata gugur ada orang rindu?


huhu..bulu mata aku jarang gugur....................

noor afzan said...

aiseyh..
takbest eh magika..
alerr..baru nak pi tgk.

Mak Su said...

jaga diri bebaik ek....

anak maksu dah tgk magika, best katanya, ni yg wat maksu nak gi plaks ni, nk tgk awang tersalah melembing, hahaha

Erina Asmawani said...

hahahha..klaka bace komen kak zona dalam ni..tapi sokong gak..nak rindu kak masy banyak2..biar bulu mata die die sume gugur..ngan bulu kening sekali..biar muka kak masy tak comel da..biar takde org nak tgk wayang ngan dia. Tula..sape suh jahat lupa ena ngan kak zona.uhuk (terkilan sampai sekarang sebenarnya)hehehe..tadelah..memain je ;p

moment said...

kak baaabbbbyyyyy!~

dun worry, wlu akak buruk cmna pun, dek kerna keguguran bulu mata, ku tetap sudi tgk movie ngan akak!

*hugs & kissessss*

HEMY said...

amboi moment..ngn aku tknak??ekekeekkee

kalau aku?? bli tiket sendiri mmg tak laaaaa

zonaku said...

ena, wafa telah buat kejahatan pada kita.....




mari kita rindukan dia jugak so bulu mata diapun jatuh abes gakkk...... ngan bulu kening skali......



muahahahhahaahahhahaaaa....... *gelak jahat lagi*

Mr PenyuBiru said...

aku nak bawak anak² aku tgk magika tu, tapi aku tak yakin ngan Qariena la. takut dia nangis.sebab dia takut dgn bunyi kuat.bunyi mercun pun dia takut.tapi kalu ko sudi jaga anak aku kat luar panggung tu cantik juga.hehe..

Jard The Great said...

warghh.. mixed views on seeing magika ke tak. hurmmmm

d' azali said...

rindu serindu2nya.... "zamani"

en_me said...

ammvoiii jauhnyer akak outstation tewww.. ahaks

zino said...

selamat hari raya dan selamat ber outstation hehe

k.e.r.i. said...

hi hengok hayang hak hajak!

hahahaha.

hafidz said...

macam terbaek jer citer magika nih

Masy said...

kak zar,
tunggu dpt bonus. huhu

zona,
sibbaik bulu mate gugur satu jeeeee weh hahahahhhaha

caki,
org kata laa, klu org tipu - akak pun tipu hehehe

afzan,
aikkk sape kata x best? best laaa..

maksu,
HAHAHAHAAHAH gi la tgk maksu :)

ena,
olololo.. ampunnn tuanku... huhuhuh..nanti kita tgk lg eh. ai x kisah nk tgk lg skali :) especially klu si anul yg kasik tiket free. i likeeeeeeeee~ kan anul kan kan? hihihihihiih

wafa,
yeayyyyyy thanksss aunty fafa! XOXO kata bdk2 skrg hihih

anul,
spt di komenku pd erina. hehe

penyu,
ko mcm la x biasa kan.. amek laa cuti sama2, anak letak kat nursery. itu pun nk kene ajau ke.. HAHAHAHAHHA

jard,
klu akak, baik gi tgk n nilai sendiri. klu takut rugi, tunggu DVD la. hehehehe

d'azali,
bkn lagu Spoon ke?

en_me,
tidaklah jauh mana pun... :D

abah angkatku zino,
selamat hari raya jgk :)

keri,
blah laaa woi!!!!!

hafidz,
cite Magika best! pi la tgk!

fndrocka said...

filem2 muzikal ni aku memg rasa berat..kalau pesen lagu2 rock..ada faizal tahir..ada amy search.ada awie..ada azlan the typewriter..baru aku semnagat.

Masy said...

fnrocka,
ko kene tgk cite Rock jelah klu gtu. tp tu bkn filem muzikal. hehehehe~

Super Nia Hana said...

kalo tgk magika ni..leh ilang stress ke///lagi stress...

watashi tgk adnan sempit pun tak suka.tp memerlukan hiburan sementara skang