Friday, October 08, 2010

582: Puji-Pujian (Day 11 & Day 12)

Nak sambung entry jawab-jawab soklan tu. Ingatkah? Aku siap print senarai tuuuu sebab tak kuaser nak korek yang awal² pasal soklan ni sume. Heh. Aku rangkumkan soklan untuk 2 hari laa eh. Kalau nak buat satu-satu, ntah bila laa baru nak abes mende ni sume. Kuaser mak.

Ok kita mulakan sekarang.

Day 11 --> Something people seem to compliment you the most on.

Ni secara fizikal ke ape? Kalau fizikal, ada dua laa yang aku rasa biasa sangat kedengaran. Iaitu..

bulu mata : pujian tentang bulu mata aku yang panjang melentik ni dah biasa aku dengar sejak aku belum mumayyiz lagi. so.. kalau ade orang puji dengan harapan nak buat aku rasa riak ke atau nak guna modal tu untuk usha aku je, maaf cakaplah.. dengan rendah diri aku nak bagitau, aku dah tak rasa pape dah bila orang puji bulu mata aku. hahahahah immune sudah bak kata doktor. cumanya segan la kadang-kadang. yelah, sorang je yang puji, yang lain pakat belek bulu mata aku.

segan ai tau *wajah bertukar merah kehitaman* hihihihi

tapi terima kasih sebab puji :) ingat, segala puji-pujian hanya untuk Allah. tetibe cas alim lak. hihih~

kulit muka : aaaa... ramai yang notice kulit muka aku takde jerawat. tapi bukanlah sampai tak pernah ada, tapi tersangatlah jarang nak ada. 1st time kulit muka aku dihinggapi jerawat adalah masa aku dah masuk U. ha kalau nak tengok sekarang, ni tengah ada jerawat seketol kat muka, tapi tinggal tanda jelah. huhu~

sila jangan tanya aku pakai produk apa sebab secara jujurnya, aku tak setia dengan mana-mana produk pun. pencuci muka aku memang selalu bertukar-tukar hehe. cumanya kalau aku nak beli, aku akan make sure yang produk tu sesuai untuk kulitku yang kering laksana dataran kontang ini. logiknya, sebab kulit muka aku kering la jerawat susah nak mampir.

dan.. to be truth, zaman sekolah dulu aku cuci muka guna sabun buku je. sabun yang sental badan, sabun tu laa aku guna sental muka aku balik. ngahahahahaaha.


Day 12 --> Something you never get compliments on

Mana nak tau. Dah orang tak penah puji. Lagipun ade ke keje aku nak pikir amende orang tak penah puji aku? Hahaha

Eh eh tapi ade. Orang tak pernah puji aku putih. Sebab memang aku tak putih. Kulit mocha macam ni hanya Alien Workshop yang nak kena buang planet je akan kata aku putih.

Sekian..~

satu gambar untuk semua jawapan bagi soklan-soklan di atas (bulu mate, kulit muka yang takde jerawat dan tidak putih jua). oh ye. budak seblah aku tu budak praktikal. jadi sila jangan speku, aku luku kang~

27 comments:

citahrudin said...

mocha = tinted

buleh?

en_me said...

lentiknyerr bulu mata akak tewww.. ammvoiii

Masy said...

adik sama nama,
bole gak tp kene tau brape persen kegelapannye. hehe

en_me,
amvoiiiiiii... ade org lain yg lg lentik bulu matanye la en me.. heheh

zonaku said...

hehehheee..... aku x der la nk speku.... aku ingat anak buah ko lagi... maklumla musim raya kan ker byk pic ngan anak buah

me3n said...

sejak bila kenal budak praktikal tuh? ehehehe nak speku jugak!



err speku tuh ape? ;p.

Masy said...

zona,
hehehe tp mmg dia baya2 anak buah aku yg kawen tu pon. heeh

ad3ck,
sejak dia praktikal kat opis akak la.. speku tu mcm spek-ku. spek itu aku yg pnya. hahaah~

HEMY said...

pes, aku mmg tak penah nmpk 2 kelebihan tu ye...

seken, yg kekurangan tu aku nmpk..ahaha..tp kalau aku ckp "masy, ko nampak gelap ari ni"..itu pujian wokeh

yg sll aku nmpk boobs je..haa..jgn nk kata aku miang..mulus pn kata cmtu..tanya mulus...

ahahahahahahahaha..

Masy said...

bongok ah ko! hahahaahhahha

Anonymous said...

erm..tp hensem jugak kan mamat seblah ko tu..sapa nama dia? :D

ann

zonaku said...

anul sungguh bengong!

❀aRaBeLLa❀ said...

hemy punye komen macam haram..hahahaha...

achik said...

jelesnya ngan kulit muka akak.. muka saya ni, x penat2 produce jerawat.. huhuhu..

tapi nak sedapkan hati kalau ada org tegur, saya kata muka saya x sesuai ngan cuaca panas.. maybe kalau pindah negara bercuaca sejuk baru ok kot.. ngehngehngeh.. ;p

Masy said...

ann,
tu bdak kecik laa... ko ni bdk kecik pon nak. hahahahha

zona, bella,
plsss jgn layan beliau. ngahahahahah

achik,
tp kan.. org yg kulit berminyak ni, muka lmbt tua. kulit kering cepat berkedut. kulit berminyak lambat sket. so.. bersyukurlah apa adanya ye :)

Mr PenyuBiru said...

bentuk muka ko sama aa ngan budak praktikal tu. kata org kalu bentuk muka sama panjang jodoh.hehe

Anonymous said...

dak kecikla best! wat adek angkat.leh buli lite-lite. aku mana ada adik lelaki. lain la ko..abang2 berselerakan.hahhahaah!

Masy said...

penyu,
yaa udah2 la tu nk memasang2kan aku dgn bdk2. hahaha

ann,
ooo adik angkat eh.. nanti aku bgtau nama dia kat fesbuk eh.. ko add dia kat situ. ngeheheehheheheheh

frwls said...

gambar tuuuuuu~

rare

z@r@ z@y@nee said...
This comment has been removed by the author.
gadisBunga said...

wiwit! bagi la petua bulu mata lentik. wuwuwu

GRuNGe said...

Ades, bulu mata ke? Bukan tang peha ke Masy? Wakakakaka.

Zareda Norman said...

high cheeks gitu

PnConfused said...

xyahlaa speku2 weh...xbek...




tp kan... ko de kontek number dia?? *blink*

zino said...

tumpang lalu je lah .. hehe

Akim said...

hey masy. awak masih ingat sama aku?

Masy said...

caki,
mmg rare. huehehehe

gadisBunga,
xde petua ler. ini mmg natural beauty (beauty la sgt. hahaha)

grunge,
tu bkn compliment laaaaa sengaal :p

kak zar,
time senyum je. hehehe

pnConfused,
aikkkk ko pon nk try gak??? hahaha

abah angkatku zino,
sile sile.. lalu kt sini x kene byr tol :D

akim,
mcm biasa laaa nama nii.. hehehe

fndrocka said...

Bulu mata kau boleh buat mengorat tu.aku org selalu puji. ..Aaaaaaahhh...cis takde org puji aku.

Masy said...

fndrocka,
tgk keadaan la. tp aku mmg x reti guna, sadissss... aik xde org puji ko? patut laa asik puji diri sndiri je muahahahaha