Monday, November 08, 2010

593: Stwes. selagi tak jumpe, stwesss~

Salam sume!!!!!

blogger-emoticon.blogspot.com

Pagi tadi, betul-betul kat muka pintu gate Smart Tag tu - baru aku perasan yang smart tag dalam kete tu takde kad! Kalau korang jadi aku, tak ke ko rasa macam nak terajang perut orang? Memandangkan hanya perut aku je yang available dalam kete pagi tadi, macam susah pulak nak terajang perut sendiri. Lagipun dah ade rasa macam nak menetas ni, bahaya kalau ditendang-tendang. Panjang pulak cerita nanti.

Haihhhhhhh.... aku paling benci kalau kebiasaan aku dikacau ganggu. Pantang Tok Monyet aku! Kalau aku dah biasa letak kat sini, boleh tak tangan tu jangan miang buluh pegi alih-alih? Kalau nak alih pun, jangan sampai menyusahkan aku nak trace balik mende tu ada kat mana. 3 bijik tol aku nak kene tempuh pagi-pagi weh.

Sejak bila plak kat Shah Alam ada tol?

Sebenarnya. Esok, genaplah seminggu aku berulang alik dari Keramat ke Shah Alam. Ni laa cadangnya nak cerita - apa, kenapa, bagaimana, berapa dan mengapa aku tetibe tershampak ke sanun. Tapi mood gua dah spoil neh, terus takde rasa nak cerita.

blogger-emoticon.blogspot.com

Teringat rumah Shah Alam.

Macamana laa keadaan rumah aku tu? Sampah buang ke tak agaknya. Sapu rumah ke tak agaknya. Mop ke. Sampah kalau tak buang memang melampau la tu. Sapu rumah dengan mop rumah.. aku macam tak penah nampak lagi sape-sape kat rumah tu mengemop rumah aku tu ha. Aterrr sume treat rumah tu macam rumah sewa, aku je yang layan beliau macam rumah sendiri - sebab dah memang rumah sendiri pun.



Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm~

23 comments:

shima said...

betol betol betol.tak suke bile orang pndai pandai alihkan barang aku.rase cm nak maki jee.:)

gadisBunga said...

aiyyak!!! hangin satu badan ni!

Masy said...

shima,
tau takpe.. tp tulah... nak dimaki, anak buah sendiri. maki tiang lampu jelah huhuhuh

gadisBunga,
td mmg hangin satu badan! skrg da kool sket kot.. huhuuhuh

Acaii said...

dibuatnya dia baca blog akk camno?hehe

Masy said...

siapakah dia itu acaii? adekah acaii maksudkan mamat di entry bawah? hehehhehe

Erina Asmawani said...

hololoh..namo la marah2 akak..nanti darah tinggi..sape yg susah? g buat yoga g..bagi cool down dulu (smpat suh wat yoga lagi..heheh)

en_me said...

ek eleh.. biasalar masa bujang ghitewww.. nnti dh kawen takdok pown dengar laki kena tendang sbb tukar smart tag tewww.. ekeke

Masy said...

ena,
biasalah bila barang kita nk guna pastu takde, mau tak rasa nak mengamok setaman hehehe. yoga? tak retilah... tunjuk ajarku sifooo~

en_me,
dah kawen mana leh tendang laki.. dose woo masuk neraka hehehehhe

Zareda Norman said...

masy

jangan marah marah.. awak tu belum kawin lagi.,. hehhe *apa kaitannya marah2 dengan blom kawin ek*

HEMY said...

kalau aku time drive tu aku dh meseg maki...walaupun tau akan dibalas dengan ayat sori..at least aku dh maki dulu..ahahaha

Masy said...

kak zar,
aaa.. kaitannya adalah.. aaa.. balik takde org pujuk.. klu da kawen takpe, marah2 ade org pujuk. kot? hehehhee

anul,
aku tatau nak maki sape weh! hahahaahhahahahahha nk sms ke ape, tatau laaaa ke manakah... esemeskuuuu nak ku alamatkaaannnn~

Benedict Bernard said...

anak2 saudara aku plak semua jinak2. Sekali aku bersuara semua senyap. Sebab aku jarang marah bebudak. Tapi satu kali aku pekik Adibah Nor / Mariah Carey / Awie *kau delete mana yg patut occay* semua kalah. Suara aku satu flat sengkek aku ni bole dengar. Haha.. tapi tu kalau aku marah lar.. mostly tak. Aku cakap baik2.. sebab ramai yg dengar kata..

Aku pun sama gak. Pantang tok nenek aku orang kacau barang usual aku.,. tapi selalunya aku yg letak merata rata dah tu aku lupa..wahaha.. !!!

pagi massy.. majulah sukan untuk negara!

achik said...

saya pun x suka orang alih2kan barang saya.. kat opis ni, siap pesan kat cleaner jgn kemaskan meja saya.. w/p kdg2 meja bersepah, tapi tau mana letak barang tu.. ni kang pandai2 alih, jenuh nak mencarinya.. haih!

Masy said...

ben,
bagus2 hehehe. aku dah beso2 ni malas nk bising2 dah.. tp tgk laa.. kekadang tu terpetir gak. hehe

pagi ben! majulah ko utk singapore! :D

achik,
tau takpee... klu kemas pastu letak kt tmpt yg senang nk jmpe, xpe beb.. ni kang huru hara dibuatnye. huhuh~

ber_u_wang said...

rumah tu kena ada tangga tu

KAKTINY said...

ko baca 'Bismillah Enam'.. kalau setakat 'termissing somewhere', InsyaAllah, jumpa balik..

tapi, kalau 'termasuk bakul tong sampah'.. 'sadaqallahu' je la weh.. huhuhu..

mmg tak suka betul kalau org alihkan barang.. biar semak berkecah, kita tau apa yg ada kt situ.. kan!.

PnConfused said...

akupon bleh hangin kalo tgh kelam kabut, tgk2 brg kite kena alih... hatta EnCayangpon kne marah dgn aku...

hahaha.. aku kalo brg hilang slalu cari sambil baca wadduha...

Masy said...

ber_u_wang,
umah sy siap ade lif angkel heheheh

kaktiny,
oo mcm tu eh? mintak2 ade laa.. byk tuuuuuuuu dlm tu T___T

pnConfused,
tau takpe. dah laaa nk cepat, barang ilang plak. akuuuuuuuuuuuu gak yg nk kene selongkar kete, akuuuuuuuuu gak yg nk call sana call sini korek sana korek sini hoiiii tensiiii huuhuhuhuuh

Mak Su said...

abis tu masy kena reversekan keta ker?

Pezal Yg Kacak said...

jadiknye? ko langgar tak palang tol tuh?

Masy said...

maksu,
reverse... dan potong line smart tag + touch n go = pegi ke line tunai. huhuh

pezal-aik-idop-lg-ko hahaha,
takde laaa.... masih bijak wpon gelabah, rebes rebesssss hehe

Mr PenyuBiru said...

kalu taknak org alihkan barang² ko, ko gam je senang.hehe..

ko pindah keramat ke? hati² bila pergi jusco kat situ,takut org ingat ko penculik plak.hehe

Masy said...

penyu,
aje giler nk gam, dah laa bkn kete aku hahahahhaha

taklah pindah. duduk kejap je, sebulan. aku bkn penculik, aku penyamun mimpi je wahahaahahah~