Tuesday, November 09, 2010

594: Keramat - Shah Alam

ini bukan di Keramat, apatah lagi Shah Alam. si cantek tu? berada di kedua-dua kawasan secara terjadual dan tidak melibatkan osmosis berbalik

Salam semua..

Ok cerita sebenar, kenapa aku berulang dari Keramat ke Shah Alam. Sebenarnya, bukan Ude dan isteri je yang berpeluang menunaikan haji tahun ni, tapi Angah dan Kak Ngah pun dapat jugak :)

Makanya.. Seminggu ke dua mingggu tah sebelum Angah pegi, dia menyuarakan hasrat la.. supaya aku duduk di rumah dia untuk menonton anak-anak dia.. banyak laa kau punye menonton eh Masy! Untuk temankan diorang laa senang cakap. Mak pun akan datang dan temankan sekali. Ekcely anak-anak Angah sume dah besau pun.. paling kecik darjah 4 (aik sama sebaya aku masa mak abah tinggalkan untuk menunaikan haji gak dulu). Cumanya.. salah sorang daripada dorang ni autisme.. sape tatau autisme tu cemana rupe bentuknye, bawak-bawaklah gugel ye. Internet bukan sekadar digunakan untuk fesbuk, twitter dan blogging je. Hehehe.

Awal-awalnya dah tentu la aku berat hati. Bukan masalah nak temankan dorang ke apa (well... itu pun satu hal la), tapi aku mengenangkan kos perbelanjaan untuk travel pegi balik keje yang bakal terkorban tu.. haihh.. stress sorang-sorang gak la kejap. See. Benda macam ni bukan sesenang tu aku nak cite kat orang. Kot laa ade entiti yang terdetik dalam hati dan beranggapan aku berkira ke ape.. bodo tau!

Oleh kerana Angah aku bukan manusia tak bijak, maka dia pun memberi jaminan bahawasanya.. duit belanja untuk minyak kereta dan tol dia akan tanggung sepenuhnya. Malah mengarahkan aku supaya menggunakan kereta kakak ipau aku untuk pegi keje. Ah.. kete maivi auto noks.
blogger-emoticon.blogspot.com Ehek. Malunya saye. Dengan jaminan tersebut, aku setuju tanpa syarat. Heheh.

So.. begitulah rutin aku sekarang. Bangun pagi, siap-siap, antau anak buah gi sekolah, shoot lalu DUKE dengan kelajuan cahaya (kalau dari rumah Shah Alam, watpe yang ko nak besit sangat kan? bukan lalu highway pun hihi), tembus Tol Jalan Duta, kencang membelah highway NKVE dan Shah Alam pun terbentang depan mata. Pagi tak jem sangat.. tapi dapat tengok side yang jem, rasa bertuah banget la keje Shah Alam. Hehe.

Tapi dok jauh ni, ngantuklah.

blogger-emoticon.blogspot.com

Apepon, banyak gak laa hikmahnya duduk Keramat ni - bukan sebab Keramat tu. Sebab..

1. sebenarnya hubungan aku dengan anak-anak buah yang lain tak semesra macam aku dengan anak-anak Along. mebi sebab anak-anak Along tu duduk umah mak kot, sebab tu dah biasa. so.. dok sebulan dengan anak-anak Angah ni.. hopefully bole laa mesra-mesraan.. Busu tak garang, tapi Busu kerek sket. hahahaha

2. aku memang tak reti jalan KL T____________T sekarang ni pon blom pandai laa.. tapi kalau nak ajak pi Pavilion sekarang ni dah tau kot. dari Keramat laa tapi. dari Shah Alam, kene berguru dengan cikgugelmap iaitu Kak Ila. hahahaah

3. dapat tengok wayang kat tempat lain! HAHAAHAHAHAH! kot tak, asek laa Bukit Raja - Bukit Tinggi, tak pun OU, midveli. sekarang kat Wangsa Walk pulak. eleh tu pon nak bising. eh sukati laa.. aku memang jakun area ni. di luar lingkup kawasan jajahan aku. hehe

Patutnya kontrak aku tamat minggu depan. Kejap je patutnya. Tapi kesian plak. Ni kesian kat orang lain la. Ahhh malas laa nak cite. Takpe. Tak penting pun..

So.. moral of the story.. gunalah kereta auto dan smart tag untuk perjalanan jauh yang lancar. Sekian...~

17 comments:

KAKTINY said...

bulehla kita berpoya di pavilion.. dekat dh tu ngan opis kaktiny..

hihihihi...

PnConfused said...

agak2 angah ko nk x sponsor aku ulang alik a.star - penang? hehe

Masy said...

kaktiny,
dkt dgn opis akak.. tp jauh drpd opis sy heheheehehhe

pnConfused,
agak2 ko adik dia x? hahahahahaha jgn nk ngade2! :))

HEMY said...

fuh..takpe la...moga setiap km tu dapat pahala..tp tak tau la tuhan kata mana yg abang kau byar tu aku tak bagi pahala..tu aku tak tau la...

Zareda Norman said...

masy

mulia sungguh hatimu dik.. jangan risau kalau kita permudahkan urusan org lain (bukan org lain pun anak beranak ko juga dik heheh)InsyaAllah Allah akan permudahkan urusan mu nanti...

Bagus bagus ... caiyokkk

Masy said...

anul,
errr.. tatau la tu. tp abg aku dpt pahala lg byk laaa.. dah dia sponsor sume.. hehehe

kak zar,
insyaallah kak.. chaiyok2 :D ehehehehheh~

gadisBunga said...

ai dok jauh dari opis. hari2 tak cukup tido. huwaa~

Mr PenyuBiru said...

wah bestnyet dapaty sponsor.kalu camntu aku pun nak duk segamat gak la. eh! keramat. :p

zonaku said...

huhuuuuuu... satu lagi lokasi ko lupa... ioi mall... ehehehehhehee....



bagusla.... moga berkat hidup ko duduk ngan anak buah.... best kan... da kawan nk gaduh2

Erina Asmawani said...

yeyyy! lepasni akak x sesat jejalan kat KL lagi.hohoh

bley x bawang memalu tu comellll? rase cam nak lempang2 je..haha

me3n said...

...dan juga berehat seketika apabila mengantuk ;p.

Masy said...

gadisBunga,
ye ke? nasib laa.. hahahah

penyu,
ko duduk laa kat memana pun, sila mintak diri sndiri sponsor ye hehe

zona,
ye tak ye daaaaaa aisehh heheheh. tp ioi aku jarang pegi, so.. ok la tu.

aku x gaduh dgn bdk2 tu.. aku kan baik. hahahhaah

ena,
jgn ckp.. rasanya sesat ttp sesat kot heheeh

comel cam akak? ;)

me3n,
....... setakat ni blom lg.. hehhehe

arianna adrizal said...

bole le bwk ai pegi jenjalan ;P

Sierrauniform said...

Allah peliharakan bucu(doa untuk kau dlm hati derang)

Masy said...

en,
jenjalan smpi keramat, pastu sesat. ok gak tu ihihihih

rembo,
amiiiiiiiiin~ *doa busu kaye plk pastu lalalala*

en_me said...

aper klise gi pavi.. ekeke, mai larr melborn.. ajak xmoh.. ahaha

Masy said...

en_me,
tah bila dia ajak pi melben tah :p ajak kalu kene sponsor teket n accommodation sy skali taukah hahahha