Friday, November 19, 2010

597: Mengalah


Sejak duduk dengan budak-budak ni, rasanya ada beberapa perkara pada aku yang dah mula berubah sket. Berubah tapi tatau laa berapa lama boleh tahan. Hahaha.

Perangai jangan-sesuka-ati-nak-sentuh-barang-aku memang dah lama daah dimaklumi oleh mak aku. Zaman aku remaja dulu (ok laa mengaku laa sekarang dah tak remaja dah :p wekkk) dan ada bilik sendiri, mak aku dah siap sound anak-anak buah aku bila diorang balik Melaka.

jangan usik barang Busu. kalau dia mengamuk kang, nenek tak masuk campo

Hahaha. Giler. Tapi aku takde laa setiap masa macam tu. Ikut moodlah. Kalau pandai usik, pastu pandai letak balik elok-elok, takde la aku bising sangat. Ni kang... haihhh. Sepah satu hal, siap hilang lagi tu memang saje laa. Gaknye sebab darah muda kot. Masa rumajaaaaa.. darah mudaaa... *nyanyi*

Sekarang.

... anak buah aku yang autisme tu perabih body lotion aku buat basuh montot dia, aku cool je
... anak buah yang pompan plak suruh tampal sticker kat henpon aku, aku cool je
... budak-budak ni abeskan anggur yang mak simpan untuk aku, aku cool je
... aku isi minyak kete pastu anak buah aku lenjan kete, aku cool je (ni sebab bapak dia yang tanggung so takleh la nak komplen hahah)
... anak buah yang pompan merengek nak beli tahpape guna duit aku, aku cool je
... bila ada yang liat nak bangun solat subuh sampai doploh lapan ratus kali aku kena kejut baru nak bangun, aku cool je (rasanya kalau dulu, ade yang dah makan hanger dah kot)

Eh. Boleh tahan penyabar gak aku ni eh.

blogger-emoticon.blogspot.com

Cite lain.

Malam tadi masa aku tengah iron baju, yang pompan ni dok mengadap sambil borak-borak.

busu, kawan Ainna pun ada busu gak hehehe
ye ke..
tapi busu dia lelaki
ooo..
busu dia pun tak kawen lagi ehehehe
iye..? muda lagi kot..
umo dia 30 ke 31 tah.. rasanya busu dia ensem sebab kawan Ainna tu lawa.. cam omputeh² sket

Motif budak ni cerita kat aku apakah? HAHAHAHAHAHA.

Cerita seterusnya. Biarlah terkubur dalam jiwa Durja Ningsun....

29 comments:

Ainul Hayat said...

Kak Masy,
Anak sedara akak nak jadi match maker..hehehe

Masy said...

ainul,
ok gak tu kan. hahaha bagus2

PnConfused said...

nape ko xsuh dia bg no tipun ko kt busu lagi sorg tuh???



aku nak bis pantang lagi 10hr jer.... tingin gak nak mkn ns myk... cewahhhhhhhhhhhhhhhh!!!


harusla pantas giler kan progress dlm 10 hari....

gler ko.... terus word verification adalah "wedding" hahahhahahahah

Aujinz said...

Hahahhaha..

motif dier citer tue,
nak suruh ang pie skodeng skodeng laaa..


keh keh keh..

Masy said...

pnConfused,
aaaaaaa.... hahahahah malas laa aku nk miang2, dpn anak buah ni hahaa. tp takpe, nanti klu dia bukak cite lg, aku ejas.

betoi ke?? hahahhaahha

aujinz,
nk skodeng camne, aku bkn tau mamat tu dok mana hahahahhaha

achik said...

anak buah prihatin.. ekeke.. ;p

jedi said...

pandai dia cari jodoh utk busu dia....hahahhahaha

Masy said...

achik,
tak ku sangka.. hahahahaaha dia dah siap plan jenis cincin akak patut pki klu kawen sok! matikkkk hahahah

jedi,
klu jadi, mmg kire pandai habis laaa ni hahahahahahah

Nazz@Purple said...

cerodik tul anak sedara awk ek..pandai tul dia ejas2 kan tuk busu dia..

Zareda Norman said...

apalagi busu pompuan, usha usha ler busu lelaki tu.. ehhehe

tp ikut psologi, bongsu dengan bongsu kurang afdal jodohnya.. :)

Masy said...

nazz,
tu laaa.. padahal baru darjah 4 tuu hehehe

kak zar,
ishhhh busu pompan pemalu. hahahahah

tu lah kan. sy lg suka klu dpt anak sulung. baru laaa seiring sejalan. ngehehehheheh~

Mr PenyuBiru said...

apalagi..takkan tak paham² kut. mintak lah no tepon kawan Ainna tu. mungkin ini adalah hikmahnya kenapa ko duk rumah tu.hehe..

fndrocka said...

Darjah 4 dah pandai kenen-kenen..mesti kau suka..ye tak?

Aku pun pesen penyabar...kalu nak marah kadg tak jadi.kalau nak tegur pun..bukn dlm keadaan beremosi..orait dak?hehe

Masy said...

penyu,
wahahahaah malu aku weh! aku x reti bende2 ni.. ko mintakkan laa penyu..ko kan ensem... hahahahah

fndrocka,
hahaha malu la!

ok laa tu.. ko mmg penyabar rupanya. aku tgk keadaan la. hehe

Mak Su said...

kematangan :)

GRuNGe said...

Malu???? Lalalala. Motif apakah itu Masy?

Masy said...

mak su,
terlebih sudah hehehe

grunge,
motif malu ke? laaa malu laaa bdk2 nk tolong kenenkan. ko x malu? hehehehe

Benedict Bernard said...

oh mak busu rupanya kau.. patut lah manja sket..

gadisBunga said...

terfikir motif kata-kata budak kecik tu...heheh

Masy said...

ben,
errkkk.. manja sket? mana ko tau? eheheheh

gadisBunga,
aaaa.... dia nk soh busu dia kawen laa tu heheehehe

zonaku said...

penyabar yer??????



pe lagi, cakap la kat dia, soh busu kwn dia call ko.... mana tau aku leh g melaka mkn kenduri

Masy said...

zona,
bole laa tahan ahahahaah

malu la weh!

k.e.r.i. said...

bagus betul pesen anak sedara memahami. LOL

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

kak, baek punya borak nampak??? tak rapat2 pon...dia tahu nak kenen2kan busu dia...apa lagi kak? omputeh tu...g la try...tak cuba tatau kan? kan? kan? *kelip2 dah mata haku*

TedungS said...

Cewahh... ok la tu, 2gu pelagi masy weh... :P

yonna said...

kakak!! tak tgk episod last durja ningsun! T____________T ok sorry lari topik haha

Masy said...

keri,
well well well... hahhaha

dayah,
akak x tanye dahh.. malu ai lalala~

tedungS,
malu la weh! hahahahh

yonna,
aikkk da abes ke??? T_____T x tgk jgkkkkkkk

oNi said...

nampaknya si anak buah lebih cemerlang dari busunya. huu

Masy said...

oni,
lebih kurang la. heheehe