Monday, January 10, 2011

616: Saya bantah keputusan ini, Yang Kasim! Eh.. Yang Arif!

Semua yang ditulis dalam ni adalah pendapat peribadi gua yang bengang malam tadi. Ko tak setuju dan nak backing? Sila backing kat blog memasing.

blogger-emoticon.blogspot.com

Bodoh giler ok AnRaf tu menang. Haa pagi² dah cakap bodoh kan. Hamek sebijik hahaha. Tak pernah² aku tutup tv awal, malam tadi lepas announce je sape menang - gua terus blah. Apsal plak dia menang?????? Dah laaa nyanyi buat² suara sedap (walhal biasa je), ehhh menang plak. Oh ye.. bertanding lagu eh? Lagu dia.. emmm... entahlah, tak pernah nak menghayati lagu beliau sebab suara dia tak mencapai piawaian telinga aku.

Eceh sedap je komen suara orang eh. Cer try nyanyi.

Malam tadi pun ala-ala orkestra kan, macam tahun lepas? Rock + orkestra kali ni kedengaran amat berjaya pada Bangfes dan kurang menjadi pada Hujan - kesian aku. Haha. Sebab aku kan tak suke dorang (Bangfes le). Tapi malam tadi bila digabungkan dengan bunyi biola, adoihhh kalah jiwa aku sebab bunyiknya sangatlah best! Suara budak Bangfes tu pon ok laa kali ni, kalau tak tu kang tah hape dia nyanyi aku pun tak paham.

Tengok Bangfes, teringat Anul. Hahaha.

Yuna.. ok ok je. Lagu tu aku kurang sket. Sebenarnya sangat berharap Yuna akan bangun dan jalan-jalan atas stage. Motip laa asik duduk je daripada tahun lepas? Aku nak gak tengok baju ko tu camne, dari sisi macam gaya ular je? Nak tengok overall, tinggal harapan jelah since dia tak menang amende pun huhu.

Hafiz.. ok ok jugak.. Sayang eh masa adegan kecoh-kecoh kena tembak tu diorang gelapkan stage. Gua tau laa lu nak sorokkan aksi Hafiz tukau baju tapi... sampai aku tak nampak apa yang dorang dok lakonkan tu, tak ke kesian kat pelakon² tersebut. Penat je beraksi tapi? Sape pun tak nampak ape ko buat atas tu.

Black. Ooooooooooooooooooooooooooooooooo Black!!! Kenapa tak panggil Sofea Jane naik pentas weh???? Masa dia turun bawah tu aku ingatkan ade laa Sofea Jane kat bawah, rupanya takdo! Frusttttttt!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com

Kalau camtu, siapa yang patut menang?

Ntah. Aku pun takde idea. Sebab aku takde calon feberet dalam line since Manifestasi Cinta tak masuk. Selamat Malam tu ok ok laa aku boleh terima la sket. Ehhh ntah kenapa aku rasa kelakar laaaa persembahan FT untuk lagu tu. HAHAHAHAHAHAHAHHAHA takleh menahan tengok Noorkhiriah miming. Tapi bila ujung-ujung tu best la.

dorang ni pon ok sebenarnya malam tadi, tapi tu lah.. &*^^%$#%&**)*()(&%$##

Aku tak kisah pun sape menang asalkan bukan budak AnRaf tu ataupun Bangfes.

Malangnya, malang menyebelahi kita (pe-takminat) Anraf.
blogger-emoticon.blogspot.com

#Mak Iti pun apsal dapat nyanyi sampai 3 lagu? TokpahBot dengan Kak Ziana 2 lagu je tau. Dah la asik lupe step. Huh!

26 comments:

zonaku said...

heehehheee...
aku layan x abes...

er.. anraf tu bukan ada nyanyi kepit sket ke mlm td?

Masy said...

bkn dia nyanyi mmg kepit ke? menyampah ah aku. tp klu compare suara dia mlm td dgn suara dlm lagu yg dok pasang kat radio tu, mlm td ok kot.

tgk, aku berlaku adil ni. mlm td suara dia ok tp ttp laa aku tak suka dia menang!

en_me said...

salam pagi senin cik masy masy ittewww.. ehehe

achik said...

saya pun bantah jugakkkkkk!

Masy said...

samat pagi en me :) hehe

achik,
bantahan diterima!

cHeN@ said...

bantah jugak( tumpang bantah skali)...ingat black nk menang...penat tunggu..:O

Mr PenyuBiru said...

haha..aku dah agak dah ko akan buat entri cenggini. ko kan anti tali rafia.

ntah² fanpage yg tak suka kemenangan ana raffali tu,ko lah foundernye.hehe..

Jangan disusun kata-kata penamat
jangan disebut baris ayat keramat
biar lenyap diserap sunyi
biar senyap yang tak menyepi

tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa

hehe..saje nak bagi ko hangin lagi..

Erina Asmawani said...

hahaha..tergelak komen penyu.siap bagi lirik lagi..adoyaiii..haha

dah la kak..abaikan anak pak rapali tu, itu namanya rejeki. Mungkin malam tadi x best lagu tu didengar di telinga kite, tapi lunak merdu di telinga2 juri ;P

peacee!

Masy said...

chena,
kan? huhuhuhuhuh

penyu raffali,
bongek punye haiwan cengkerang ni hahahahahahha. tak kosek aku nk buat fb utk dia, buang masa aku je

ena,
mmg nk kene dia tu

T_________________T x kire x suke gak! heheh

Puan Capa said...

hehehe.mmg tak dijangka.aku yang tak tgk ajl sbb channel tv bengong..mmg terkezut!

O'gosh said...

arghh....xle blah la anraf tu...siyes dengar je announce...TUP! tutup TV okeh...tension

Masy said...

puan capa,
x pyh tgk pun takpe.. buat sakit ati je hahaha

o'gosh,
kan? menyesal tggu smpi abes. tp klu x tunggu cemana nk tau sape menang ye x? hehehheh

zonaku said...

tgk jer la online... ramai tukang update... aku cek kul 1215 pun dah ada result..


er... ooo mmg selalu camtu ek dia nyanyi.. kalau mlm td tu kira sedap, camana la y biasanya.....

sbb mlm td xder la sedap aku dgr

Masy said...

zona,
nk online guna ape, tiang letrik? hahahahha

ha tau takpe. malas nk kutuk lelebih nanti org soh aku buat album plk.

PnConfused said...

time result aku masuk tidor dgn iman...

dgr EnCayang jerit "Laaaaa.... ANRaf mng cayang... cehhh"

terus guat tidur dgn rasa tak puas ati

Lee Novotny said...

Mak dinch hoi penama lelagu ni semua noks tapi lepas dah heboh AnRaf tu menang, mak try dengar lagu dia ikut YouTube... hmmm biasa je..takde best berpuaka mana pun..hai jaman jaman sora power ZZ, kak Melah, Shima dah berlalu kot gamoknya **matitak mak masih lagi di jaman tok kadok?? LOL

Pe pe pun, tahniah lah kepada pemenang..diorang dapat duit..mak ni jah yang masih mesken..**meraong!

aim-a said...

i pun dislike ana rafali.dok pahang stabuk dia nyanyi pe.guane buley menang juara lagu dok tau lah.hehehe

Masy said...

pnConfused,
hahahaa mesti ko semakin keliru dgn kehidupan ko kan bila Anraf menang? haihhh

lee,
puaka disorok noks! hahaha. apepon ziana zain laaa yg paling meletopsss mlm tu. hohehohe

aim-a,
me too. me dok pahang sepatah harang pon sblm ni, sama la mlm tu pon hihihi

yonna said...

yonna suka lagu anraf tu. i mean lagu tu mmg best tapi tak cukup hebat untuk diangkat menjadi juara T_______T terkesima gila.sangat unexpected!! antara semuaaaa lagu yg bertanding, mmg lagu anraf paling kurang popular. but what to do kan -___- agaknya diorg xnak kasi FT/Yuna mng kot sebab nnt org lain kata asyik org yg sama je.

AJL malam tu should jadi AJD. anugerah juara drama! banyak gila drama KELLY masa perform. entah hape2/ lagi2 si Shahir HAHAHAHAHA kesian!

Masy said...

yonna,
HAHAHAHAHAHAHHA rasanya yg paling x paham persembahan AnRaf la kot. mlm td dia explain kt Awal (rancangan pkl 11 tu) pon mcm susah payah. sian Awal, sedaya upaya nk tolong carikan perkataan yg sesuai hahaha

ah biarlah dia. huuuuuuuu~

oNi said...

tp lirik dia bagus. ana je nyanyi tak terang bagus.

hm kalu pezal tahir nyanyi gempak kot. tak pun a,p.i ke. keh3

Masy said...

oNi,
tahlah blom menghayati lg. lagu tu patut bg kat org yg suara sedap br best. hahaahah keji

oNi said...

sambung lirik cik penyu biru untuk masy nilai... keh keh. bukan promo tau.

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa ditebus hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku
Kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita

sbb tu m-nasir suka kot.

err, bkn masy-nasir tau.

keh3. peace no war!

Masy said...

:p

hazirah kasimon said...

hahaha~~btol tu..tk sokong anraf menang.. sore ta sedap giler kot.. haihh.. lg sdap ct yg sore serak aritu sebb saket tkak..haihh n yuna laaaaaaaaaaagi sdap >___<

Masy said...

hazirah,
haihhhh tp dah rejeki org sore x sedap, nk wat cemana huhu