Thursday, January 27, 2011

624 : Orientasi

haih.. dah banyak sainbod asrama gua.. siap ade gazebo lagi. maju maju.. kalau dulu² ade kan best, boleh buat port mengendap lelaki idaman opss


Zaman masuk sekolah menengah dulu, orientasi adalah perkara yang paling la aku tak gemar sebenarnya. Err.. masa Form 1 la. Lepas-lepas tu, ade aku pedulik orientasi tak orientasi pun. Hehe. Tapi dalam kata tak pedulik tu pun, kena pedulik gak kalau dah namanya terlibat sekali. Haih~

Masa aku yang kena, senior-senior kebanyakannya macam cilakak sket. Aku rasa dorang sume ada memori kena raging kaw-kaw kot sebelum tu. Aku pulak antara yang kena teruk gak time tu. Stendet laa.. senior sensitip nak mampos. Ko pandang sepi je kat dorang pun boleh jadi isu. Giler sensitip, PMS sepanjang tahun gaknye. Pastu kan ade jenis senior yang suka mengarah tak tentu hala, pastu potong Q per sume. Aku memanglah boleh buat rileks, tapi muka aku tak reti menipu weh. Dalam kata aku kontrol-kontrol tu, akan terpancar gak sinar tensen dari wajahku.

Nasiblah. Hahaha.

So.. bila dah jadi aim, haruslah kena denda yang merepek-repek. Yang paling tahpape laa.. aku kena repeat sesi orientasi sampai 3 kali sebab tak berjaya dapatkan semua signature senior tu sume. Dah tu. Kalau dah kerek sangat, ingat aku rajin nak pegi hadap hari-hari? Yang aku meluat tu kang, bila aku macam keberatan nak buat apa yang dorang suruh, ayat stendet yang akan keluar adalah 'kitorang dulu kena lagi teruk tau, ini kira sikit je ni'. Hek eleh. Ape plak nak ungkit kisah nan lalu. Nasib semua orang bukan sama kan, itu bahagian ko la. Sape soh lahir sebelum tahun 1980. Haha.

Tapi pun kira boleh tahan la kot. Paling teruk pun dorang soh aku nyanyi. Masalahnya aku ni pemalu laaaa nak nyanyi depan orang. Cumanya bila dorang kata itu je syaratnya dan takde syarat tersembunyi (sebab biasanya dorang siap bagi 'keje sekolah' lagi), terpaksa la. Dan satu lagi masalah aku masa tu bila dah start nyanyi kat sorang senior, dia boleh plak pegi war-war kat orang lain. Makanya lepas tu bila jumpe senior yang lain, dah semua suruh aku menyanyi pulaaaaaaaaaaaaakkkkkk. Demmit.

Lagu Sampai Hati - Spring je pon. Tak mencabar vokal langsung. Hahaha. Nasib baik kan? Kalau dibantainya suruh aku menyanyi lagu Ziana Zain ke, mau kancing gigi dibuatnya.

Bila turn aku pulak jadi senior, takde la pulak aku balas balik teruk-teruk. Rasanya laa. Biasanya aku tanya je, korang nak buat ape? Aku bagi can budak-budak ni tunjuk bakat haha. Yang paling jahat pun aku rasa.. ade sorang budak tu la. Nasib dia tak baik masa tu sebab aku tengah ade mood nak buli orang. So.. aku suruh dia kira barang-barang yang kaler biru - satu asrama ok. Ala asrama bukan besau sangat pun, satu blok je.. Kalau dia tipu, macam la aku nak pegi cek. Haha.

Lain laa kawan aku si Suria tu. Idea membuli orang penuh satu kepala. Ada sekali tu masa kitorang prep kat library, kebetulan sorang budak ni datang nak mintak signature la. Suria pun tanya.

ko nak mintak sign sape? akak ke akak seblah ni? sambil tunjuk aku.
aaaaa.. akak seblah ni sape eh nama dia
hahahahahaha dah tau nama nanti baru bole mintak
kata aku
ko pandai buat bunyik binatang tak?
boleh laaa..

boleh ke tak?

bole bole

cuba ko buat bunyik ikan.


HAHAHAHAHAHAHAHAHA siak betul minah ni.

alaa kak.. mana saya tau bunyik ikan camne..
kalau camtu, buat bunyik siput.


HAHAHAHAHAHAHAHA sakit perut aku gelak.

ha?? camne bunyik siput kak
eh eh tanye plak. mana akak tau, sebab tu la akak soh ko buat.


Ok aku dah pengsan kat luar library.
blogger-emoticon.blogspot.com

13 comments:

Mr PenyuBiru said...

ko tau budak kena buli tu keje mana skang? dia dah jadi doktor veterinar dah.kaji bunyi binatang.hehe

PnConfused said...

hahahahahah..... sakit perutaku gelakkkk


harus trauma budak tuhhh...

ehh penyuk lagik pantas!

Masy said...

penyu,
hahahahah harap2 betul laa ye

pnConfused,
aku pon smpi keras perot gelak mlm tu hahahahaha

bdk tu ok je haha. sblm tu mber aku soh dia buat iklan syampu sbb rambut dia lurus giler. hahaha

zonaku said...

*keras perut aku gelak ni wei... dah la kat opis.. x seswai nkgelak sesuka hati*

aku nk tanya ni...

dia tau ke tidak binatang apa y ada bunyi n y x dak bunyik?????


bila pikir balik, dolphin jer kot ikan y ada bunyi kannn???????? lelain spesis bisu kan??? kecacatan kekal gitu!

achik said...

hahaha.. komain lagi membuli.. ;p

saya dulu kena tiup lampu sampai padam la, tiup kipas sampai pusing.. sengal punya senior.. ekeke..

k.e.r.i. said...

aku kena tiup kipas sampai berpusing.
tiup lampu sampai padam.
boleh bayang tak mulut muncung aku?
HAHA

Masy said...

zona,
hahahaaha

aku pon tatau la dia tau ke tak?

achik,
ekcely mende2 tu pon ade gak dorg soh buat. tp akak takmo buat.. kuaser aku! hahahahah

keri,
yeahhhh tu pasal ko smpi skrg suka muncung2 eh *main petik je* hahahahaah

Lelaki Ini said...

aku sangat2 snggup kalo owg suwoh nyanyi!
hakhak!

Puan Capa said...

aku selalu dibuli...aku rasa..ko yang buli aku dulu

Masy said...

lelaki ini,
bagus laa eh.. aku segan T__T

puan capa,
eh kakak ni.. tak baik tuduh adik camtu tawwwww.. kesik hati adekkkkk.. kesikkkk sangatttt

pB said...

brutal tul kawan Massy tuuuu




rasa kak pB ,tiap kali dia nampak ikan dengan siput mesti dio ingat kawan Massy tuuuu

HEMY said...

aku nye memori macam ni masa kat kolej upm dulu..heehhee..aku antara senior yg diorg takut tu..ahahaha..klaka

Masy said...

pB,
takde la brutal pun kak.. kelakau2 je hahahaha

anul,
ko ade pijak2 dorang atas tilam gak ke? OMG ahahahaha