Friday, February 11, 2011

628 : Bayi~

beybeh beybeh beybeh owuuuuuuuuuuuuu~weks!


Salam..

Terlupalah dengan siapa aku berborak pasal nama 'baby' ni. Orang itu (tak ingat siapa tapi perempuanlah) ingatkan aku dok bahasakan diri 'baby' ni sebab family aku panggil macam tu. Abang-abang aku nak panggil aku BABY???? Meninggal! Hahahahah. Abang aku dulu try nak panggil aku ADIK pun aku tak respon, inikan plak Baby? Nanges airmata darah. Hehe.

Asalnya macam ni. Kisah lama dah ni. Takde kaitan dengan kisah-kisah bercinta pun ye.

Zaman aku sekolah menengah dulu, ada laa sorang budak pompan ni ha. Ala-ala cia laaa. Tau tak CIA tu ape? Bohsia la. Kawan-kawan dia panggil dia Baby. Gelirs ok! I was like 'badan tinggi menggalah tak pakai kain dalam, ade hati soh orang panggil baby? kamon la' dat time. So.. bila dalam kelas, aku pun menganjing sesama kawan aku laaa.

korang panggil laa aku Baby gak. Baby Ctah hahahahahah

Op kos la takde sape nak layan. Heheh.

Cumanya beberapa tahun lepas, tetibe aku teringat balik pasal baby baby ni. Makanya setiap kali budak-budak opis ni nak suruh aku buat keje pape je, aku pun sound.

panggil Baby dulu, kalau tak orang takmo buat!

Dan dalam keterpaksaan, dorang pun panggil la. Pastu... tak pasal-pasal sampai sekarang pun dorang panggil macam tu. Hahaha nais. Yang tak best sket la, kalau dorang panggil aku macam tu - sekali Mr Sivaji dengar.

BABY????!!! sape Baby??? sape?

Mampos. Hahaha.

Tapi kan. Senang je rupanya nak bahasakan diri BABY. Mebi sebab aku tak maksudkan nama tu dalam hati la kot. Aku rasa senang je, berbanding nak sebut nama sendiri. Errr.. tak retilah aku. Mas ingat Mas nak ajak korang pi jalan-jalan laa, nak ikut tak? Errrr???

blogger-emoticon.blogspot.com

#budak Baby yang cia tu ade add kat fesbuk. aku musykil la. adekah dia lupa bahawa aku adalah orang yang pernah dia 'serang' kat kelas aku satu ketika dulu?? dia tau tak aku ni sape? nak aku UNFRIEND kang, sen-thap hatimak nak. hmmmm~

12 comments:

achik said...

akis pun x reti la nak bahasakan diri dgn nama sendiri.. akis??? geliiiiinya! ;p

Puan Capa said...

CIA = bohsia???uiks..apa kaitan tu

Mr PenyuBiru said...

oo..camtu kisahnya.. ingatkan diorang panggil baby sebab ko masih pakai pampers ke hisap susu botol ke hisap jari ke..lepas tu biler kuar jalan masih nak org dukungkan ke hik3..



p/s : apsal seme citer pasal asal usul nama ni.ko masuk kontes cam pn capa jugak ke? hehe

Masy said...

achik,
akis????? hahahahahha

puan capa,
amek pendekan bohsia, ujungnye kan SIA. manje2 sket jadi la CIA

penyu,
banyaklah ko!

ade org lain buat ke? huhuuhuh

PnConfused said...

hhaha.. wehhh.. aku reti bhs kan diri dgn nama.. tp.. "along rasa kan maaaa..."

dgn laki aku.. "cyg rasakan..."
dgn anak aku.. "ummi.."

ermm.... tp dgn org len tak reti, habis kuatpon akak... lain2 semua aku taram saya...

tp takleh blah kalo artis lelaki, contoh yer.. contoh... "dafi rasa kan..." n dia ckp kt peminat, kot kat mak dia bulehlaa layannnnn

ouuuu.. sgt aw!! ehhh.. mcm dh bleh jadik satu entry ekk....

zonaku said...

hehehee.....

ko x yah accept la... buang masa jer.

HEMY said...

sbb tu wa panggil montok je..senang..save muntah aku..ahaha

Masy said...

pnConfused,
takat bahsekan diri gitu bole je heheh

tp betul la. gelisssss

zona,
dah esep pon T____T pastu br pasan dia sape. demmit.

anul,
sebut montok x muntah plk???

Super Nia Hana said...

hye baby,,,!!

hihihiih...kt sekolah dlu ada gk gelaran si cia camtu wooo

Masy said...

hana,
mcm x matching je kan? hahahaaha

mamai said...

hai bebeh, nak botol susu ker

Masy said...

mamal,
botol susu nk watpe, kot stok susu Anlene ke nak laaa hehehehe