Monday, February 21, 2011

631: Lanchang Kuning Belayar Malam - Episod 2

Mak aihhhhh jenuh nak pilih gambau!! Ok sambung cite.

Lepas lepak-lepak kat Deerland, kami pun bergerak-gerakhas pulang tapi split dua tempat - aku, Ena, Anul dan biniknye ke Pusat Konservasi apetah nama panjangnya untuk mengutip tiket nak naik gajah sementara Wafa, Keri dan Aima bergegas pulang ke rumah untuk bersiap-siap nak masak. Kisahnya Wafa nak buat pemanasan rumah (house warming) sebab baru pindah umah gitu.

Dah amek tiket, berpusu-pusulah kami pulang. Dan terus terjah dapur. Eh bukan semua terjah dapur ye.. hohohoho. Tolong²lah apa yang patut, perut lapau so lagi laa kene masak pantas²! Buat keje pantas²! Hehe.


*telan air lior* sabo Baby.. ni sume ACCHOBAAAAAANNNN.... huhuh~


Dah siap masak, baru boleh tolong makan. Makan yok!

Dah kenyang tahap boncet perot, solat dan siap-siap nak pi Kuala Gandah. Mau nunggang gajah! Ah layan gambar saje la kot. Ops sebelum terlupa. Tiket kat sana ade dua jenis - hok kaler merah untuk masuk dan round² je dan kaler kuning untuk menunggang gajah dan juga mandi mande dengan beliau. Aku amek hok kuning tapi skip bab mandi manda. Malas nak ngangkut baju basah walaupun aku ada bawak baju extra. Hehe.

Ok layan pic je.

Masuk free je uols. Tapi tiket terhad, cuma dikeluarkan errrr brape eh Wafa? Lupe dah fakta ni. Hahahaha.

Budak yang panggil² kitorang untuk naik gajah tu punye la kekwat. Ena dengan penuh takzim pi la tanye dia 'bole ke naik sekali 3 orang yang dewasa ni'. Member jawab canteeeeek je 'kalau tak boleh, takde la saye panggil..'. Amboih.. Indahnya bahasa seindah orangnya! *tangan kat dada, mata pandang atas*


Gambar bawah kanan, gajah baru pas berak. Ape kes asik tengok haiwan berak je ni? Hmmm.. heheh.


Adik gajah si capik kakinya.. kene jerat uols. Sian adik gajah.. kakak sayang dia ni.. hmmm..


Ni aktiviti yang kitorang skip. Pun dapat tengok gajah berak dalam sungai. Motifff sangat T___T Tapi tak kisahlah, janji Aima bahagia. HAHAHAHAHAHA!!!


Tamat! Mau pulang!


Ok ni my personal favourite pic! Comel kan? Mekasih Wafa sebab melayan kitorang ni ha hehe.
blogger-emoticon.blogspot.com

19 comments:

k.e.r.i. said...

entry ni penuh dengan ayat-ayat makan dalam.
hmmm.

ok. next entry!

HEMY said...

aima masih tak puas hati sebab dia nk taik gajah besar tu floating kat sungai...ahahaha

Mr PenyuBiru said...

naper ko tak jawab blk kat budak tu "kalau tak panggil,takde la saya boleh.." err..apsal cam tak kena jer ayat aku ni.hmm..mungkin ini yg dikatakan ayat makan dalam cam Keri cakap kat atas tu yer.hehe

Puan Capa said...

aku nampak kek tu je.aku tak nampak gajah..nape ek?haha

Masy said...

keri,
ade beberapa je heheheh

anul,
kan ade tait yg terapung masa tu hehehhe

penyu,
xpelah, malas aku nk layan

pn capa,
aku pun nmpk kek je haa hahaha

achik said...

gambar last tu cam tgh wat senamrobik.. ;p

Masy said...

achik,
lebih kurang la hehehehe

en_me said...

hepi sokmoo kanns.. ehehe

Masy said...

en_me,
alhamdulillah.. bila nk blanje sate ni? hahahahahah

yana said...

very loike, suke pic last tuh!

err, sokong gak tang kek tu..bile nk buat lagi?? hehe =)

zino said...

best nya boleh bermesra dengan sang gajah.. hehe

aim-a said...

suke suke suke tgk gajah berak..hahahahahaha..

sy nk update cite pe plk ek :p

keri..nk gambau!!!huhuhu

Jard The Great said...

huhu.. teringat 2 tahun lepas. ada arwah AKI skali. datuk si hazerin.

dn.. err.. ada si kueh dn john. fuhh.. sedey lak kenang balik.

Masy said...

yana,
me likey too! hihi. tang kek kene tanye wafa. hehe

abah zino,
best best :)

aima,
denggggggg u are weird!!! HAHAHAHAH. cite je sume2, ape susah :)

jard,
sedih la pulak... rileks2.. huhuh

Mr PenyuBiru said...

lapar lah plak tengok gajah tu.. :D

Masy said...

motifff lapau???

Zareda Norman said...

kak zar juga tak sampai sampai ke lancahang tu padahal kalau balik kg lalu lalang kat situ

Erina Asmawani said...

eh..ade eh kakak gajah tu cakap gitu kak? (terus kakak gajah.haha) Nape saya tak perasan eh? mebi da terlalu eksaited nak naik gajah kot..hahaha..

najis gajah dimana2 je kita berada..terus turn off..kak aima je turn on..haha

Masy said...

kak zar,
nanti2 singgah la ye :)

ena,
adeeeeeeee.. tu laa, bz pandang gajah je hehehehe.

itu dah rejeki aima, kita redha jelah hahahhaa