Monday, March 07, 2011

636: 10 Bukan Perkara Mudah

Mak aku dah bebel-bebel pasal kontur tubuh aku yang dah melepasi paras bahaya bagi seorang anak dara katanya.

blogger-emoticon.blogspot.com

Dia suruh aku turunkan 10kg! AS SOON AS POSSIBLE! Gelabah laa mak gua. Macam la aku nak kawen bulan depan. Wuwuwuwu~
blogger-emoticon.blogspot.com

Beberapa hari dia ada dengan aku, asal nampak je mata aku jeling-jeling kat makanan, dia dah sound-sound. Tu blom lagi time aku termenung seketika bila aku rasa perut macam lapau tapi nasik dalam pinggan dah abes. Naik birat laa telinga aku kena marah.
blogger-emoticon.blogspot.com

'Pinggang dah hilang!' kata mak aku. Huhuh. Aku pegang-pegang, ade je. Tapi yelah.. dah tersorok sket dihempap tisu adipos yang mula membina tapak di situ. Tapi ade lagi laa. Kakak ipau aku pun kata, pinggang aku ade lagi. Wuwuwuwuwuwuwu~

blogger-emoticon.blogspot.com

Aku tau, salah satu caranya adalah BERSENAM. Tapi aku tak minat laa. Daripada zaman aku kurus melengkung dulu pun, memang aku tak minat. Apa kes senam-senam. Kalau cycling ok gak. Nak kene beli beskal laa pulak. Nak cycling pun kene pikir-pikir. Kena laa ade kawan. Dunia sekarang bukan boleh percaya sangat. Dibuatnya kena culik ke, ade orang nak merampas bulu ke (HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA) kan, mana le nak tau ye tak. Hmmmm.

blogger-emoticon.blogspot.com

Ok la. Banyak sangat alasan. Doakanlah aku berjaya. Berat badan yang kurang 10kg daripada sekarang ni, rasanya last aku rasa adalah pada tahun 2004. Lepas tu beratku bertambah up up and awayyyyyy~ 7 tahun dah weh. Takkan nak suruh aku putus chenta lagi kot? Nak jatuh chenta pun tak terjatuh-jatuh, cemana plak nak memutus? Hmm. Eh terkona citer lain plak.

blogger-emoticon.blogspot.com

Okthanxbye.

28 comments:

ymn said...

ada tulis kt paper badan naik sbb kecewa (putus cinta antaranya)
lepas tu mkn tak ingat utk lepaskn tension and masalah ..

i hope anda tdk tersenarai dlm list ons day nnti ..keh keh

sya cadangkan amik supplementary food .

ymn said...

ons - one . harap maklum

Masy said...

yaman,
aaaaaaa.... rasanya bkn psl tu kot. rasanya laaa hehehehe...

supplementary food.. multi vitamin ke maksudnye? *blur uhuhuh

mamai said...

jom makan kat qaseh

♥ manje ♥ said...

kita doakan awak berjaya kurangkan berat badan yea... (^_^) ~

en_me said...

xjadila nk makan sate.. ahaha

HEMY said...

byk cara lah nk peluh tanpa senam..pakai sweater then gi jalan2 uptown shah alam tu...peluh kauuuu

takpn wat la exercise mudah yg aku share dulu..

achik said...

saya lagi la.. dah mmg melepasi tahap bahaya.. huhuh..

nak ajak cycling sama2, cam jauh la plak.. ;p

zonaku said...

aku manusia y menghargai makanan. n aku mmg suka makan.



dan aku mmg x blh nk tahan2 x makan ni. aku perlukan xtvt untuk menguruskan badan, bukan kurang kan makan. dan kalau aku sanagt bz blh la aku kurangkan makan, sebab lupa.


dan aku mmg x pernah tolak bila ada orang ajak makan, x baik tolak rezeki orang kata!

chii said...

kak..beli la beskal fixie satu...pastu ptg2 kalo akak pusing keliling umah.sure ramai akan follow punya :p

Masy said...

mamai,
kat mana tu?

manje,
mekasih manje.. :)

en me,
alaaaaaaaaaaaaaaa sate bole laaaaaa T___T

anul,
senaman yg tu yeee.. cessssss

achik,
kita cycling online jelah hahaha

zona,
saing le kita! huhuhuuhuhuuhhu

chii,
awwuuuuuu malunye aiii hihihhi

frwls said...

ada je pinggang tuu saya tengok...hurm

Masy said...

caki,
kan kan kan? T__________T tp dah x tajam sgt la kot huhuhuhuh

Puan Capa said...

pinggang aku hilang..rileks je.haha

Masy said...

pn capa,
ko tu dah beranak mmg la rileks. aku yg x kawen lg ni dah ilang pinggang ape kes huhuh

k.e.r.i. said...

kemahen sekarang asyik guna okthanxbye.

Ungku Nor said...

alaaa..baru hingat nak blanjer awak makan keni rojers..

takpe la..akak makan, awak tengok je eh? eh?

;D

Masy said...

keri,
well well well hahahaha

kak ungku,
dan2 laaaa nak blanje hehehehe

Mr PenyuBiru said...

hmm.. berita utama kat kosmo pagi ni tentu akan menaikkan lagi semangat ko tuk kurus.hehe

Masy said...

penyu,
psl mati muda akibat obes tu ke? wuwuwuwuwuwuwuwuwuw

Mr PenyuBiru said...

yup.

kalu ko baca mingguan msia (kesihatan) ahad baru ni ade citer pasal punca gemuk. katanya gemuk sebab hormon,so kena makan ubat tuk kontrol hormon tu.

Masy said...

penyu,
aku terlepas mingguan last wiken, sedihhhhh.. oo camtu eh? ubat ape dia sajes, meh bagitau aku.

PnConfused said...

pinggang????


pinggang tuh apa ekk?? kih3

Masy said...

pnconfused,
x sangka ko begitu keliru dgn kehidupan ko smpi pinggang pun dh xleh cam hahahaha

Zareda Norman said...

jom kita atkin diet jom..

Masy said...

kak zar,
ada bran? huhuhuuh

yonna said...

pinggang yonna ni dari sekolah rendah dah hilang kak oi hahahaha. takleh buat apa dah LOL

ade orang nak merampas bulu ke ?

err tak faham la kakak. kenapa org nak rampas bulu kakak? semua org kan ada bulu? @__@

Masy said...

yonna,
HAHAHAHAHAHAHAHAAH psl merampas bulu ni, saje je nk kaitkan dgn kes si saipool tu..