Monday, March 28, 2011

644: sampai sekarang, aku tak paham kenapa orang suka jadi glamer. best ke?

cilok kat fb member


Aku bet ramai yang dah baca paper semalam. Aku tatau la nak cakap apa. Yang pastinya, aku tak suka.

Awak ke wartawan Pancaindera tu? Saya nak slow talk sikit bole ye?

Saya tak sukalah apa yang awak keluarkan tu. Sebab dengan jelas dan nyatanya, takde kene mengena pun apa yang saya tulis dengan status FB artis yang awak nak exposedkan tu. Kalau komen-komen yang lain awak boleh pilih-pilih untuk paparkan dalam paper, kenapa komen saya yang tak berkaitan tu awak selitkan sekali. Saya mencari di mana kelogikan tindakan awak ni.

Saya tak marah. Tapi saya malu. Awak takkan paham perasaan saya ni tau tak.

Punya la bersusah payah saya separatekan sosial life saya dengan kawan-kawan dan bukan kawan-kawan tapi ini yang jadi. Lagi satu, berjuta manusia yang membaca tu bukan semuanya kenal saya. Sedangkan kawan saya sendiri pun kata ayat saya macam nak memancing, apatah lagi orang lain?

Untuk orang lain, mungkin dorang sangkakan saya gembira dengan apa yang awak buat ni. Tapi sumpah saya langsung tak rasa macam tu. Saya ketawa-ketawa semalam, tapi dalam hati saya ni lebam-lebam. I can't barely read the paper. Nak bukak pun malu. Ntahlah.

Saya mungkin nampak macam sukakan glamer-glamer ni (orang laa kata glamer, padahal bukannya glamer apepun. kot laaa satu page tu cite pasal aku, itu barulah glamer). But trust me, I don't. Saya tak sukalah apa yang saya nampak ni.

Bila diberitahu oleh Hana Cempakabiru via sms, dan diterangkan - mati-mati saya sangkakan yang bawah ni yang keluar.


At least yang ni takdelah memalukan sangat berbanding apa yang awak keluarkan semalam. Saya moody satu hari semalam tau dok. Tengok dvd pun rasa macam nak bergaduh je tapi rileks rileks. Susah nak terangkan apa sebenarnya yang saya rasa sebab mesti ramai yang kata 'alaaa bukan amende pun'. Susahlah nak cakap. Takpelah.

Lain kali, cik ke encik ke wartawan, tolonglah. Minggu depan, pilih-pilihlah komen yang berkaitan je. Awak ada kuasa untuk buat benda tu. Janganlah pandang remeh je, ok? Mentang-mentanglah saya bukan retis. Huhuhu~

Haihhh.. ok la. Takde ayat nak sambung.

26 comments:

PnConfused said...

aku paham prasaan ko...


bila kita nak anon, tp xdpt nak anon...

owhh.. wlaupun aku pernah kuar tv n magazine, sambil wat catwalk bagai.. kataku prasan seminit dua.. tp ttp lahhh.. gua tak suka publisiti2 gitu..

ehhh.. ada kena ngena x komen aku?? ker ko rasa cam nak sepak2 pc ko???

achik said...

saya x baca paper semalam.. aiseh, terlepas cite hot..

err senang je diorang cari bahan yea.. tepek je komen2 dari fb.. haih..

Masy said...

pn confused,
yes.. itulah dia. kali ni ko tak kompius dan berjaya menyelami hati aku dgn sukses. gud2...

achik,
kolum tu mmg utk fb2 artis. tiap2 minggu dia akan pilih artis n letak fb artis tu. masalahnye.. komen akak tu xde kene mngena dgn tajuk, x payah laaa publish. sengal sungguh laaa T____T

PnConfused said...

aku berjaya yer?? wahh, bangga.. bangga.. sniff..sniff..(kembang lobang idonggg)

babe.. skrg mcm news ntah pape, tempek komen fb, tempek citer kt blog... dan aku, mmg tak beli paper..;)

❀aRaBeLLa❀ said...

alamak tak clear la attachment tu..

Masy said...

pnconfused,
tu laa beb.. aku sakit ati ni. tp bknlah marah. sakit ati sbb malu. huhuuuh

bella,
mmg saje tepek yg x clear T____T

HEMY said...

ekekeke...takpe lah..kemawas tu kalau bg ko hot..we all agree je..

ahaha..takde kaitan nye komen

*anon*

Masy said...

diam laaaa!!!!! T___________T

Mr PenyuBiru said...

aku pagi² semalam baca paper dah terkezut.separuh mukasurat diorang printscreen dan komen ko sampai dua kali. pepehal tahniah. hik3..

p/s: dalam diam ko minat ngan kamawas yer.hik3.. larikss!!

Masy said...

penyu,
aku x paham gak apsal komen aku yg xde kene mngena tu nk dipublish. sungguh laaa sengal~

biasalah weh. minat x bmakna aku nk ngayat dia T__T demmit betul.

Kaktiny said...

okeh..
bab ni kaktiny dh faham..
dh takde lawak di situ..
dan kaktiny faham perasaan tak suka itu..
it is totally not funny at all..

..agreed and respect your feeling, it is no more 'soal remeh-temeh'.. !.

Masy said...

kaktiny,
thank you for understanding. huhuhuh T____T

Super Nia Hana said...

uishhh \
ketinggalan abes watahsi ni

Erina Asmawani said...

ok..nak carik paper semalam..pastu baru komen baik..huhu..cian kakak

coklat~vanilla said...

ko dah salah boh nama aku neh..bukan cempakabiru dah..coklatvanilla. camna ai nk glemer nih..u nih kan, nnt ai tensen br u tauu..muhahaaah!
aku gurau sajork ya mas..
jgn rimas2 dah..chill up dear!

hana yg chumel :p

zonaku said...

haihhh.......

sori yer.... aku bukak sebelum aku keluar g tgk citer tu, skali trs capture kat komen ko.

sila bertabah. pnKompius agak glamer gak satu ketika dulu, msk TV bagai. tp itu kerja.

ni x pasal2 jer

Erina Asmawani said...

dah baca dah kak..huhu..ok,kalau ena jadi akak pun ena malu..sabar jela eh kak..huhuhu

frwls said...

cuaknya....takmo tulis kat artis dah a..... hu hu

yonna said...

ehhhhhh? tak baca paper pun. pasal apa ni kak? pic pun blur.tak nampak sangat. *bukak fb khir rahman*

Masy said...

ann, aku lupe laa nama blog baru ko tuh T__T sori2

en_me said...

x paham dan gambo pown x clear.. uhuhu

Masy said...

en_me,
baguslah klu tak paham, itu lebih baik :) hehehe

Ms Minnie said...

sebenarnya... aku tak berapa paham... apapun... woit!!!! sape kacau kawan aku nih??? kasi hantam satu kali baru tau!! hahaha (wa gangster ok) :P

Masy said...

kak ila,
hahahahaah!! gangsternyeee.. takut ai :))

Puan Capa said...

apa benda ni..aku tak faham la

Masy said...

takde ape puan capa.. hehehhe