Friday, April 29, 2011

657 : aku Public Figure rupanya, amazing!

.. semuanya kerana ini..


baca dari bawah ke atas...
pastu.. arinie plak..

baca dari bawah ke atas gak ye. dah baca?


Tak tahu pulak aku.
Yang once ko jadi blogger, ko dah jadi public figure.
HAHAHAHAHAHA gelak sket.
Jap nak gugel ape makna PUBLIC FIGURE ni.

Ok dapat dah.
Menurut Wikipedia..

Public figure is a legal term applied in the context of defamation actions (libel and slander) as well as invasion of privacy. A public figure (such as a politician, celebrity, or business leader) cannot base a lawsuit on incorrect harmful statements unless there is proof that the writer or publisher acted with actual malice (knowledge of falsity or reckless disregard for the truth[1] ). The burden of proof in defamation actions is higher in the case of a public figure.

Public figures, expecially those in higher positions, play as role models, that is they have a profound influence on the behaviour, lifestyles and culture of the general population.[2][3]

Politikus?
Selebriti?
Bisnes leader?
Blogger takde pun dalam senarai public figure. So camne tu?
Eh kejap. Betul ke dia kata aku public figure?
"public figre" = PUBLIC FIGURE kot?
Ntah la. Tak paham sangat bahasa alien ni.

Public figure akan jadi role model.
Tapi kau tu bodohlah kalau dah tau role model takleh pakai, kau pegi ikut gak.
Kau ikut aku ke?
Kau memang teruja sangat nak ikut aku ke? Kenapa eh?
Tak sangka aku mendapat perhatian sebegini rupa.
Tak sangka aku begitu best sampai orang nak ikut-ikut.
HAHAHAHAHAHA.

Kau nak suruh orang jadi elok, kau tu eja elok-elok boleh?
Kata tua daripada aku, tapi mengeja.. haih.. anak buah aku lagi pandai.
Ke nak cari role model untuk ajar kau mengeja? Jangan risau, kau datang di blog yang betul.
Akulah orang yang sesuai untuk menjadi sifu.
HAHAHAHAHA!!
Aku ni polis typo tau tak.
Jadi, sebelum nak mengajar aku, eja tu betul-betul sikit.
Bila dah eja elok-elok, belajarlah pulak nak bercakap elok-elok.
Lagi-lagi pada orang yang kau tak kenal.
Mak apak kau tak ajar eh? Maaf makcik, pakcik. Bukan salah makcik dan pakcik dapat anak bahlol macam ni. Kalau kat sekolah mak saya dulu, stok macam anak makcik ni akan disalurkan ke kelas pemulihan.

"anying". Ape ni? ANYTHING? ANJING?
Jap belek lagi.
"Annoying" kot.
Kau ni kan.. buat simpati aku luruh satu persatu tau.
Simpati pada mak apak kau yang habiskan duit hantar pegi sekolah.
Simpati pada cikgu yang mengajar kau jugak.
Takpelah. Simpati ni aku simpan dalam hati.

"anying sn anying sini,mcmlah org x anying dgn u"
Bahasa kau ni macam berguru dengan orang utan kau tau tak?
Sakit mata aku tengok spelling error bersepah-sepah ni.
Lagi satu.
Aku terjemahkan. ANNOYING SANA, ANNOYING SINI.
Aku ke? Kitorang (aku dengan Yonna) ke?
Sana sini kau ikut kitorang eh.
Takde keje ke?
Anak-anak tak bagi makan?
Laki kau tak mintak lauk?
Ke kau pun macam aku tak kawen lagi?
Tapi apsallah keadaan kau macam terlalu kesian dan kelihatan seperti attention seeker?
Tolonglah.
Jangan kerana Elisya setitik, rosak pompuan-pompuan tak kawen sebelanga.
*termenung di jendela*

Buatlah blog satu, kakak.
Moga dengan adanya blog yang satu tu..
1. akan dapat mengubati kesunyian kakak
2. akan dapat membantu kakak dalam menajamkan skill menulis dan mengeja
3. akan dapat kawan-kawan jugak
4. dan mana tahu.. akan jadi PUBLIC FIGURE macam kitorang ni.

Seronok tau kak.
Macam-macam kawan kau dapat nanti, percayalah.
Pastu kan kalau untung nasib kau,
Ade pulak orang lain bernama Elisya masuk blog kau
Pastu nanti dia komen-komen tulisan kau, "anying" katanya.
Mesti masa tu kau akan tahu
Betapa tak bestnya menjadi PUBLIC FIGURE.
Ramai sangat manusia menyamar jadi anjing datang menyalak-nyalak.
Bising ok.
Orang nak tulis blog pon tak senang!

blogger-emoticon.blogspot.comTuih tuih!

14 comments:

zonaku said...

pehal????



ko bukan dah mmg public figure a.k.a celebriti lps kes khir ker?


ada orang carik pasal ker??????? mood 'membunuh ngan kata2' aku tgh tinggi n membuak2 ni. sesuai jadi sidekick.

*sambil minum air asam jawa n baca wikipedia sebagai persiapan*

Mya said...

so selama ni kita ni adalah public figure la ek?
wow!

Masy said...

zona,
cer ko baca cbox aku.

kak mya,
itulah pasal kak, x tau plk. patut laa ramai org dok meroyan kt kita je. hahahahahahhaahah!

HEMY said...

hahahaa..annying tol la gambar last tu..ahahahaha

memang best kutuk anonymous ni..

Benedict Bernard said...

aku dah lama tau aku celebrity.. la la la la.. pagi massy ..

Masy said...

anul,
sbb anon pon best2 je kutuk kita kan.. mestilah membalas semula. mcm org bg pantun laa kekdahnye hehehehe

benny,
wah stetmen! hahahahah. morning benny :)

zonaku said...

hahahaaa.....


koser aku!

*aiseyyy.. public figure la plak*

hanisakura said...

k.masy

sy x setuju ngan si elisya tu. *sesedap jiwa raga die jer ckp org gemuk n gedik. cube org ckp die biadap. suke ker?* aipunckpjujurgakni. anyway, i like u the way u r k.masy. Undilah k.masy!!!

Rozami said...

haha
sodap masak 100 rasa entri ko

Masy said...

zona,
ko pon public figure tauuuuu hahaha

hani,
kan? biadap, pastu ade hati nk suruh org jaga tutur (eja TTK : tetek ke ape tah) kata. blah laaaaa... dasar ketam.

mkasih! mekasih! hahahahahahaha

kapten,
goreng pon sodapppp!

achik said...

'tp annying pn nak bc gk'

hahaha.. awal2 dah ngaku.. ;p

Masy said...

achik,
manusia paling banganggggggg yg penah singgah kt blog ni. ahahahahhahah!!

moment @ jakarta said...

Wow! Kapten kata sedap masak 100 rasa? I pny 3 rsa je...huhu

Owh kakak! Ssgghnya dia jeles tu...huhu

Masy said...

wafa,
100 rasa, mcm bubuh rempah serata alam je hahahaa

ntah laa... apsal tah tu. xde pasal cari pasal.