Monday, May 23, 2011

664: Ah... Ah.. Ah.. Ahmaadddd~


Jumaat lepas, aku dan mengkawan yang berdua tu menerjah Fraser's Hill. Nyaris nak tukau tempat last minit bila sorang demi sorang tarik diri atas sebab-sebab kerja dan hal peribadi. Tapi akhirnya proceed je dengan rancangan asal. Heh.


Perjalanan nak naik tu punyelah ________ (isi tempat kosong bagi mereka yang dah pernah pegi). The hell sungguh. Mujurlah bukan aku yang drive. Aku pun merungut-rungut.

ni sapelah punye idea nak pegi Fraser's Hill ni? menyusahkan betul!

Semua pakat terdiam. Setelah dicek kat inbox fesbuk, idea aku rupanya. Demmit! Hahahaha. Ok lah. Layan gambar. Sambil tengok gambau, sambil citelah ye tak. Jimat masa.




Eh aku bengang betul tengok subinier² kat sane. Ade ke main conteng-conteng FRASER'S HILL atas mendelah tu sume? &^$*)(_)&%%$#^%&^( macam siot.






Makan chicken grilled + mashed potato + coleslaw. Murah je rasanya - RM15 dapat air free. Air plak boleh pilih je pape, termasuklah smoothies. Murah la tu kan? Tapi aku order air epal sajork, malas nak stock perut banyak-banyak sebab sebelum tu kitorang dah tapau kat tempat lain. Ini adalah akibat tersalah tempat.

Punyelah teruja muka aku dapat makanan. Macamlah lapau nau. Padahal baru je melantak megi kap kat bilik sebelum tu. Heh. Sejuklah weh, perut cepat lapau. Dah laa takde stabak, aku ni time² sejuk dok teringat kopi je. Sikret resipi pun takde. Sedihlah. Takmo keje kat sini *tetibe*

Ni time dah petang. Giler berkabus, memang feel-feel Korea. Rugi laa tak beli mafela ke ape jadah namanya tu. Macam nak nanges je bila angin bertiup dan kabus berarak. Bukan terharu, tapi kesal sebab tak mengkaji kawasan ni sebelum pegi. Ingatkan sejuk² manja macam Cameron je, rupenye _______ (isi tempat kosong bagi mereka yang dah pernah pegi).

Malam. Sambil layan tv, sambil main Old Maid. To be honest, aku ni kalau main mendelah ni sume, kompem kalahlah. Memuah, ingat tak kita main Saidina aritu? T_T Tapi kali ni tidak ye. Aku menang banyak kali. Ini sungguh mengharukan. Sob sob sob~

Pengalaman time tido malam tu, takpelah. Menseramkan. Takmo ingat T___T

Esoknya, main Old Maid untuk terakhir kalinya. Sebab ade sorang tu tak menang-menang dari malam tadi LOL. Last ni pun tak menang gak, tapi tak kalah jugak. Sebab aku yang kalah kali ni. Aiceh. Stendetlah. Hero memang kalah awal (?). Tapi aku kalah last eh. Okthankxbye.




Time balik, aku drive. Tak sampai doplohpatjam pun kat atas tu. Sekian. Hehehehehe.

#bila belek-belek pic kat sana, terpasan samting. apsal macam aku sorang je yang menggedik, orang lain sopan semacangggg je? T__T okbai.

blogger-emoticon.blogspot.com

19 comments:

mya said...

me love bukit fraser!

Masy said...

kak mya,
me love the weather :) but not the journey going up. huhuhuuh

achik said...

apa kaitan ahmad dlm ini cerita? adakah akak bertemu encik ahmad? ;p

zonaku said...

ko mmg gediks......
muahahhahaaaaaaa

Masy said...

achik,
takde pon. hehehe

zona,
takpelah, janji comel. hehehehe

pB said...

cayalah


sampai bermalam kat sana

Aimi dan Pakcik Hashim said...

sampai ke entri pon tergedik
haha

Masy said...

kak pB,
ingatkan byk mende nk buat, rupenye.. sedih. hahahaa

aimi,
tu namanya natural.. hihihihih

❀aRaBeLLa❀ said...

fraser hill mmg sejuk..akak ni x baca entry ai dulu lettew..
anyway dulu selalu main old maid..la nih da tak ingat lansung camne nak main..wujud lagi rupenye..hehehe

Masy said...

arabella,
akak lupe ler.. nk baca entry anul pun lupe huhuhuhu
nanti kt penang kita main, nak?

noorlara said...

laaa akak pun tak pernah sampai ke sana, nak pegile tahun ini jugak.

Masy said...

kak noor,
pegi balik hari je tau kak. xde apepun nk buat kt atas nun. hehehe

Erina Asmawani said...

akak memang naturally gewdik hokey tapiiii..apesal akak dah kurus ni?? HOMAIGOD! Jeles! Cam best je g sini..nak naik tu jalannye ada sama cam nak g bukit tinggi tak kak?

Masy said...

ena,
hahahahahh! dlm gmbr je kot. padahal xde la kurus mana pun hehehehe. bukit tinggi... bukit tinggi ok lg rasanya.. jln dia ni mcm jalan nk gi Cameron... huhuhuhu

kingbinjai said...

Ramai pulak yg pegi melancong

en_me said...

nak subenier atas mendalah tewwww.. ekeke

Masy said...

kingbinjai,
dekat2 je king.. huhuh

en_me,
nak? meh dtg kutip. hehehe

azim/flush said...

minggu ni turn aku plak pergi.. tp jgn harap aku nak masukan dlm blog.. blog tu benda apa pun aku x ingat.. hahah

Masy said...

flush,
pulak? ni mesti kes tlupe paswed ni. hahahahhahaha