Monday, May 30, 2011

667: Makcik Yang Keliru, Atau Aku Yang Keliru?

Salam sume! Aku tak suka Salma menang. Sekian ayat penyata saya. Kita sambung cite lain lak.

Semalam, aku dengan mak ke Ekonsef di Puncak Alam. Sajelah mak aku ade barang nak beli. Aku pun ape banyak bunyik, bawak jelah. Heh.

Dah bayau pe sume, aku suruh mak tunggu jap sebab aku nak amek barang kat guard. Ala.. kan kalau nak masuk, barang-barang lain kene tinggal. So.. begitulah. Lepas dah kutip barang, aku pun pegilah ke lokasi asal. Eh takde plak mak aku.

Berposak laa aku cari beliau. Mana pegi tah. Pusing-pusing aku cari sampai sempatlah beli air secawan. Last-last aku try masuk balik kot laa mak aku tunggu kat dalam. Kadang-kadang mak aku ni boleh tahan gak kaki merayau, tak padan dengan sakit kaki tuh. Huhu. Oleh kerana aku suruh dia tunggu kat area tempat keluar tu, terpaksa la aku masuk kat area keluar tu jugak. Korang paham ke ape aku cakap ni? Huuuuuu.

Ok ulang balik. Pintu masuk dengan pintu keluar kan asing-asing. Alaaa korang pahamlah eh. Malas giler nak explain ni tapi nak cite gak.

Baru je dua belah kaki aku jejak kat tempat keluar tu, sorang makcik yang keje situ cakap kat aku.

kak, sini pintu keluar. pintu masuk kat sana

Aku tercengang 2 saat, pastu aku cakaplah nak cari mak aku jap. Ok jumpe pun. Ok pikir balik.

KAK dia panggil aku? Makcik ni.. tataulah aku nak komen ape dah. Hahahahaha. Mebi keyakinan dia terlampau tinggi. Agaknya kalau aku memang bahasakan diri aku 'kakak' kat dia, haruslah dia apply jadi pramugari hari tu jugak. Ke.. memang dia muda tapi muka je tua? Tua sangat tu nampaknya *pandang body makcik atas bawah*. Isk. Takpelah.

17 comments:

Jard The Great said...

hehehehe.. aku rasa dia rabun la kak. maafkan dia

biasalah org tua neh tak berapa nk nmpk. suruh pakai spek mata takmo

Masy said...

jard,
akak redha jelah.. kang ckp lebih2 dikata tak respek lak. hahaha

achik said...

agak2 la makcik.. isk!

Masy said...

achik,
hahahahaahha!! bila pk lama2, rasa nk lempang pun ada. LOL

zonaku said...

anggap jer ko salah dengar... dia panggil 'cik kak' kot........


*bersangka baik*

Erina Asmawani said...

ena dah biasa dah kena gini kak kat Fradoo..memula cam rsa poyooo je kat makcik or pakcik yg panggil ena kak ni, tapi lelama dah biasa dah..siap sekali tu sorang makcik tu panggil ena kak, ena panggil dia dik..terus sedar diri..hahaha..dia panggil ena dik lepastu..kuang kuang

Masy said...

zona,
anggap jelah camtu ye..

ena,
hahahah!! padan muka dia.

dorg ni apsal tah eh. nk perasan muda pun agak2 laaa sket.. ini dah sah2 kita ni sebaya anak dia, lg nk panggil 'akak'? ni yg P Ramlee sebut 'tua kutuk x sedar diri'. P Ramlee ckp, bkn akak ckp. hahaha

en_me said...

hi cik masy masy.. salam senin.. ihiks

Masy said...

en_me,
hai en me hehehhehe

Super Nia Hana said...

maybe dia nak suh org panggil dia ADIK kut..

bersangka baaaaiiikkkkk

tp..kalo watashi SENTAP WOI!
ahahahah

Masy said...

hana,
dah 'tak muda' camtu nk soh panggil adik? T___T kot ade yg baya2 dia bole laaaaaa agaknye. hahahahahahah

HEMY said...

mungkin lepas tgok ko dia rasa yakin dia muda

Aimi dan Pakcik Hashim said...

bukan mcm tu ker org semenangjung panggil?

kat pasar malam pakcik2 panggil aku abang

Zareda Norman said...

mungkin dia lupa pakai spek pada hari kejadian

Ainul Hayat said...

itu macam lumrah je kak masy dalam kehidupan...

dah cek siap2 yang Kak Masy senior dari saye, tu pasal panggel akak...hehehe

Muhaimin said...

Biarlah dia nak rasa muda sket kakk ;p.

Masy said...

siot je anul hahahah

kapten,
tgk la keadaan jgk....

ainul,
gud2 hihihhi

amin,
tak boleh!