Friday, July 29, 2011

688: Singapore - Last Day!

Hari last, gerak awal pagi sebab nak ke tempat yang kitorang pegi malam tadi (sila rujuk entry yang berkaitan). Kali ni nak tengok scenery time siang pulop...~

Hari ni kitorang tak makan dah kat kedai nasik lemak hijau SD2 tu.. hari ni terjah kedai mamak. Macam hari 1st aritu, aku mintak roti paratha mushroom cheese. Wahhh sedap sunggoh ahh terkenang jua dibuatnya. Air patutnya tak payah order laa macam biasa kan, dah minum kat bilik. Tapi ntah apsal tah mulut aku melatah-latah order kopi ais T______T bodoh laaa macam ketiak ayam!!!!

Lama nau lak lepak kat kedai nie. Malas laa nak elaborate ape sebabnya. Hahaha. Senang cakap, jalan-jalan dengan rakan sebaya lebih seronok. Eh eh eh.

Naik MRT cam biasa. Sampai di Marina Bay, jalan-jalan kat area situ. Ingat nak gi sampai kat Merlion ke apetah nama kepala singa tu tapi yelah.. malas lagi nak elaborate. So round area Marina Bay Sand tu jelah.





Tu bangunan belakang aku tu, atas tu ade taman. Aku punye le eksaited nak naik, tapi kene bayau SD20 laaa plak. Banyak tu, lenkali jelah T______________________T

Dari situ, dicadangkan oleh sapetah (orang kat situ laa bukan kitorang) supaya naik bas ke stesen MRT tu, SD1 je katanya. Tapi nak dapat bas punye la tensi. Bukan sebab takde bas, bas banyak. Masalahnya driver bas laaaa, kejap kata tunggu sana. Bila gi seberang, driver sana kata tunggu kat seberang pulak &^$#&*^**(_)&*$$##$&^* jilaka beteeeii!!!! Tau tak panas?????!!!

Akhirnya dapatlah naik bas. Pehtu naik MRT. Pastu memula Kak Bebola Ikan nak soh aku temankan dia gi Mebeng sebab duit sangkut semalam (malas nak cite mende ni) tapi aku cam penat, tak birak lagi per sume. So aku pun balik laaa...

Birak, mandi lagi skali, tido jap, tengok Star World..puas la berehat. Pukul 5 petang kitorang pun cekidaout..~ Naik van yang dichartered ke epot. Flite malam pukul 8.20 kalau tak silap aku. Pungpangpungpang sampai umah rasanya pukul 11 gak kot. Lupe dah.

Fuhhhhhhhh abes pon! Hahahaha. Next week bole cite pasal Vietnam!

Eh aku tak cite pun pasal tempat kitorang stay tu eh. Kitorang stay kat Geylang. Petang-petang pelacur dah keluar lalu lalang cari makan kat depan hotel aku. "Dua dolar dua dolar", kata dorang kat opismate aku, voley? LOL

Nampak tak pic aku dalam tv CCTV tuh? Sape tak nampak, vontot dia kelabu.

10 comments:

nizamsani said...

seronoknya singapura.

Masy said...

nizamsani,
apa lg.. serbu la.. hehehe

zonaku said...

hehee.. pandai yer korang cari lokasi hotel....



geylang.. ada ker sesapa y melanggan time kat sana?

Mr PenyuBiru said...

macam tak best jer jejalan ko tuk hari last ni.hehe..

p/s : kalu hemy pergi sana,dia x bleh stay kat geylang.haha

moment said...

entry akak ade unsur2 buat entry dlm keadaan stress je..hikhik

Masy said...

zona,
aku tataulah sape yg cari hotel tu hehehe

antara kitorang mmg xde la..

penyu,
best jugek sebenarnye, tp byk berjalan la. penat.

wafa,
ye ke? hahahhahahah

Muhaimin said...

Tak pi stesen KTM yang dah ditutop tuh ke?

Masy said...

amin,
tak.. org len mcm tak minat je huhuhuhu

Jard The Great said...

da jadi blog travel lak. hehehe

Masy said...

jard,
ala2 ler.. heheeh