Monday, October 03, 2011

711: Kemaafan Yang Tertunda

Selamat Pengantin Baru, Rozan! aku tujukan lagu berikut.. satu persatu temaannn.. ada di sekelilingku.. satu persatulah juaaa tinggalkan dirikuuuuuuu LOL!!

Instead of nak bercerita pasal dak Rozan kawen, aku skip gi cerita benda lain. Hah biasalah aku akhir-akhir ni. Fokus pada benda minor.

Kisahnya.

Sabtu baru ni, aku nemenin mak aku gi kenduri kawen jiran tu hah. Bawak skali anak-anak buah dan kakak ipau. Cam biasalah. Sampai, parking kete, terus terjah nasik.

Lepas dah setel ubuh lauk pe sume, aku pun melilau-lilaulah mencari mana le Cikgu Jenah a.k.a mak aku ni duduk. Tetobe jeee aku ternampak beliau - dan sorang pompan di sebelah beliau. Wah berderau darah aku! Daripada elok aku nak parking pinggul sebelah mak aku, terus ku kensel! Buat U-Turn baeeeekk punya, dan duduk di kalangan kakak ipau dan anak-anak buah aku sajork.

Sapekah pompan ittewww?

Cikgu aku. Ala.. aku penah cite pasal dia dulu dalam blog ni.. alaaaa.. yang telah mendropkan my water face kat dalam kelas crush aku dulu tuuu hahahaha. Malas aku nak linkkan, korang carilah sendiri.

Apelah aku ni. Hmmm. Tapi gitulah. Nak cakap macamana lagi. Aku memang takleh dah nak tengok muka dia. Keji giler aku. Mak kata aku pendendam, dia soh maafkan je. Tapi camne nak maafkan kalau dia tak pernah pun nak mintak maaf?

Eh. Tapi kawan aku tu dulu pun mana ade mintak maaf dengan aku, boleh pulak aku maafkan dia. Boleh je kawan baik sampai sekarang (ok cerita ni pun ade dalam blog ni tapi malas nak carik). Ke sebab dia member aku, so aku boleh je mengalah dengan dia? Ke ke ke? Hmmmmm.

Cikgu saye yang saye marah nau tu,
Mebi kemaafan tu ada, tapi tertangguh-tangguh bila terserempak muka cikgu. Bolehkah cikgu pindah tempat lain? Saya cadangkan cikgu cari tempat lain ke.. (eh suka-suka aku je hahaha!!).

Yang Berharap,
saya, anak murid yang teraniaya (1991 - 1992)

6 comments:

HEMY said...

pendendam upanya..ko dendam lagi ke aku tak mai padang masjid ari tu?ha?ha? jawab

Masy said...

anul,
yg mana? bkn ko dtg ke, siap amek gambau tu sume amendenye?

skidg8 said...

salam masy..

:) ..cuba maafkan.

better late than never,dear;)

...**baru nak aktif balik blog.mungkin dah lupa kat saya,kot..:)

Masy said...

salam skidg8,
insyaallah :)

ingat.. ingat.. :) ehehehehe

HappyIrfa said...

emm baru tau..akak pun sama la.
forgive but not forget.hehe

Masy said...

kak irfa,
hmmmm hmmmmmmmmm